Min. zmiana kursu to 0.50, a ile jest wart 1.00 pips? Najlepiej otwórz dowolną pozycję na demie i zobacz.
Już nie mówiąc, że 5.00 pips spreadu na DAXie to jakaś masakra

Żeby wiedzieć ile zapłacisz prowizji trzeba wiedzieć jak dużą pozycje otworzyłeś. Generalnie w BM jednostką CFD jest 1 kontrakt. U brokerów MM i STP dla wartości jednego lota przypisano liczbe kontraktów. W przypadku tego brokera 1 lot=25 kontraktów. Nie każdy może wie ale 1 kontrakt jest wart tyle ile jego aktualna wartość. Czyli na daną chwilę 1 kontrakt dla DAX jest wartmrspinek pisze:Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś mógłby pomóc mi z następującym problemem:
Sprawa dotyczy CFD na futures, a precyzując DAXa.
Informacja o aktywie:
Calculation type : CFD on futures
Execution : Instant Execution
Margin currency : EUR
Accuracy (number of digits) : 2
Stop level : 500 points
Freeze level : 500 points
Calculation Contract Size : 25
Hedge margin : 1 000
Percentage : 100 %
Spread: 500.
Teraz moje pytanie, mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi. Czy spread jest faktycznie 500? Jak to liczyć. Aktywo zmienia się co 0,5. Ile zapłacę prowizji wchodząc na rynek.
Przykładowo na EUR/USD jak mam spread równy 1 to wiem, że zapłacę spredu tyle co zmiana o 0,0001 a tutaj?
Warunki transakcyjne na koncie demo sa takie same jak na real. Czyli nic się nie zmienia. W TMS w tej chwili DAX 1 lot = 5 kontraktów. Nie wiem czy ktoś inny ma możliwość otwarcia mniejszej pozycji. Co do dźwigni to na CFD jest inna niż w przypadku forex. Trzeba to sprawdzić w specyfikacji na stronie brokera.gracz pisze:Witam.
Czy jest jakieś zestawienie dotyczące DAX, gdzie będą dane dotyczące minimalnej wartości jednego lota w PLN.
Lub może mi ktoś podpowie który broker na najmniejszą wartość 1 lota na DAX, z niskim spredem.
Dziękuję
-- Dodano: 20 maja 2016, 23:13 --
Witam ponownie,
Założyłem konto demo i idzie tak ekstra, że aż za dobrze z 10k na 25k.
15k w tydzień, ale widzę że na koncie demo jest dźwignia 1-100.
Czy mam rozumieć że na rzeczywistym koncie 1:1, prawdziwy zarobek to będzie nie 150% ale 1,5%.
Nie bardzo to rozumiem.
daderga pisze:Panowie, moje pytanie brzmi jako że dopiero zaczynam przygodę z rynkiem. Czy warto uczyć się wszystkich tych wskaźników, czytać dużo książek, czy po prostu analizować czysty wykres na podstawie oporów wsparć, formacji ?
BO w w wielu wypowiedziach doświadczonych osób, dowiaduje się że w sumie to teraz nie stosują więcej niż 1 wskaźnik, albo grają na czystym wykresie.
Bo wydaję mi się że natłok tych informacji jest tak ogromny, że nie sposób to wszystko użyć i spamiętać.
Drugie pytanie to na jakich instrumentach uczyć się At, gdzie będzie najłatwiej na początku. ?