Pomimo tego, że trochę mnie bawi zabawa z takimi gimnazjalistami to jednak nie mam w planach odpowiadać na kolejne jego posty i tyle, nie karmmy trolli bo naprawdę dobijemy do poziomu onetu czy wprafmax pisze:1. Ktos juz tak pisał jakis czas temu...prawnik pisze:Wuza co się stało z podglądem konta? Realny trading to nie konkurs. Twoja strategia farta już wyrzuciła z rynku. Widzę ze teraz zostało jedynie wróżenie ze szklanej kuli i zgrywanie lokalnego góry wśród tych co od lat tylko tracą. A ci co mają odmienne zdanie sa atakowani. Tymczasem wiza błyskawicznie wyzerować konto
2. Agresja nie wiadomo o co
1+2 = prawnik = Adriano??
Wuza, nie daj sieteraz kolej niech Adriano okaze sie statmentem...
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
No to wejście to Ci się udało, potencjał wzrostów jest naprawdę kuszący... Tylko przez najbliższe 2 dni sytuacja może się zmieniać jak w kalejdoskopie i nie wiadomo czy trafiłeś (ja też tak zagrałem, więc powiem: trafiliśmy) w dołek i w najbliższym czasie jedziemy na północ, czy też dołka nie udało się złapać ;-) Ja będę przesuwał SL sukcesywnie, zobaczymy gdzie dojdziemy...Wuza pisze:Czas na pierwsze wejście na dzisiaj ~
GBP/USD pozycja długa, 1,6256
TP Open w tej chwili tutaj potencjał jest duży, SL poniżej 1,62.
+ widok z trading view ~
https://www.tradingview.com/x/s31o1QmK/
-
forexkiller
- Gaduła

Szkoda że Ci niektórzy śmietnik zrobili ale nie ma się co przejmować parapetami.
Mam pytanie, czy byłaby możliwość wstawiania załączników z Trading view + screeny z MT4 z wskaźnikiem któy Ci rysuje supply demand? Ja korzystam z tego wskaźnika i mógłbym łatwiej sprawdzać na które strefy Ty też grasz, pozatym jakoś przyzwyczaiłem oko do tego. A jak nie dasz rady to no problem, przeżyje:)
Pozdrawiam
Mam pytanie, czy byłaby możliwość wstawiania załączników z Trading view + screeny z MT4 z wskaźnikiem któy Ci rysuje supply demand? Ja korzystam z tego wskaźnika i mógłbym łatwiej sprawdzać na które strefy Ty też grasz, pozatym jakoś przyzwyczaiłem oko do tego. A jak nie dasz rady to no problem, przeżyje:)
Pozdrawiam
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
EURUSD wygląda dość ciekawie - trójką o którym mówiłeś Wuza został już wybity na H1. Myślę że warto poczekać na drobną korektę z powrotem do górnego ograniczenia tej formacji, czyli okolic 1.352, i tam coś zakupić.
https://www.tradingview.com/x/tQLuHsj4/
Jakieś plany co do tej pary?
--EDIT--
Po ponownym zrewidowaniu Twojej analizy widzę, że czekasz aż cena na H1 przebije ostatnie szczyty czyli 1.3535, faktycznie lepiej pierw zobaczyć czy cena poradzi sobie z trwałym przebiciem tego poziomu zanim zapakujemy się w longi.
--EDIT--
Po ponownym zrewidowaniu Twojej analizy widzę, że czekasz aż cena na H1 przebije ostatnie szczyty czyli 1.3535, faktycznie lepiej pierw zobaczyć czy cena poradzi sobie z trwałym przebiciem tego poziomu zanim zapakujemy się w longi.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2014, 17:37 przez trust512, łącznie zmieniany 1 raz.
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"
Raczej bez żadnych wejść, ten tydzień warto potraktować jak najbezpieczniej.. konferencja ECB może namieszać, tak samo NFP piątkowe.trust512 pisze:EURUSD wygląda dość ciekawie - trójką o którym mówiłeś Wuza został już wybity na H1. Myślę że warto poczekać na drobną korektę z powrotem do górnego ograniczenia tej formacji, czyli okolic 1.352, i tam coś zakupić.
@Forexkiller
Mogę wrzucać też screeny z tym wskaźnikiem ale nie przywiązuje do niego dużej wagi więc nie wiem czy ma to większy sens, korzystając z niego staraj się sam rysować strefy i patrzeć na to kiedy on je rysuje i na jakiej podstawie.
-
forexkiller
- Gaduła

Jeśli od czasu do czasu wrzucisz to będę wdzięczny, a jak Ci się nie będzie chciało to trudno. Poprostu z SS z Twojego poprzedniego dziennika dużo zrozumiałem gdy widziałem ten wskaźnik.
Co do pivotów, super to opisałeś. Dzięki wielkie Wuza
Co do pivotów, super to opisałeś. Dzięki wielkie Wuza
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Długa na Funcie zamknięta po 1,6319 ~ + 63 pipsy ~
Bez otwartych pozycji w tej chwili ~
Bez otwartych pozycji w tej chwili ~
-
tomek192180
- Stały bywalec

Wuza mam pytanko-jaki masz wskaznik do pivotów i skąd można go pobrać? chciałem napisać na blogu ale nie mogę się zalogować,pzdr
Nie nanoszę PP na wykres w MT4, a na trading-view masz wbudowany taki indykator.tomek192180 pisze:Wuza mam pytanko-jaki masz wskaznik do pivotów i skąd można go pobrać? chciałem napisać na blogu ale nie mogę się zalogować,pzdr
O ile się nie mylę Forexkiller np, ma coś ciekawego czego używa w Metatraderze więc pewnie chętnie Ci pomoże
Pamiętaj przy używaniu PP o tym jak duże znaczenie ma ustawienie interesującej Cię strefy czasowej według której są one liczone.
-
tomek192180
- Stały bywalec

Ok dzięki poszukam czegoś pod mt, a tak z innej beczki mógłbyś zamieścić kilka zrzutów z wejść ,na jakich interwałach fibo, na jakich pivoty, na edku posiłkujesz sie indeksami, bo ja podejmuje wejście na podstawie edka, ind.eur i dolca.