Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

rafmax pisze:
prawnik pisze:Wuza co się stało z podglądem konta? Realny trading to nie konkurs. Twoja strategia farta już wyrzuciła z rynku. Widzę ze teraz zostało jedynie wróżenie ze szklanej kuli i zgrywanie lokalnego góry wśród tych co od lat tylko tracą. A ci co mają odmienne zdanie sa atakowani. Tymczasem wiza błyskawicznie wyzerować konto
1. Ktos juz tak pisał jakis czas temu...
2. Agresja nie wiadomo o co

1+2 = prawnik = Adriano :roll: ??

Wuza, nie daj sie :) teraz kolej niech Adriano okaze sie statmentem...
Pomimo tego, że trochę mnie bawi zabawa z takimi gimnazjalistami to jednak nie mam w planach odpowiadać na kolejne jego posty i tyle, nie karmmy trolli bo naprawdę dobijemy do poziomu onetu czy wp ;)

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Wuza pisze:Czas na pierwsze wejście na dzisiaj ~

GBP/USD pozycja długa, 1,6256
Funciak.png
TP Open w tej chwili tutaj potencjał jest duży :), SL poniżej 1,62.

+ widok z trading view ~

https://www.tradingview.com/x/s31o1QmK/
No to wejście to Ci się udało, potencjał wzrostów jest naprawdę kuszący... Tylko przez najbliższe 2 dni sytuacja może się zmieniać jak w kalejdoskopie i nie wiadomo czy trafiłeś (ja też tak zagrałem, więc powiem: trafiliśmy) w dołek i w najbliższym czasie jedziemy na północ, czy też dołka nie udało się złapać ;-) Ja będę przesuwał SL sukcesywnie, zobaczymy gdzie dojdziemy...

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Szkoda że Ci niektórzy śmietnik zrobili ale nie ma się co przejmować parapetami.

Mam pytanie, czy byłaby możliwość wstawiania załączników z Trading view + screeny z MT4 z wskaźnikiem któy Ci rysuje supply demand? Ja korzystam z tego wskaźnika i mógłbym łatwiej sprawdzać na które strefy Ty też grasz, pozatym jakoś przyzwyczaiłem oko do tego. A jak nie dasz rady to no problem, przeżyje:)

Pozdrawiam
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

EURUSD wygląda dość ciekawie - trójką o którym mówiłeś Wuza został już wybity na H1. Myślę że warto poczekać na drobną korektę z powrotem do górnego ograniczenia tej formacji, czyli okolic 1.352, i tam coś zakupić.
https://www.tradingview.com/x/tQLuHsj4/
Jakieś plany co do tej pary? :)

--EDIT--
Po ponownym zrewidowaniu Twojej analizy widzę, że czekasz aż cena na H1 przebije ostatnie szczyty czyli 1.3535, faktycznie lepiej pierw zobaczyć czy cena poradzi sobie z trwałym przebiciem tego poziomu zanim zapakujemy się w longi.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2014, 17:37 przez trust512, łącznie zmieniany 1 raz.
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

trust512 pisze:EURUSD wygląda dość ciekawie - trójką o którym mówiłeś Wuza został już wybity na H1. Myślę że warto poczekać na drobną korektę z powrotem do górnego ograniczenia tej formacji, czyli okolic 1.352, i tam coś zakupić.
https://www.tradingview.com/x/tQLuHsj4/
Jakieś plany co do tej pary? :)
Raczej bez żadnych wejść, ten tydzień warto potraktować jak najbezpieczniej.. konferencja ECB może namieszać, tak samo NFP piątkowe.

@Forexkiller
Mogę wrzucać też screeny z tym wskaźnikiem ale nie przywiązuje do niego dużej wagi więc nie wiem czy ma to większy sens, korzystając z niego staraj się sam rysować strefy i patrzeć na to kiedy on je rysuje i na jakiej podstawie.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Jeśli od czasu do czasu wrzucisz to będę wdzięczny, a jak Ci się nie będzie chciało to trudno. Poprostu z SS z Twojego poprzedniego dziennika dużo zrozumiałem gdy widziałem ten wskaźnik.

Co do pivotów, super to opisałeś. Dzięki wielkie Wuza :D
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Długa na Funcie zamknięta po 1,6319 ~ + 63 pipsy ~

Bez otwartych pozycji w tej chwili ~

tomek192180
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek192180 »

Wuza mam pytanko-jaki masz wskaznik do pivotów i skąd można go pobrać? chciałem napisać na blogu ale nie mogę się zalogować,pzdr

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

tomek192180 pisze:Wuza mam pytanko-jaki masz wskaznik do pivotów i skąd można go pobrać? chciałem napisać na blogu ale nie mogę się zalogować,pzdr
Nie nanoszę PP na wykres w MT4, a na trading-view masz wbudowany taki indykator.
O ile się nie mylę Forexkiller np, ma coś ciekawego czego używa w Metatraderze więc pewnie chętnie Ci pomoże :)
Pamiętaj przy używaniu PP o tym jak duże znaczenie ma ustawienie interesującej Cię strefy czasowej według której są one liczone.

tomek192180
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek192180 »

Ok dzięki poszukam czegoś pod mt, a tak z innej beczki mógłbyś zamieścić kilka zrzutów z wejść ,na jakich interwałach fibo, na jakich pivoty, na edku posiłkujesz sie indeksami, bo ja podejmuje wejście na podstawie edka, ind.eur i dolca.

ODPOWIEDZ