Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

stefanjawny pisze:mam ustawione kilka wskaznikow w MT4, teraz chce sprawdzic inna strategie na zupelnie innych wskaznikach. Czy da sie zapisac obecne wskazniki w jakims profilu, tak zeby po ich zmianie mogl je importowac jednym kliknieciem? Czy bede musial znowu ustawiac wszystkie recznie
Najlepiej zapisz to jako szablon (kliknięcie prawym na wykres -> Szablon -> Zapisz Szablon -> wpisujesz nazwę pod jaką chcesz zapisać i zapisujesz).

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

W publikacji autorstwa Piotra Surdela pt. "Forex - Analiza techniczna" doczytałem się:

"(...) http://www.pfxtrade.com/news/tech_analysis.asp*. Na tej stronie znajdują się zarówno handlowe rekomendacje, jak i najbliższe kursowi poziomy oporu i wsparcia odpowiadające przeszłym zachowaniom kursu. Są o tyle użyteczne, iż są podzielone na grupy względem swojej wagi:

- Minor - mało istotny poziom
- Moderate - średnio istotny poziom
- Major - poziom bardzo istotny. (...)

*aby przeglądać strony konieczna jest rejestracja - na dzień dzisiejszy darmowa"

Odwiedziłem powyższą stronę w poszukiwaniu ww. poziomów wsparcia i oporu jednak nic nie znalazłem. Nie znalazłem nawet pola do rejestracji, ani darmowej, ani płatnej.

Nie wiem czym jest to spowodowane, może po prostu strona i informacje zawarte w książce straciły ważność? Jest to w sumie prawdopodobne zważywszy na to że cytowana przeze mnie pozycja swoje lata ma. Mniejsza już o to, moje pytanie brzmi: czy istnieje strona wskazująca na najbliższe aktualnemu kursowi poziomy wsparcia i oporu odpowiadające przeszłym zachowaniom kursu?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Good Will Hunting pisze:może po prostu strona i informacje zawarte w książce straciły ważność?
Ostatnia analiza jaką tam znalazłem jest sprzed pół roku. Po prostu ktoś nie aktualizuje strony i tyle jest wiele innych stron gdzie masz na bieżąco analizy od amatorskich po profesjonalne. Jak pamieta m regulamin zabrania puszczac linków do innych forum. A pytanie jak ktoś wyznacza S/R'y z Pivotow, fibo, lini kanału, lini trendu, psychologiczne poziomy....inaczej albo mix wszystkiego ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Hello. Mam pytanko. Skasowałem na MT4 (demo) kilka szablonów. Chcę je przywrócić i nie wiem jak - pomożecie?
Szukałem na forum i nie znalazłem.

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Ja mam pytanie: co to jest szablon, gdzie się znajduje i jakie ma zastosowanie w mt4 :mrgreen:
Najprosciej chyba odinstalowac i znowu zainstalowac.platforme.
Jak masz problemy juz na tym etapie to polecam skupic się i zacząć grać tylko w icetower
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

SzybkiSzmal pisze:Ja mam pytanie: co to jest szablon, gdzie się znajduje i jakie ma zastosowanie w mt4 :mrgreen:
Najprosciej chyba odinstalowac i znowu zainstalowac.platforme.
Jak masz problemy juz na tym etapie to polecam skupic się i zacząć grać tylko w icetower
Myślałem, że wszystkie pytania dozwolone ale się widocznie myliłem. Co do niektórych użytkowników też..

Aha, byłbym zapomniał - dziękuję Ci za rade...bez komentarza

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

SzybkiSzmal pisze: Jak masz problemy juz na tym etapie to polecam skupic się i zacząć grać tylko w icetower
Najwięcej do powiedzenia mają Ci którzy wiedzą najmniej...

Awatar użytkownika
psyduck
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: psyduck »

mam taki problem - pobrałem sobie LVOE i wszystkio niby działa (poziomy wyświetlają się na wykresie) ale pozycja nie zamyka się na TP, a SL chodzi za ceną w tę i z powrotem. Clouse part też nie zamyka pozycji.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jakie błędy wyrzuca dziennik? Tam znajdziesz odpowiedź co jest nie tak...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
psyduck
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: psyduck »

tam pojawiają się tylko informacje jak coś robie bezpośrednio w metatraderze. Jak włączam skrypt lub wyłączam też jest informacja o tym, ale jak już cena przepływa przez SL lub TP to nie wyrzuca żadnych błędów ani informacji

ODPOWIEDZ