Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

mickarola pisze:czy moze ktos moglby mi pomoc jakiego brokera Forex wybrac.
nie znam sie jeszcze na tym az tak. chcialabym skorzystac z darmowych webinarow zeby sie czegos nauczyc i zaczac inwestowac . wdzieczna bede za info

Darmowe webinary są najlepsze w BossaFX to nie ulega wątpliwości.

Natomiast wielu brokerów oraz strony niezwiązane z brokerami oferują darmowe szkolenia.

Na początku załóż demo, zapisz się na szkolenia, czytaj, ucz się, próbuj swoich sił na demo bez angażowania środków własnych.

Każdy z wiodących brokerów w PL będzie na początek dobry - później jak wiadomo będzie więcej o Twojej strategii można dobrać brokera konkretnie.
Z tych na polskich:

BRE Forex ECN (bardzo dobry broker)
BossaFX (świetna edukacja, najlepsza na rynku)
Alior (bardzo dobra platforma - inna niż pozostali brokerzy oferują)
Noble Bank (również oferują szkolenia darmowe)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Akhh pisze: Alior (bardzo dobra platforma - inna niż pozostali brokerzy oferują)
No nie wiem proszę kolegi :) Platforma może i dobra (Protrader 2) ale w połączeniu z Aliorem ostatnio wypada blado :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Allus92 pisze:Witam, przeczytałem kilka ksiązek o tematyce forexa, nauczylem się jego obslugi, grałem sporo na demo (na ktorym całkiem dobrze mi wychodzilo) postanowilem zalozyc konto real i grac na mikro lotach, z poczatku wplacilem 200zl, oczywiscie chec szybkiego zarobienia mnie pogrązyła..postanowilem trzymac się swojego planu. Teraz wpłaciłem 300zl+75 bonusu, starałem się wchodzic w pozycje jak najlepiej i bez nerw...ale niestety dzis -57 zł, praktycznie same stratne pozycje ryzyko 1;3 co daje mi 6 stratnych pozycji :( nie wiem w czym problem... ehhh nie jest jednak tak słodko
Zadaj sobie pytanie co się zmieniło. Demo odzwierciedla rzeczywiste warunki rynkowe. Jeśli nie zauważyłeś zmian w sposobie realizacji zleceń, opłaty nie są wyższe, wszystko działa pod technicznym względem tak samo to co mogło się zmienić? Tylko fakt, że kapitał nie jest już wirtualny a realny. Wniosek taki, że psychicznie zawodzisz. ALe nie martw się, to normalne. Trzeba się nauczyć kontrolować swoje emocje, być konsekwentnym i nie dać się ponosić zbędnym odczuciom jak strach, chciwość czy niepewność. Niestety to prawdopodobnie najtrudniejsze w tej całej zabawie ;).
nie znam sie jeszcze na tym az tak. chcialabym skorzystac z darmowych webinarow zeby sie czegos nauczyc i zaczac inwestowac . wdzieczna bede za info
Z reguły webinaria brokerów są przeznaczone dla wszystkich i nie trzeba być klientem brokera. Więc sugerowałbym chłonąć wiedzę jakiej potrzebujesz z dowolnym webinariów, a brokera wybierać pod kątem oferty, która będzie spełniała Twoje oczekiwania dot. handlu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mickarola
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mickarola »

Akhh pisze:

Darmowe webinary są najlepsze w BossaFX to nie ulega wątpliwości.

Natomiast wielu brokerów oraz strony niezwiązane z brokerami oferują darmowe szkolenia.

Na początku załóż demo, zapisz się na szkolenia, czytaj, ucz się, próbuj swoich sił na demo bez angażowania środków własnych.

Każdy z wiodących brokerów w PL będzie na początek dobry - później jak wiadomo będzie więcej o Twojej strategii można dobrać brokera konkretnie.
Z tych na polskich:

BRE Forex ECN (bardzo dobry broker)
BossaFX (świetna edukacja, najlepsza na rynku)
Alior (bardzo dobra platforma - inna niż pozostali brokerzy oferują)
Noble Bank (również oferują szkolenia darmowe)

no to się zarejestruje napewno żeby zobaczyć z czym się to je :) widziałam też na jakimś forum że Myzus czy jakoś tak cos dzis pokazywali ale nie mialam czasu , wiem napewno że jutro ma XTB ,ktoś widział u nich ??? zeby nie tracić czasu:)

-- Dodano: 14 maja 2013, 20:15 --
raposo pisze:
Allus92 pisze:Witam, przeczytałem kilka ksiązek o tematyce forexa, nauczylem się jego obslugi, grałem sporo na demo (na ktorym całkiem dobrze mi wychodzilo) postanowilem zalozyc konto real i grac na mikro lotach, z poczatku wplacilem 200zl, oczywiscie chec szybkiego zarobienia mnie pogrązyła..postanowilem trzymac się swojego planu. Teraz wpłaciłem 300zl+75 bonusu, starałem się wchodzic w pozycje jak najlepiej i bez nerw...ale niestety dzis -57 zł, praktycznie same stratne pozycje ryzyko 1;3 co daje mi 6 stratnych pozycji :( nie wiem w czym problem... ehhh nie jest jednak tak słodko
Zadaj sobie pytanie co się zmieniło. Demo odzwierciedla rzeczywiste warunki rynkowe. Jeśli nie zauważyłeś zmian w sposobie realizacji zleceń, opłaty nie są wyższe, wszystko działa pod technicznym względem tak samo to co mogło się zmienić? Tylko fakt, że kapitał nie jest już wirtualny a realny. Wniosek taki, że psychicznie zawodzisz. ALe nie martw się, to normalne. Trzeba się nauczyć kontrolować swoje emocje, być konsekwentnym i nie dać się ponosić zbędnym odczuciom jak strach, chciwość czy niepewność. Niestety to prawdopodobnie najtrudniejsze w tej całej zabawie ;).
Z reguły webinaria brokerów są przeznaczone dla wszystkich i nie trzeba być klientem brokera. Więc sugerowałbym chłonąć wiedzę jakiej potrzebujesz z dowolnym webinariów, a brokera wybierać pod kątem oferty, która będzie spełniała Twoje oczekiwania dot. handlu.
Jeszcze nie wiem co spełnia moje oczekiwania??? na co zwrocić uwagę przy wyborze konta (narazie demo:)???

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przy demie nie musisz zwracać uwagi na zbyt wiele. Przetestujesz kilka platform demonstracyjnych i już samo zacznie się powoli klarować co preferujesz ;). To trochę jak z samochodami. Trzeba się paroma przejechać żeby móc powiedzieć co nam się widzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

MarzenaMar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarzenaMar »

Witam serdecznie...ponownie :)
Chyba dojrzałam do otwarcia konta rzeczywistego .... wybrałam ArmadaMarkets , nie wiem tylko który rachunek jest bardziej opłacalny lub lepszy Classic czy Exchange ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

MarzenaMar pisze:Witam serdecznie...ponownie :)
Chyba dojrzałam do otwarcia konta rzeczywistego .... wybrałam ArmadaMarkets , nie wiem tylko który rachunek jest bardziej opłacalny lub lepszy Classic czy Exchange ?

Nie różnią się one tak naprawdę zbytnio.

Classic ma wliczoną prowizję w spread. Exchange ma prowizję doliczaną osobno, ale wychodzi na to samo.
Przy Classic nie ma możliwości dostania zniżki prowizji, przy Exchange już jest.
Od Traderów dla Traderów

MarzenaMar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarzenaMar »

Dziękuje za pomoc

mickarola
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mickarola »

a jakie macie doświadczenie z handlowaniem na rynku ? udało wam się kiedyś ograć jakiegoś brokera na lite’cie lub real , bo słyszalam że głównie to są Market Makerzy a żeby mieć do czynienia z prawdziwym rynkiem trzeba grać duuuużo grubiej zgadza się?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

mickarola pisze:a jakie macie doświadczenie z handlowaniem na rynku ? udało wam się kiedyś ograć jakiegoś brokera na lite’cie lub real , bo słyszalam że głównie to są Market Makerzy a żeby mieć do czynienia z prawdziwym rynkiem trzeba grać duuuużo grubiej zgadza się?
Nie do końca. Broker wcale nie musi przeszkadzać i w większości teraz brokerzy tego nie robią (regulacje)

Dodatkowo teraz jest coraz większa ilość brokerów wypuszczających zlecenia na rynek, więc wystarczy wygrać z samym rynkiem. A to wystarczająco trudne zadanie.

Natomiast były też osoby, które grały właśnie przeciw brokerowi nie rynkowi i wielu się udało. Przynajmniej na krotką metę, bo w dłuższym terminie broker nie pozwoli na to.
Głównie chodziło o wykorzystywanie nierynkowych spreadów, kwotowań etc.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ