Jeśli zakładasz konto w normalnej firmie o stabilnej sytuacji finansowej to nie masz się co martwić. Ale jeśli konto prowadzisz u lichego brokera (najczęściej Market Makera), o wątpliwej reputacji i jeszcze gorszych regulacjach to możesz spotkać się z niemiłą niespodzianką.
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Teoretycznie nie ma limitu, a praktycznie to zależy od brokera... 
Jeśli zakładasz konto w normalnej firmie o stabilnej sytuacji finansowej to nie masz się co martwić. Ale jeśli konto prowadzisz u lichego brokera (najczęściej Market Makera), o wątpliwej reputacji i jeszcze gorszych regulacjach to możesz spotkać się z niemiłą niespodzianką.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Raposo a co myślisz o tym żeby na początek wpłacić do Dukascopy te 500pl i zmierzyć się z kontem w realu? Od kilku m-cy obserwuje to forum i gram na demo. Czy jest sens zaczynać od 500 i grac na mikro lotach żeby się sprawdzić?
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło
Zależy co chcesz sprawdzić
. Jeśli znasz już podstawowe mechanizmy na Forexie, masz chociażby jako-taką strategię z ustalonymi zasadami zarządzania kapitałem i teraz chcesz sprawdzić czy poradzisz sobie na realnych środkach i nauczyć się z nimi "obcować" to jak najbardziej warto.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Moja strategia to linie oporu i wsparcia. Ustawiam TP w momencie gdzie się przecinają ale cały czas obserwuje rynek. Ustawiam SL ok50 pip poniżej ostatniego dołka przy długich pozycjach a ok 10 pip przy pozycjach w interwale na 10min. Mniej więcej jak na zdj. w załączniku.
Co o tym myślisz na poczatek?
-- Dodano: 26 paź 2015, 13:52 --
Wychodzi mi coś takiego w ostatnich dniach...
Szczęście czy coś wiecej?
Co o tym myślisz na poczatek?
-- Dodano: 26 paź 2015, 13:52 --
Wychodzi mi coś takiego w ostatnich dniach...
Szczęście czy coś wiecej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło
Kilka dni to za mało żeby ocenić czy to szczęście czy też nie. Zresztą sam musisz wiedzieć czy dana strategia Ci odpowiada, a o tym czy działa świadczy bilans na rachunku
.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.
Aktualnie koncentruję się na tym, aby zdobyć jak najlepszą wiedzę i tutaj pojawia się moje pytanie. Bardzo proszę o podanie dobrej literatury o rynku Forex. Interesują mnie pozycje dla laików i profesjonalistów. Bardzo proszę o podsyłanie tytułów, ewentualnie stron internetowych (wolałbym nie). Bardzo odpowiada mi ta forma nauki (książka). Preferowane języki: polski, angielski.
PS Wiem, że najważniejsza jest praktyka (szczególnie ta na rzeczywistych środkach).
Pozdrawiam.
Aktualnie koncentruję się na tym, aby zdobyć jak najlepszą wiedzę i tutaj pojawia się moje pytanie. Bardzo proszę o podanie dobrej literatury o rynku Forex. Interesują mnie pozycje dla laików i profesjonalistów. Bardzo proszę o podsyłanie tytułów, ewentualnie stron internetowych (wolałbym nie). Bardzo odpowiada mi ta forma nauki (książka). Preferowane języki: polski, angielski.
PS Wiem, że najważniejsza jest praktyka (szczególnie ta na rzeczywistych środkach).
Pozdrawiam.
-
jackub
Mam i ja pytanie....
oglądam swoje wyniki i ich analizy statystyczne, jak wielu, na myfxbook ....
nie posiadam wlasciwego przygotowania matematycznego czy statystycznego aby z cała pewności intepretowac wyniki, stąd pytania o pomoc..... kwestia odchylenia standardowego ...
załózmy że moja wartość odchylenia stadardowego jest porównywalne z expectancy świadczy to o dużej powtarzalności stosowanej metody i jej użycia? czy mozna w ogóle powiązać te obie wartości w celu wyciągania wniosków dotyczących jakości mojego tradingu??
Z góry dziękuję za podpowiedź .....
oglądam swoje wyniki i ich analizy statystyczne, jak wielu, na myfxbook ....
nie posiadam wlasciwego przygotowania matematycznego czy statystycznego aby z cała pewności intepretowac wyniki, stąd pytania o pomoc..... kwestia odchylenia standardowego ...
załózmy że moja wartość odchylenia stadardowego jest porównywalne z expectancy świadczy to o dużej powtarzalności stosowanej metody i jej użycia? czy mozna w ogóle powiązać te obie wartości w celu wyciągania wniosków dotyczących jakości mojego tradingu??
Z góry dziękuję za podpowiedź .....
-
irmentruda
- Maniak

Male sprostowanie:StanFX pisze:Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.
Poczatkujacym traderem bedziesz, jak przewalisz swoje roczne dochody na fx albo kontraktach. Wtedy zaczniesz sie zastanawiac co robisz zle albo dlaczego na poczatku szlo ci dobrze a teraz zle.
A poki co jestes leszczem, ktory ma przyniesc kase do brokera, zeby kasa brokerowi zgadzala sie.
To tylko humor ale z zycia wziety:)
A co do ksiazek to wiele jest pozycji ale zadna nie nauczy cie konkretnej strategii. Tutaj liczy sie praktyka.
Moze na poczatek: "Giełda, wolność i pieniądze" - Van Tharp
Wiecej rzeczy znajdziesz w necie niestety ale jak wiesz, musisz odzielac ziarno od plew.
Ściśle rzecz biorąc masz rację. Użyłem skrótu myślowego.irmentruda pisze:Male sprostowanie:StanFX pisze:Witam wszystkich, jestem początkującym traderem. Nigdy nie grałem na prawdziwych pieniądzach.
Poczatkujacym traderem bedziesz, jak przewalisz swoje roczne dochody na fx albo kontraktach. Wtedy zaczniesz sie zastanawiac co robisz zle albo dlaczego na poczatku szlo ci dobrze a teraz zle.
A poki co jestes leszczem, ktory ma przyniesc kase do brokera, zeby kasa brokerowi zgadzala sie.
To tylko humor ale z zycia wziety:)
Rozumiem. Dzięki za tytuł, na pewno sprawdzę. Swoją drogą natchnąłem się na Analizę techniczną rynków finansowych Murphy'ego i zamierzam zatrzymać się na chwilę przy tej pozycji. Jeżeli ktoś ma własne zdanie odnośnie tej pozycji, to chętnie je poznam.irmentruda pisze:StanFX pisze:A co do ksiazek to wiele jest pozycji ale zadna nie nauczy cie konkretnej strategii. Tutaj liczy sie praktyka.
Moze na poczatek: "Giełda, wolność i pieniądze" - Van Tharp
Wiecej rzeczy znajdziesz w necie niestety ale jak wiesz, musisz odzielac ziarno od plew.
Pozdrawiam.
-
irmentruda
- Maniak

StanFX, zobacz jeszcze to: http://www.inwestortv.pl/program/tradin ... ession,235
Dużo tu rzeczy zaawansowanych ale czasami dobrze zacząć z grubej rury - później siedzisz i rozkminiasz o czym gościu mówi.
Polecam M.Siudka - fajnie opowiada, praktyk z krwi i kości.
Jak chcesz coś o wyższych interwałach (a chyba lepiej) to polecam podglądać te dwie strony:
http://dailypriceaction.com/
http://www.learntotradethemarket.com/
nie musisz trejdować tak jak oni, musisz zrozumieć jak oni trejdują, na co patrza i czego szukają.
Dużo tu rzeczy zaawansowanych ale czasami dobrze zacząć z grubej rury - później siedzisz i rozkminiasz o czym gościu mówi.
Polecam M.Siudka - fajnie opowiada, praktyk z krwi i kości.
Jak chcesz coś o wyższych interwałach (a chyba lepiej) to polecam podglądać te dwie strony:
http://dailypriceaction.com/
http://www.learntotradethemarket.com/
nie musisz trejdować tak jak oni, musisz zrozumieć jak oni trejdują, na co patrza i czego szukają.