Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Nie tracisz. Platforma przelicza wszystko na bieżąco po średnim kursie foreksowym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- MowmiSasiad
- Pasjonat
Zgodziłbym się, że małe transakcje są olewane i brane na ryzyko, ale duże przy wcześniejszej "zyskownej" historii trade'ów mogą być hedgowane a co do dźwigni i kosztów to mogą sobie odbijać na swapieFx$ pisze:Nie wszystkich brokerow jeszcze zwiedzilem wiec nie chce sie spierac. Ale nie spodziewam sie zeby broker hedgowal sie na gieldzie kupujac akcje. Klient handluje z dzwignia wiec broker musialby uzyc wielokrotnie wiekszy kapital zeby miec ta sama pozycje na prawdziwym rynku. Z tego powodu ta opcja odpada wg mnie. Po drugie jak broker ma zahedgowac na GPW klienta ktory dokonal krotkiej sprzedazy ktoregos papieru?Pablo90 pisze:Fx$ pisze:
Nie do końca jest to prawda, bo pozycje na CFD mogą być hedgowane na rynku akcji.
Z tego co wiem to brokerzy hedguja duze transakcje klientow na Cfd u dostawcow plynnosci, ktorymi sa wieksi market makerzy. Male transakcje zostaja u brokera.

-- Dodano: czw 28-04-2016, 8:53 --
nie znam się dobrze na podatkach ale jak w 2016 będziesz miał zysk to możesz użyć straty 2015 żeby zmniejszyć podatek przy kolejnym rozliczaniu.m4tt pisze:Dzięki! Rozlicze bo kto wie - może mi odbije i znów 'wejdę na rynek'. ;-)raposo pisze:Dokładnie tak. Pit8C jest dla Ciebie i nie musisz go składać. Rozliczasz sie pitem 38.
PIT-8C można rozliczyć w programie e-pity. W kreatorze można łatwo i szybko wypełnić deklarację - wystarczy przepisać kwoty, a program sam przeniesie je w odpowiednie pola na formularzu i zsumuje. W razie problemów można skontaktować się z naszym serwisem - pomożemy;)m4tt pisze:Pierwsze transakcje za mną - czas rozliczyć się z fiskusem. Pomijam fakt, że jak na razie za rok 2015 mam niewielką stratę, ale złożyć PIT muszę.
Tutaj pojawia się moje proste, i może naiwne pytanie - czy składając PIT-38 zamieszczam jako załącznik PIT-8C otrzymany od brokera? Na PIT-8C napisane jest, że otrzymuje go podatnik i urząd skarbowy właściwy dla podatnika, więc domyślam się, że po prostu wysyłam im wypełniony PIT-38 bez żadnych załączników. Czy procedura jest taka sama w przypadku składania deklaracji online? W moim przypadku - E-pity.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
- sardo nunspa
- Gaduła
Dear Axxxxxxxxxxx
As you may be aware, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland entered into agreements with the United States of America, its Crown Dependencies, and its Overseas Territories to improve international tax compliance. Under these agreements we are required to collect information about your tax residency.
Please download, complete, sign, and email us the information requested in this form to fatca@oanda.com before May 10, 2016 to self-certify all countries in which you are resident for tax purposes.
DOWNLOAD THE FATCA FORM
If we do not receive your self-certification, we are required to report your fxTrade account information to HM Revenue & Customs.
Please contact our Customer Support Team team during market trading hours if you have any questions regarding this request.
Thank you,
The OANDA Team
Może mi ktoś wytłumaczyć (nie przetłumaczyć) o co kaman? Rezydencję mam w pl.
Pytania.
1 Jest tu jakieś drugie dno ?
2 Też ktoś dostał od swojego broka takie pismo?
3 A jak im nie wyśle i mnie podadzą do tego HM Revenue & Customs to co mi zrobią?
FATCA wysyłają nawet polscy brokerzy. Każą podpisywać lub akceptować on-line. Po prostu deklarujesz, że nie jesteś rezydentem podatkowym Stanów Zjednoczonych. Amerykanie wprowadzili sobie coś takiego, aby ukrócić unikania płacenia podatków. Tak w skrócie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam.
Szukam brokerów umożliwiających handel na mikrolotach w trybie agregacji a nie Hedging.
Czy ktoś może polecić takich brokerów.
Dziekuję
Szukam brokerów umożliwiających handel na mikrolotach w trybie agregacji a nie Hedging.
Czy ktoś może polecić takich brokerów.
Dziekuję
W oandzie można robić pozycje o wielkości jednej jednostki (lub 100 w przypadku par z JPY), ale nie przez MT4. I tam właśnie ekspozycja na danej parze się sumuje, chociaż jest też podgląd pojedynczych tradeów.
Witam.
Poszukuję strony/narzędzia, w którym można by nakładać na siebie różne wykresy np.WiG20, miedź, DAX (wszystkie razem). Na razie korzystam ze stook.pl , ale nie jestem zadowolone z czytelności i funkcjonalności. Czy znacie coś podobnego?
Poszukuję strony/narzędzia, w którym można by nakładać na siebie różne wykresy np.WiG20, miedź, DAX (wszystkie razem). Na razie korzystam ze stook.pl , ale nie jestem zadowolone z czytelności i funkcjonalności. Czy znacie coś podobnego?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Witaj,Świeżak44 pisze:Witam.
W załączniku wskaźnik do MT4

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś mógłby pomóc mi z następującym problemem:
Sprawa dotyczy CFD na futures, a precyzując DAXa.
Informacja o aktywie:
Calculation type : CFD on futures
Execution : Instant Execution
Margin currency : EUR
Accuracy (number of digits) : 2
Stop level : 500 points
Freeze level : 500 points
Calculation Contract Size : 25
Hedge margin : 1 000
Percentage : 100 %
Spread: 500.
Teraz moje pytanie, mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi. Czy spread jest faktycznie 500? Jak to liczyć. Aktywo zmienia się co 0,5. Ile zapłacę prowizji wchodząc na rynek.
Przykładowo na EUR/USD jak mam spread równy 1 to wiem, że zapłacę spredu tyle co zmiana o 0,0001 a tutaj?
Sprawa dotyczy CFD na futures, a precyzując DAXa.
Informacja o aktywie:
Calculation type : CFD on futures
Execution : Instant Execution
Margin currency : EUR
Accuracy (number of digits) : 2
Stop level : 500 points
Freeze level : 500 points
Calculation Contract Size : 25
Hedge margin : 1 000
Percentage : 100 %
Spread: 500.
Teraz moje pytanie, mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi. Czy spread jest faktycznie 500? Jak to liczyć. Aktywo zmienia się co 0,5. Ile zapłacę prowizji wchodząc na rynek.
Przykładowo na EUR/USD jak mam spread równy 1 to wiem, że zapłacę spredu tyle co zmiana o 0,0001 a tutaj?