Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Teoretycznie nie ma limitu, a praktycznie to zależy od brokera... :D

Jeśli zakładasz konto w normalnej firmie o stabilnej sytuacji finansowej to nie masz się co martwić. Ale jeśli konto prowadzisz u lichego brokera (najczęściej Market Makera), o wątpliwej reputacji i jeszcze gorszych regulacjach to możesz spotkać się z niemiłą niespodzianką.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prist »

Raposo a co myślisz o tym żeby na początek wpłacić do Dukascopy te 500pl i zmierzyć się z kontem w realu? Od kilku m-cy obserwuje to forum i gram na demo. Czy jest sens zaczynać od 500 i grac na mikro lotach żeby się sprawdzić?
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Zależy co chcesz sprawdzić ;). Jeśli znasz już podstawowe mechanizmy na Forexie, masz chociażby jako-taką strategię z ustalonymi zasadami zarządzania kapitałem i teraz chcesz sprawdzić czy poradzisz sobie na realnych środkach i nauczyć się z nimi "obcować" to jak najbardziej warto.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prist »

Moja strategia to linie oporu i wsparcia. Ustawiam TP w momencie gdzie się przecinają ale cały czas obserwuje rynek. Ustawiam SL ok50 pip poniżej ostatniego dołka przy długich pozycjach a ok 10 pip przy pozycjach w interwale na 10min. Mniej więcej jak na zdj. w załączniku.
Co o tym myślisz na poczatek?

-- Dodano: 26 paź 2015, 13:52 --

Wychodzi mi coś takiego w ostatnich dniach...

Szczęście czy coś wiecej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Kilka dni to za mało żeby ocenić czy to szczęście czy też nie. Zresztą sam musisz wiedzieć czy dana strategia Ci odpowiada, a o tym czy działa świadczy bilans na rachunku ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

StanFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: StanFX »

Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.

Aktualnie koncentruję się na tym, aby zdobyć jak najlepszą wiedzę i tutaj pojawia się moje pytanie. Bardzo proszę o podanie dobrej literatury o rynku Forex. Interesują mnie pozycje dla laików i profesjonalistów. Bardzo proszę o podsyłanie tytułów, ewentualnie stron internetowych (wolałbym nie). Bardzo odpowiada mi ta forma nauki (książka). Preferowane języki: polski, angielski.

PS Wiem, że najważniejsza jest praktyka (szczególnie ta na rzeczywistych środkach).

Pozdrawiam.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mam i ja pytanie....
oglądam swoje wyniki i ich analizy statystyczne, jak wielu, na myfxbook ....
nie posiadam wlasciwego przygotowania matematycznego czy statystycznego aby z cała pewności intepretowac wyniki, stąd pytania o pomoc..... kwestia odchylenia standardowego ...
załózmy że moja wartość odchylenia stadardowego jest porównywalne z expectancy świadczy to o dużej powtarzalności stosowanej metody i jej użycia? czy mozna w ogóle powiązać te obie wartości w celu wyciągania wniosków dotyczących jakości mojego tradingu??
Z góry dziękuję za podpowiedź .....

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

StanFX pisze:Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.
Male sprostowanie:
Poczatkujacym traderem bedziesz, jak przewalisz swoje roczne dochody na fx albo kontraktach. Wtedy zaczniesz sie zastanawiac co robisz zle albo dlaczego na poczatku szlo ci dobrze a teraz zle.
A poki co jestes leszczem, ktory ma przyniesc kase do brokera, zeby kasa brokerowi zgadzala sie.
To tylko humor ale z zycia wziety:)

A co do ksiazek to wiele jest pozycji ale zadna nie nauczy cie konkretnej strategii. Tutaj liczy sie praktyka.
Moze na poczatek: "Giełda, wolność i pieniądze" - Van Tharp
Wiecej rzeczy znajdziesz w necie niestety ale jak wiesz, musisz odzielac ziarno od plew.

StanFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: StanFX »

irmentruda pisze:
StanFX pisze:Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.
Male sprostowanie:
Poczatkujacym traderem bedziesz, jak przewalisz swoje roczne dochody na fx albo kontraktach. Wtedy zaczniesz sie zastanawiac co robisz zle albo dlaczego na poczatku szlo ci dobrze a teraz zle.
A poki co jestes leszczem, ktory ma przyniesc kase do brokera, zeby kasa brokerowi zgadzala sie.
To tylko humor ale z zycia wziety:)
Ściśle rzecz biorąc masz rację. Użyłem skrótu myślowego.
irmentruda pisze:
StanFX pisze:A co do ksiazek to wiele jest pozycji ale zadna nie nauczy cie konkretnej strategii. Tutaj liczy sie praktyka.
Moze na poczatek: "Giełda, wolność i pieniądze" - Van Tharp
Wiecej rzeczy znajdziesz w necie niestety ale jak wiesz, musisz odzielac ziarno od plew.
Rozumiem. Dzięki za tytuł, na pewno sprawdzę. Swoją drogą natchnąłem się na Analizę techniczną rynków finansowych Murphy'ego i zamierzam zatrzymać się na chwilę przy tej pozycji. Jeżeli ktoś ma własne zdanie odnośnie tej pozycji, to chętnie je poznam.

Pozdrawiam.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

StanFX, zobacz jeszcze to: http://www.inwestortv.pl/program/tradin ... ession,235
Dużo tu rzeczy zaawansowanych ale czasami dobrze zacząć z grubej rury - później siedzisz i rozkminiasz o czym gościu mówi.
Polecam M.Siudka - fajnie opowiada, praktyk z krwi i kości.

Jak chcesz coś o wyższych interwałach (a chyba lepiej) to polecam podglądać te dwie strony:
http://dailypriceaction.com/
http://www.learntotradethemarket.com/

nie musisz trejdować tak jak oni, musisz zrozumieć jak oni trejdują, na co patrza i czego szukają.

ODPOWIEDZ