Ale nie łudziłbym się raczej, że to stracone 10000 to będzie bonus

Max Stirner pisze:Nie nazwałbym się nawet początkującym Forexowcem, więc z góry przepraszam za dyletanckie pytanie.
Przykładowo wpłacam 10000zł i otrzymuje bonus 100%, mam więc 20000zł, z których jednak nie mogę wypłacić tego bonusa w wysokości 10000zł. Co jeśli otworzę pozycję za te 20000zł i stracę na niej 50%? Zostanie mi 10000zł, które będzie tym niewypłacalnym bonusem, czy kwotą zdeponowaną przeze mnie? A może pół na pół?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Różniłby się tym, że po określonym obrocie możesz go wykupić. Natomiast niektórzy brokerzy stosują taką sztuczkę, nazywając zwiększenie dźwigni bonusem.Max Stirner pisze:Nie łudziłem się, że pozostałe pieniądze będę mógł w całości wypłacić. Bardziej skłaniałem się ku opcji, o której wspomniał Akhh, że będzie to coś w stylu 50-50. W innym wypadku czym bonus różniłby się od dźwigni (jeśli dobrze zrozumiałem ten instrument)?.
Koniec Tokyo - początek Europy, czyli od 7-8 naszego czasu do końcowych godzin USA, ale przeważnie po zamknięciu rynków w Europie niewiele się dzieje (chyba, że są jakieś wieczorne dane/przemówienia)lukas156 pisze:W jakich godzinach najlepiej grać na parze EUR/USD ?