Wybierz sobie naszą strefę czasową i wszystko stanie się jasne

Też jestem początkujący, ale jak widzę nie tak bardzo jak ty więc postaram się pomóc.wree pisze:Witam, jestem bardzo początkujący ale od 2 dni mnie to nurtuje, może mi ktoś to wyjaśnić?:
1. Mam program MetaTrader 4 demo. Gdzie pisze ile mam środków na koncie? Pisze tylko jaki jest zysk, zazwyczaj mam ujemny i ta ujemność też się zmienia wraz z rynkiem. Ale gdzie pisze ile mogę jeszcze zlecić? gdzie pisze ile w danym czasie jest zlecone? gdzie są jakieś statystyki do tego? jedyne co jest to zysk. Po pół godzinie sprzedawania i kupowania człowiek nie ma pojęcia jak mu idzie, ile zleceń obecnie czeka na wzrost, jaki wzrost... ile się zleciło w ostatniej godzinie ile się zyskało ile straciło... gdzie to wszystko jest?
2. jak się wypłaca takie środki? nie widzę w opcjach wypłać. jak powiedzieć stop? Jak "wyjść" z tego programu, jak zatrzymać ten balans by mi się nie zmieniał, jak to zatrzymać? np. nie chcę zlecać nic przez 5 godzin bo czekam na obniżkę kursu... a tu saldo zmienia mi się cały czas zależnie od rynku. Nie widzę opcji "stop". Jak wypłacić z niego pieniądze?. Rozumiem, że to demo, tylko pytam jak ten proces wygląda można na demie powiedzieć stop?.
3. Najważniejsze: czy po 1 transakcji ktoś pobiera ode mnie prowizje? w sensie czy mogę robić mikro transakcje czy od każdej jest pobierana prowizja przez co robienie mikro transakcji na małych kwotach nie ma sensu bo prowizja jaka jest pobierana za zlecenie przewyższa dochód.
4. Na dole mam:
Salko rachunku: 5000.00 USC Saldo rejestru operacyjnego: 4979.00 Wymagany depozyt: 679.44 Wolne środki: 4299.57 Poziom zabezpieczenia 732.81%
Co znaczy:
Wymagany depozyt na co?
Poziom zabezpieczenia czego?
Jak narysujesz linię trendu, to kliknij to zaznacz ją, daj prawym guzikiem myszki wybierz "trendline właściwośći" następnie wybierz zakładkę "parametry" i tam masz "haczyk" "promień" odznacz go. będziesz miał linię z dwoma końcami. od teraz każda nowa domyślnie będzie też z dwoma końcami.brefka pisze:Mam pytanie techniczne dotyczące Metatradera. Nie wiem jak narysować na wykresie linię - taką zwykłą - od punktu A do punktu B. Może to głupie pytanie, ale z dostępnych opcji test tylko linia pozioma, pionowa i linia trendu, ale one przebiegają przez cały wykres, a ja chce tylko, żeby narysowana przeze mnie linia była od pewnego miejsca do innego miejsca. Od biedy mogłaby to być linia trendu, ale ona ma tylko jeden koniec, a z drugi biegnie gdzieś w nieskończoność.
Wiem, że to banalne pytanie, ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc.
Witaj,Crack pisze:Witam.
Zaczynam swoją przygodę na forexie. Wcześniej próbowałem swoich sił na kontach demo (głownie XTB), teraz uważam iż przyszedł czas na konto real. Środki jakie mogę przeznaczyć na grę to 2000zł. Jaki broker będzie najlepszy? Admiral, Armada? Najważniejsze dla mnie w brokerze jest to żeby łatwo dało się otworzyć konto (bez zbędnych formalności), szybkość i łatwość przelewu środków, oraz to żeby nie chcieli mnie oszukać. Preferowana platforma transakcyjna to Meta Trader 4, także ważne aby broker takową udostępniał. Handlować zamierzam głównie na walutach ale nie wykluczam surowców czy indeksów.
Dzięki za odpowiedź.