Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Post autor: Midas »

Myślisz, że chcą oszukać tym spadkiem? Ja byłem w tym ale konto bonusowe nie wytrzymało, bo liczyłem na kontynuacje po danych... Tak czy inaczej trzymam kciuki, moim zdaniem 100 powinni zaliczyć, ale sam już nie wiem po takiej ***** w dół.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Post autor: Nemojimmy »

Dzisiaj w ogóle widać że chłopaki się bawią,bo prawie na każdej parze cena ostro lata :D

Btw. dajcie Wuzie trejdować w spokoju,bo to co się teraz w tym temacie dzieję to trochę taki wysyp ekspertów, większość tych "porad" to czysty spam.Tylko Wuza dokładnie zna swój sposób gry więc wrzucanie tu porad w stylu " ja bym tu nie wszedł/ja bym tu wyszedł" jest trochę bez sensu,przynajmniej wg. mnie.
Szkoda że tak się dzieje bo z ciekawego tematu robi się nie potrzebny syf ze spięciami.

Karamba

Post autor: Karamba »

Nie wiem, czy ktoś gdzieś napisał, ale wygląda to na zamykanie pozycji carry trade. Zobacz jaka jest wyprzedaż akcji w stanach i kupowanie jena. Czyżby fundusze i inni gracze zaczęli zamykać globalnie swoje pozycje kasując tłuste zyski przed końcem roku? Długa pozycja na USDJPY może okazać się wkrótce niewygodna.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

Karamba pisze:Nie wiem, czy ktoś gdzieś napisał, ale wygląda to na zamykanie pozycji carry trade. Zobacz jaka jest wyprzedaż akcji w stanach i kupowanie jena. Czyżby fundusze i inni gracze zaczęli zamykać globalnie swoje pozycje kasując tłuste zyski przed końcem roku? Długa pozycja na USDJPY może okazać się wkrótce niewygodna.
Cały ten ruch w dół to czysta korelacja z indeksami tak naprawdę.
Są jednak ceny i "okazje" w których palec sam naciska spust ) Dla mnie L po tej cenie w aktualnej sytuacji to właśnie taka okazja.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Post autor: Adrianoforex »

Karamba pisze:Nie wiem, czy ktoś gdzieś napisał, ale wygląda to na zamykanie pozycji carry trade. Zobacz jaka jest wyprzedaż akcji w stanach i kupowanie jena. Czyżby fundusze i inni gracze zaczęli zamykać globalnie swoje pozycje kasując tłuste zyski przed końcem roku? Długa pozycja na USDJPY może okazać się wkrótce niewygodna.

Co poniektórzy pewnie tak robią. Co poniektórzy chcą wyprzedzić innych, tych spóźnialskich, którzy liczą jeszcze na kilka procent zysku z rynku pieniężnego.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

anonim09383

Post autor: anonim09383 »

97.73 wsparcie jak dla mnie, opór jest 98.19 powinniśmy go przebić i poleci kurs do góry po drodze 99.38. Jak sporo osób kupuje usd na parze z jenem to kurs rośnie to nie jest jak na gpw gdzie muszą być dwie strony kupujących i sprzedających gdzie sprzedajesz to musisz mieć nabywcę. A tak swoją drogą dlaczego Wuza zakończyłeś transakcje na parze gbp/usd skoro byłeś przekonany do spadków zwłaszcza ze po danych kierunek ruchu był odpowiedni do twoich zleceń bardzo mnie to ciekawi odpowiedz

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

marcin.in00 pisze:97.73 wsparcie jak dla mnie, opór jest 98.19 powinniśmy go przebić i poleci kurs do góry po drodze 99.38. Jak sporo osób kupuje usd na parze z jenem to kurs rośnie to nie jest jak na gpw gdzie muszą być dwie strony kupujących i sprzedających gdzie sprzedajesz to musisz mieć nabywcę. A tak swoją drogą dlaczego Wuza zakończyłeś transakcje na parze gbp/usd skoro byłeś przekonany do spadków zwłaszcza ze po danych kierunek ruchu był odpowiedni do twoich zleceń bardzo mnie to ciekawi odpowiedz

Napisałem w odpowiedzi do INKa ~
Nie chciałem mieć otwartych pozycji przed danymi o PKB stanów, z perspektywy czasu nie była to zła decyzja.

Usd/Jpn ~ Out na + przed NFP.
Nie chce się bawić w ruletkę o 14.30 z taką ekspozycja.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

Zamykanie pozycji przed danymi to moim zdaniem dobry pomysł, kierunek w ktorą pójdzie wykres to ruletka wiec możemy sie obudzić z dużym plusem ale i równie dobrze z dużym minusem

laser
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: laser »

Ink. pisze:Zamykanie pozycji przed danymi to moim zdaniem dobry pomysł, kierunek w ktorą pójdzie wykres to ruletka wiec możemy sie obudzić z dużym plusem ale i równie dobrze z dużym minusem
dobry, pod warunkiem stosowania go konsekwentnie rowniez wtedy gdy pozycja jest na minusie :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Kimkolwiek »

Masz racje leser ale powiem Ci ze czucie rynku jest wazniejsze niz sztywne zasady. Mozna przeanalizowac wiele czynnikow zwiazanych z danymi, i na ich podstawie podjac decyzje o pozostawieniu/zamknieciu pozycji. Dlatego zasada aby zawsze zamykac pozycje przed danymi nie ma sensu.
Przestrzeganie swoich zasad jest bardzo wanzne ale musi sie to odbywac w sposob amortyzowany a nie sztywny
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ