Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

sajan pisze:Witam.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad FOREXem. Kiedyś bawiłem się w symulacje na GPW ale nie mam na tyle kasy ani czasu do spekulacji akcjami. FOREX jest szybki i można bawić się niewielkimi kwotami.
I tu rodzi się moje pytanie o szybkość. Ściągnąłem od jednego brokera platformę i założyłem demo. Bawię się drugi dzień robiąc szybkie transakcje - buy lub sell i najdłuższy okres do tej pory do zamknięcia to 3 godziny. Z 5tys demowych na starcie mam "zarobione" 750. Czy to faktycznie tak działa?
Nie zarabiam dużo na pojedynczych transakcjach ale nie mam też ogromnych wyobrażeń do zostania rentierem po tej grze ale było by dobrze wreszcie zarobić coś w tym kraju normalnego;]
Wyczytałem gdzieś tutaj, że na demach transakcje robią się "z automatu" - na normalnym koncie to tak nie wygląda, że klikam zakładam - klikam zamykam - inkasuję - gram dalej ??
Jaki zysk maja brokerzy ze mnie skoro wszędzie pisze, że nie pobierają prowizji, opłat etc. ??
Zagraj na realnym koncie to zobaczysz jaki mają zysk. :-DDD

sajan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sajan »

no dobra - jaka jest różnica między demo a normalnym?? Przypuszczam, że spora bo to niemożliwe, że mogę tyle zarabiać co do tej pory na demie. Jaki broker byłby dla mnie dobry na początek?? Zastanawiam się nad Armada Market lub NS Forex. Wpłata narazie do 1000zł.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Różnica jest mniej więcej taka, że na jednym kompiesz się w wodzie do pasa, a na drugim w wodzie z dnme na 5 metrach :). Niby wszystko to samo, a jednak inaczej.

Większość brokerów oferuje platformę MT4. Jeśli Ci ona odpowiada to wystarczy przejrzeć ofertę kilku brokerów i na pewno na coś się zdecydujesz. Przy małym depozycie istotne jest abyś miał dostęp do mikrolotów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sajan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sajan »

MT4 jest przejrzyste więc na niej zostanę. Wiem, że w realu dochodzi stres przede wszystkim ale life's a game więc trzeba coś zacząć wygrywać. Pomijając kwestie psychiczne rozumiem, że mechanizmy te same. Armada oferuje właśnie loty od 0.01 . Chyba na nich się zdecyduje - mają dobrą opinię :)
Pozostaje mi jeszcze jedno - moje poprzednie pytanie o takie właśnie błyskawiczne transakcje i zbieranie spokojnie małych zysków z dużą częstotliwością - jak to się je w realu??

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

raposo pisze:Różnica jest mniej więcej taka, że na jednym kompiesz się w wodzie do pasa, a na drugim w wodzie z dnme na 5 metrach :). Niby wszystko to samo, a jednak inaczej..
Rapso podziwiam Cię że nadal masz ochotę... jesteś jak misjonarz... never back down 8)
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sajan pisze: Pozostaje mi jeszcze jedno - moje poprzednie pytanie o takie właśnie błyskawiczne transakcje i zbieranie spokojnie małych zysków z dużą częstotliwością - jak to się je w realu??
Armada to ECN więc nie powinno być problemów ze strony brokera. Spróbuj a się przekonasz ;).
SEROL666 pisze: Rapso podziwiam Cię że nadal masz ochotę... jesteś jak misjonarz... never back down 8)
Już i tak czasu mniej więc traktuję to jako rekreacja :D. p.s. niezły film o tym tytule ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

k9driver
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: k9driver »

Witam wszystkich serdecznie

Pytanko początkującego:

Jaka ilością lotów na parze eur/usd należało by zagrać w porze nocnej ok 2-3 w nocy, aby na wykresie była odzwierciedlona ''moja świeczka - świeczka mojej tranzakcji'', jakiego rzędu są to wielkości.

I jeśli udało by mi się taką świeczkę ''postawić'' to czy ona była by przeciwna do mojego zagrania tj. kliknąłbym sell to świeczka była by przeciwnie skierowana i cena by wzrosła?

pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

k9driver pisze:Witam wszystkich serdecznie

Pytanko początkującego:

Jaka ilością lotów na parze eur/usd należało by zagrać w porze nocnej ok 2-3 w nocy, aby na wykresie była odzwierciedlona ''moja świeczka - świeczka mojej tranzakcji'', jakiego rzędu są to wielkości.

I jeśli udało by mi się taką świeczkę ''postawić'' to czy ona była by przeciwna do mojego zagrania tj. kliknąłbym sell to świeczka była by przeciwnie skierowana i cena by wzrosła?

pozdrawiam wszystkich
Nie można określić takiej wartości.

W nocy gra Azja - a Japonia to cały czas około 40% obotu rynku FX, który wynosi ponad 3 biliony USD dziennie.

To czy możesz ruszyć ceną to ina kwestia. Ale potrzeba do tego brokera podłączonego we właściwie miejsce i pewnie kilkuset lotów..
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Witam. Jest jakiś wątek poświęcony analizie fundamentalnej. Nie mam o tym zielonego pojęcia a chciałbym miec :d Nie mogę nic znaleźc..
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A szukałeś pod hasłem "analiza fudamentalna"? :D
http://forex-nawigator.biz/forum/analiz ... t7219.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ