Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
spox

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: spox »

Wuza pisze: Stan końcowy 60 267 $ ~ co daje 50tyś $ zysku i 500% kapitału początkowego.
Po pierwsze gratuluję osiągniętego wyniku, po drugie dziękuję za pokazanie innego od mojego własnego stylu tradingu. Nie chciałbym popaść w nadmierną wylewność, ale jako trader stosujący wyłącznie techniki wybiciowe z arsenału PA, było dla mnie prawdziwym odkryciem poznanie skutecznych technik kontrujących. Z powodów psychicznych (jestem zbyt strachliwy) nigdy ich nie zastosuję , ale codziennie długo studiowałem twoje wejścia co fantastycznie poszerzyło moje widzenie i czytanie rynku. Takie właśnie wątki łamią stereotypy i zmuszają do myślenia co jest dość rzadkie na forum. Pozdrawiam i życzę po nabraniu dystansu do tej czarnej serii powrotu do wątku.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

lolek pisze:Ja też GRATULUJE.
Bardzo fajnie się czytało ten dziennik i można było się wiele nauczyć.
O ile się nie mylę to otrzymasz 80 % wypracowanego zysku czyli 40K USD
Regulamin punkt 6.6 e)
http://www.admiralmarkets.pl/sites/admi ... evenge.pdf
Zależnie od kursu będzie to ponad 100K PLN.
Myślę że najlepiej byłoby nie ruszać już konta tylko otworzyć demo i szlifować formę do momentu otrzymania przelewu.
Masz fajny system ale za duże straty generuje i można przez ten czas opracować jakieś ulepszenie.
Wszystko zależy od Ciebie.
Mam nadzieje że AM po Twoim sukcesie zorganizuje jeszcze taki konkurs i może następny dziennik będzie mojego autorstwa :D
Pozdrawiam.
Tak mniej więcej to wygląda )
Jako ciekawostkę podam, że w regulaminie dotyczącym samego konkursu dla studentów SGH nie było wzmianki o 20% dla AM :) ale odpowiedź z ich strony była taka, że to konkurs podpięty pod inny regulamin i mogę się nie zgodzić i nie podpisywać umowy o zarządzanie jeśli mi nie pasuje :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Rowniez dolaczam sie do gratulacji mimo tych ostatnich strzalow w kolano zrobiles dobra robote. Strzaly w kolano sie zdarzaja ale ty postanowiles wziac lyzke I wydlubac naboje niczym dr Quenn co zaowocowalo infekcja I amputacja konta. Nie martw sie nadal odchodzisz w chwale z fajna gotoweczka :) choc nie wierze ze juz nie otworzysz zadnej transkacji na swoim fun acc
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Przeczytałem dziś cały temat od początku do końca i jestem pod olbrzymim wrażeniem. Również przyłączam się do gratulacji bo wynik godny naśladowania. Poza tym dziennik fajnie prowadzony ze szczegółami pokazujący że są i straty i obsunięcia. Szacunek. W weekend zakładam swojego journala i chciałbym go prowadzić tak samo rzetelnie jak Ty.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Gratulacje Wuza swietny wynik i to w tak krotkim czasie
Powodzenia :564:

mirus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mirus »

Above pisze:
.......
Pozdr. i WUZA...odpocznij bracie! I się nie martw, sukces osiągnąłeś. A pauza Ci potrzebna, mózg czasami się "zawiesza". Po prostu się zawiesza. Mechanizmy obronne to są, ewolucyjne. :)
Myslę że Above to najlepiej ujął :D .

Przyłączam się do gratulacji z wszech stron. Szczególnie za odwagę tak pokazania zysków jak i strat.
Pisałeś że będziesz w przyszłości gdzieś na anglojęzycznych portalach. Daj prosze znać gdzie.
Jeszcze raz gratuluję i dziekuję Ci za ten dziennik.
Mirek

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

mirus pisze:
Above pisze:
.......
Pozdr. i WUZA...odpocznij bracie! I się nie martw, sukces osiągnąłeś. A pauza Ci potrzebna, mózg czasami się "zawiesza". Po prostu się zawiesza. Mechanizmy obronne to są, ewolucyjne. :)
Myslę że Above to najlepiej ujął :D .

Przyłączam się do gratulacji z wszech stron. Szczególnie za odwagę tak pokazania zysków jak i strat.
Pisałeś że będziesz w przyszłości gdzieś na anglojęzycznych portalach. Daj prosze znać gdzie.
Jeszcze raz gratuluję i dziekuję Ci za ten dziennik.
Mirek
Jestem cały czas ale nie jakoś bardzo aktywny na ff.
Dzięki za wszystkie gratulacje, staram się w ten sposób do tego podchodzić bo mimo wszystko przy starcie dziennika wziąłbym w ciemno zrobienie 100% w 6 miesięcy, udało się ponad 500% w 4 praktycznie.
Ale sytuacja w której equity było ponad 100 000 $ i 10 razy chciałem wszystko zamknąć i zostawić do końca pewnie jeszcze się pare razy przyśni :)

Dziennika nie porzucę, od pon postaram się wrzucać wejścia z demo z jakimś szerszym komentarzem tak jak wcześniej.
A od grudnia/stycznia chciałbym założyć jakiś rodzaj bloga ale to daleka droga jeszcze ~

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wuza czemu demo? nie lepiej wpłacić jakaś niewielka kwotę na real i powoli pomnażać ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Wuza czemu demo? nie lepiej wpłacić jakaś niewielka kwotę na real i powoli pomnażać ?
Dla testów i prób, to nie system a psychika i brak trzymania się sytemu kosztowały mnie te 40 tyś $ ;)
Powrót do demo na jakiś czas to też odpoczynek od presji i realnych kwot na koncie.
Co do małej kwoty i jej pomnażania ? W formie zabawy napewno jakieś strzały typu wpłać 100 zł i zrób 2000% w tydzień albo wyzeruj w 15 minut, takie zakłady czasami mi się zdarzają z znajomym..
Ale po zarządzaniu kontem o kapitalizacji w pewnej chwili ponad 300 tyś zł nie bardzo mam motywację do gry np 1000 zł, chodzi o to, że przy takiej kwocie napewno nie trzymałbym się zasad i tego co chciałbym przetestować przed powrotem do reala z jakąś rozsądną kwotą.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Wuza pisze:Powrót do demo na jakiś czas to też odpoczynek od presji i realnych kwot na koncie.
No pewnie że demo od czasu do czasu to dobra sprawa. Widać różnicę jak się gra normalnie, na pieniądze, a jak na demo. A niby w sumie dlaczego? Wykres ten sam, system ten sam, a jednak gra się inaczej, przeważnie gorzej. Moim zdaniem, ideałem do którego należy dążyć, a którego przeważnie się nie osiąga, jest granie na real jak na demo, i jak się wraca od czasu do czasu na demo, widać jak daleko nam do ideału brakuje.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ