Hm.. tam są podstawy, takie podstawowe rzekłbym nawetle0n71 pisze:ZL. Jest taki wątek na forex journal, gość prowadzi dziennik, ale brak mi podstaw tego systemu
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Po prostu powiedz co oznacza ZL???Shadi pisze:Hm.. tam są podstawy, takie podstawowe rzekłbym nawetle0n71 pisze:ZL. Jest taki wątek na forex journal, gość prowadzi dziennik, ale brak mi podstaw tego systemuPanie kolego przesadza pan
Chyba za głupi jestem na forex
No widzę tam pełno screenów, ale za cholerę nie wiem jak określić moment wejścia w pozycję
-
imperator_wszechswiata
- Gaduła

Napisze mi ktoś jak jest naliczany swap ? 
http://web.forextrade.ru/scripts/contra ... ?id=EURUSD
link jest z admiral markets (dziwny, ale taki zastałem na ich stronie heh),
SWAP (Long): -0.08 point(s)
SWAP (Short): 0.01 point(s)
o co w tym chodzi, tzn. jak dolicza się w/w punkty do otwartej transakcji ?
http://web.forextrade.ru/scripts/contra ... ?id=EURUSD
link jest z admiral markets (dziwny, ale taki zastałem na ich stronie heh),
SWAP (Long): -0.08 point(s)
SWAP (Short): 0.01 point(s)
o co w tym chodzi, tzn. jak dolicza się w/w punkty do otwartej transakcji ?
-
leesert
Witam. Pisałem już na innym wątku, ale nie dostałem odpowiedzi. Mam platformę w TMS. Sprzedając GBP/USD po 1,54214, na zero jestem dopiero po 1,53814 czyli po 40 pipsach, dobrze liczę? Czyli wynika z tego, że muszę mieć wysoką skuteczność... ale 40 pipsów to dużo
, więc co jest nie tak? ... jak to jest na innych platformach?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
leesert
Znaczy spread był bodajże 4 pipsy, ale chodzi mi o cały koszt transakcji. Za otwarcie pozycji 10 USD (przy otwieraniu niewielkiej ilości pozycji), zamknięcie tak samo. No i zarobek na pozycji widoczny był tak jak napisałem dopiero po 41 pipsach
Zarobek ze 139 pipsów (przy 5000 GBPUSD) wyniósł 157 zł. Czy to norma? Czy na innych platformach jest podobnie?
Dopiero się uczę, więc nie chcę ładować dużo pieniędzy... ale przy takich proporcjach to muszę mieć wysoką skuteczność, żeby zarabiać
Dopiero się uczę, więc nie chcę ładować dużo pieniędzy... ale przy takich proporcjach to muszę mieć wysoką skuteczność, żeby zarabiać
gajerz pisze:a czy z innymi parami jest to samo?leesert pisze:ale 40 pipsów to dużo
testowalem AM, FXpro i Alpari, i nigdy nie mialem wiecej niz 4 pipsy spreadu