Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

leesert pisze:Znaczy spread był bodajże 4 pipsy, ale chodzi mi o cały koszt transakcji. Za otwarcie pozycji 10 USD (przy otwieraniu niewielkiej ilości pozycji), zamknięcie tak samo. No i zarobek na pozycji widoczny był tak jak napisałem dopiero po 41 pipsach :/ Zarobek ze 139 pipsów (przy 5000 GBPUSD) wyniósł 157 zł. Czy to norma? Czy na innych platformach jest podobnie?
Dopiero się uczę, więc nie chcę ładować dużo pieniędzy... ale przy takich proporcjach to muszę mieć wysoką skuteczność, żeby zarabiać :/
A czy pozycje nie zawarłeś podczas publikacji danych ??

BO normalnie nie jest możliwy taki spread. na GBPUSD max 4 pipsy, a przeważnie w okolicach 2
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

leesert

Nieprzeczytany post autor: leesert »

MrYogi pisze:
leesert pisze:Znaczy spread był bodajże 4 pipsy, ale chodzi mi o cały koszt transakcji. Za otwarcie pozycji 10 USD (przy otwieraniu niewielkiej ilości pozycji), zamknięcie tak samo. No i zarobek na pozycji widoczny był tak jak napisałem dopiero po 41 pipsach :/ Zarobek ze 139 pipsów (przy 5000 GBPUSD) wyniósł 157 zł. Czy to norma? Czy na innych platformach jest podobnie?
Dopiero się uczę, więc nie chcę ładować dużo pieniędzy... ale przy takich proporcjach to muszę mieć wysoką skuteczność, żeby zarabiać :/

BO normalnie nie jest możliwy taki spread. na GBPUSD max 4 pipsy, a przeważnie w okolicach 2
Spread był chyba ok tylko piszę o kosztach całej transakcji (sprzedałem GBPUSD przed 9 rano w piątek). Jeszcze raz napiszę:
Sprzedając GBP/USD po 1,54214, na zero byłem (w tmsie pokazuje mi jaki mam stan konta odliczając koszty transakcji) dopiero po 1,53814 czyli po 40 pipsach, dobrze liczę? Ostatecznie zamknąłem po 1,52825 co daje 139 pipsów.
I stąd pytanie czy to jest ok i czy na innych platformach jest tak samo?

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

MrYogi pisze:MrYogi napisał:
leesert napisał:
Znaczy spread był bodajże 4 pipsy, ale chodzi mi o cały koszt transakcji. Za otwarcie pozycji 10 USD (przy otwieraniu niewielkiej ilości pozycji), zamknięcie tak samo. No i zarobek na pozycji widoczny był tak jak napisałem dopiero po 41 pipsach n Zarobek ze 139 pipsów (przy 5000 GBPUSD) wyniósł 157 zł. Czy to norma? Czy na innych platformach jest podobnie?
Dopiero się uczę, więc nie chcę ładować dużo pieniędzy... ale przy takich proporcjach to muszę mieć wysoką skuteczność, żeby zarabiać n

Spread był chyba ok tylko piszę o kosztach całej transakcji (sprzedałem GBPUSD przed 9 rano w piątek). Jeszcze raz napiszę:
Sprzedając GBP/USD po 1,54214, na zero byłem (w tmsie pokazuje mi jaki mam stan konta odliczając koszty transakcji) dopiero po 1,53814 czyli po 40 pipsach, dobrze liczę? Ostatecznie zamknąłem po 1,52825 co daje 139 pipsów.
I stąd pytanie czy to jest ok i czy na innych platformach jest tak samo?

Koszty transakcji to spreed. Wątpie żeby w tms brali jakąś dodatkową prowizje.(ale głowy nie dam ;))
I tak jak MrYogi napisał spreed na gbp/usd to około 2-4 pipsy, ale 40 wydaje się być niemożlie szczególnie że nie było w piątek przed 9 jakiś szczególnych danych.
Więc sprawdź jescze raz dokładnie po ilu pipsach pokazuje ci zysk na platformie.
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ivofe pisze:Koszty transakcji to spreed. Wątpie żeby w tms brali jakąś dodatkową prowizje.(ale głowy nie dam
Jeśli chodzi o "stary" TMS to pewnie jest jak w Saxo, czyli poniżej jakiegoś tam wolumenu transakcji pobierana jest dodatkowo prowizja.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

leesert

Sprawdzę następnym razem, ale to co napisałem powyżej jest prawdą... napiszę jeszcze do TMSu i może czegoś sensownego się dowiem.
... jeśli to jest tak jak opisałem to widzę bardziej opłacalne jest granie chociażby na polskich kontraktach (gdzie grałem wcześniej) na np. DIBRE, gdzie zarabiałem już przy 2óch punktach (odliczjąc koszty 2x8,5= 17 zł), gdzie 2x10=20 zł, co daje 3 zł z jednego kontraktu...
Dzięki za wszystkie odp i miłej niedzieli zyczę

Dodano po 1 minutach:
raposo pisze:
ivofe pisze:Koszty transakcji to spreed. Wątpie żeby w tms brali jakąś dodatkową prowizje.(ale głowy nie dam
Jeśli chodzi o "stary" TMS to pewnie jest jak w Saxo, czyli poniżej jakiegoś tam wolumenu transakcji pobierana jest dodatkowo prowizja.
... a co to stary TMS i jaki jest nowy :-)?

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

Jak to rzeczywicie prawda z tą "mega prowizją" proponuje zmienić brokera.

Poczytać troche w dziale o brokerach lub np. ( nie chcę robić reklamy) ale sprawdzić Forex Club od raposo ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Tms pobiera dodatkową prowizję za małe zlecenia więc masz dwa wyjścia dopłać więcej środków i zwiększ wielkość pozycji tak żeby nie zwiększać ryzyka lub po prostu wybierz innego brokera.

Z polskich brokerów to tylko xtb choć jest o nim wiele złych opinii (ale większość stałych bywalców nie narzeka)
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

leesert

Właśnie do mnie dzwonili i mnie o tym poinformowali ;-) ... jest jeszcze opcja przejścia na go4x, ale na razie mnie ona nie interesuje...
Dzięki za odzew i miłego trejdowania życzę :)

siberius
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: siberius »

mam takie pytanie - jak ustawic kilka srednich kroczacych w MT4?
ustwaiac w parametrach czy w poziomach? za bardzo nie czuje tego "technicznie"....
jezeli taki temat juz byl to przepraszam, w strategiach nie udalo mi sie odnalezc.

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

Otwierasz panel "Nawigator" -> zakładka wskaźniki -> przeciągasz i upuszczasz dowolną ilość "Moving Average" na wykres

ODPOWIEDZ