nie moze tylko napewnopersonov pisze:A może jest to wina kwotowania 5 miejsc po przecinku lub 4 ?

w indicator level daj wszedzie o "0" wiecej
nie 15 tylko 150 itd
pozdrawiam
Andrzej Pierz
ale old_x i x nie bedzie miała tej samej wartośći? bo wartosci x i old_x są wyliczane w jednym źródle wiec ciagle beda takie same. Jest jakiś sposób zeby porównać wartośći tej samej zmiennej rózniace sie o np jeden tick od siebie. Napisał by mi ktoś jakiś prosty przykład jak to zrobić? bo niemoge tego rozkminić.CoVal pisze:dokladnie tak....siersciuch pisze:i to mam w start wpisać??Kod: Zaznacz cały
old_x=x;
Pierz Andrzej pisze:nie moze tylko napewnopersonov pisze:A może jest to wina kwotowania 5 miejsc po przecinku lub 4 ?
w indicator level daj wszedzie o "0" wiecej
nie 15 tylko 150 itd
pozdrawiam
Andrzej Pierz
Kod: Zaznacz cały
#property indicator_level1 45
#property indicator_level2 30
#property indicator_level3 15
#property indicator_level4 -15
#property indicator_level5 -30
#property indicator_level6 -45
ticket=OrderSend(Symbol(), OP_BUYSTOP, lot, Ask+10*Point, 0, Lo, Hi+nad*Point);
OrderClose(ticket,OrderLots(),MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID),0,CLR_NONE);
OrderDelete(ticket);
OrderClose(..);
OrderSelect(.....);
hmmm, blad odnosnie ticketu mowisz....mikolaj2 pisze:Proszę o podanie przykładu służącego do otwierania i zamykania pozycji. Próbowałem m.in. takiego rozwiązania :
oraz innych znalezionych na forum, ale niestety wciąż wyrzuca mi błąd związany z tickietem. Z góry dziękuję za pomoc...Kod: Zaznacz cały
ticket=OrderSend(Symbol(), OP_BUYSTOP, lot, Ask+10*Point, 0, Lo, Hi+nad*Point); OrderClose(ticket,OrderLots(),MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID),0,CLR_NONE);
if(Lo>(50*Point))
{
OrderClose( ticket,lot,Bid,3,Red);
ticket2=OrderSend(Symbol(), OP_SELLSTOP, lot, Bid-nad*Point, 0, Hi, Lo+30*Point);
}
else
OrderClose( ticket2,lot,Ask,3,Red);
ticket=OrderSend(Symbol(), OP_BUYSTOP, lot, Ask+nad*Point, 0, Lo, Hi+30*Point);