Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mickarola
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: mickarola »

może ktoś podpowie jakie są realne spready oferowane przez brokerów czy na EUR/USD 1.8 pipa to dużo czy mało, słyszałam też że jakiś broker oferuje przy tej parze 1.33 pipa czy to możliwe ? i na czym w praktyce polego swap?( w teorii juz wiem)J Mialam dac znac jak bedzie jakis darmowy webinar wiec jest https://www3.gotomeeting.com/register/112080382

jutro o 9.30

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

mickarola pisze:może ktoś podpowie jakie są realne spready oferowane przez brokerów czy na EUR/USD 1.8 pipa to dużo czy mało, słyszałam też że jakiś broker oferuje przy tej parze 1.33 pipa czy to możliwe ? i na czym w praktyce polego swap?( w teorii juz wiem)J Mialam dac znac jak bedzie jakis darmowy webinar wiec jest https://www3.gotomeeting.com/register/112080382

jutro o 9.30

Najniższe spready na EUR/USD wliczając prowizję to około 0,4 pipsa.

Swap jest naliczany za przetrzymanie pozycji przez noc. Jest dodatni bądź ujemny w zależności od stopy procentowej w danym państwie.
To tak w uproszczeniu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Witam ponownie.

Z tego względu, że gram na H4 brakuję mi walut, teraz gram na AM i ograniczam się do 8 (4 pary).

Do tego gram też na złoto H1, zastanawiam się który broker oferuję rynek towarowy.

Kakao, kawa, ryż, ropa naftowa, ogółem wszystko ;-)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Możesz więcej par ogarnąć zamiast towarów. Te nie są zbyt wdzięczne. Do tego możesz grać na CFD na akcje, też będą lepsze niż "egzotyczne" towary.
Zobacz brokerów GKFX (100 par walutowych, indeksy, towary + ponad 400 CFD na akcje), Varengold - również bardzo duży wybór.
Nasz BRE również wprowadził CFD na akcje - mniejszy wybór, ale na H4 też dasz radę, a nawet przejdziesz na D1 (bo sesja trwa 8h).
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

mickarola
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mickarola »

odkryłam ostatnio zaje.... stego :)( przynjmniej dla mnie bo jestem nowa i nie wiedzialam że coś takiego isnieje) a mianowicie Mirror trader ( demo: ja akurat mam w Mayzusie bo tam zaczęłam od pierwszego demo i mam sentyment) można sobie porownywac różne stratrgie, podgladać innych graczy, bardzo przydatne informacje dla początkujących. Narazie gram na demo bo min 1000$ trzeba miec żeby otworzyć real ale może kiedyś sie zdecyduje ktoś ma tą platformę? może jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Coraz bardziej wydaje mi się, że brokerzy za wszelką cenę próbują odmóżdżyć swoich klientów i zrobić co się da aby zwiększyć obrót kosztem ich rozwoju (a raczej jego braku).

Na masową skalę wchodzi już do gry social trading, copy trading i inne przekazywanie sygnałów. A tu proszę, jeszcze zbiór strategii, gdzie wystarczy kliknąć aby coś tam się działo :). O ile social trading może być ok przy dywersyfikacji handlu to na pewno nie jestem za tym aby korzystać z gotowych/przygotowanych przez brokerów (?) strategii, gdzie zapewne większość nie będzie wiedziała nawet za bardzo o co w nich chodzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

lukas156
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukas156 »

Gdzie można na żywo śledzić speech Presidenta Draghi szefa EBC

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niektóre przemówienia i konferencje prasowe są transmitowane na żywo na stronie ECB:
http://www.ecb.int/home/html/index.en.html

Niestety nie wszystkie i czasem trzeba szukać po innych kanałach ekonomicznych np. CNBC, Bloomberg...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

lukas156
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukas156 »

Dzięki.

Max Stirner
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Max Stirner »

Nie nazwałbym się nawet początkującym Forexowcem, więc z góry przepraszam za dyletanckie pytanie.

Przykładowo wpłacam 10000zł i otrzymuje bonus 100%, mam więc 20000zł, z których jednak nie mogę wypłacić tego bonusa w wysokości 10000zł. Co jeśli otworzę pozycję za te 20000zł i stracę na niej 50%? Zostanie mi 10000zł, które będzie tym niewypłacalnym bonusem, czy kwotą zdeponowaną przeze mnie? A może pół na pół?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

ODPOWIEDZ