Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
dzięki za odpowiedź. A czy uważasz, że są jakieś konkretne pytania na które należałoby uzyskać odpowiedź przy wybieraniu konkretnego brokera? Co powinienem wiedzieć przed podpisaniem umowy? 

Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
Czy i gdzie jest regulowany, jakie ma gwarancje depozytowe, jakie stawki prowizji oferuje itd. itp. Wybór brokera powinien być tymbardziej przemyślany im większy depozyt chcemy wpłacić... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wielkie dzięki. 

Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
Warto dodać też do wyboru brokera, że powinien też być dobierany pod styl tradingu o to czego wymagamy.
Ktoś kto chce grać na parach ze złotówką wybierze jednego z polskich brokerów, bo mają bezkonkurencyjne spready.
Ktoś kto gra w nocy będzie szukał brokerów mocno związanych z tamtym rynkiem, bo będzie miał lepsze warunki niż u brokera z Europy.
Ktoś kto skalpuje będzie szukał niskich kosztów i dobrej realizacji zleceń z niskim poślizgiem.
Itp, itd. Wybór brokera nie jest wcale łatwy. Jest coraz więcej dobrych brokerów, natomiast nie ma i wydaje się, że nigdy nie będzie brokera idealnego dla każdego.
Ktoś kto chce grać na parach ze złotówką wybierze jednego z polskich brokerów, bo mają bezkonkurencyjne spready.
Ktoś kto gra w nocy będzie szukał brokerów mocno związanych z tamtym rynkiem, bo będzie miał lepsze warunki niż u brokera z Europy.
Ktoś kto skalpuje będzie szukał niskich kosztów i dobrej realizacji zleceń z niskim poślizgiem.
Itp, itd. Wybór brokera nie jest wcale łatwy. Jest coraz więcej dobrych brokerów, natomiast nie ma i wydaje się, że nigdy nie będzie brokera idealnego dla każdego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Okno nawigatora rozszerzylo mi sie na cala szerokosc strony, nie moge go doprowadzic do wielkosci jaka chce,czy bylby ktos uprzejmy mi pomoc ?
---udalo mi sie samemu zmienic
---udalo mi sie samemu zmienic
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 13:17 przez akra51, łącznie zmieniany 1 raz.
a nikt z was nie napisał nic o podatku. Czy to jest istotne? W przypadku GPW zawsze dostawałem kwity do rozliczenia czy w przypadku rachunku brokerskiego jest tak samo - oczywiście w przypadku brokera w PL. Chociaż w przypadku tych zagranicznych też możecie napisać jak to wygląda ;D
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 13:11 przez powermug, łącznie zmieniany 1 raz.
powermug pisze:a nikt z was nie napisał nic o podatku. Czy to jest istotne? W przypadku GPW zawsze dostawałem kwity do rozliczenia czy w przypadku rachunku brokerskiego jest tak samo - oczywiście w przypadku brokera w PL.
Tak. Jeśli masz polskiego brokera dostaniesz PIT taki sam jak w przypadku Domu Maklerskiego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Polski broker to de facto też dom maklerski, bo inaczej nie mógłby być brokerem... A polski DM ma obowiązek ustawowy wystawiać PIT. Zagraniczni brokerzy nie mają takiego obowiązku więc tego nie robią wcale. W konsekwencji podatek i tak należy rozliczyć tam gdzie mamy swoją rezydencję podatkową jednak robimy to już na podstawie transakcji z platformy. Dodam, że nie jest to jakiś nadwyraz duży problem więc nie brałbym go pod uwagę jako czynnik decydujący przy wyborze brokera.powermug pisze:a nikt z was nie napisał nic o podatku. Czy to jest istotne? W przypadku GPW zawsze dostawałem kwity do rozliczenia czy w przypadku rachunku brokerskiego jest tak samo - oczywiście w przypadku brokera w PL. Chociaż w przypadku tych zagranicznych też możecie napisać jak to wygląda ;D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Rozumiem, po prostu chciałem zobaczyć jak to wygląda
W sumie nie ma wielkiej różnicy czy przepisujesz z wypełnionego przez Dom kwitka czy z platformy
Dzięki za szybkie odpowiedzi 
-- Dodano: 18 mar 2013, 19:36 --
Jeszcze mi się nasunęło pytanie, jaką walutę najlepiej wybrać w przypadku polskiego brokera - oczywiście waluta rachunku - załóżmy, że inwestuje głównie eur/usd? Czy ma to wpływ? Czy ponosi się jakieś koszta z tytułu zamiany waluty? Bo przecież jeżeli mam rachunek w PLN to muszę zamienić na EUR, żeby móc wpłacić depozyt (w przypadku odpowiednich crossów). Chyba, że się mylę i depozyt jest w ekwiwalencie waluty rachunku?

-- Dodano: 18 mar 2013, 19:36 --
Jeszcze mi się nasunęło pytanie, jaką walutę najlepiej wybrać w przypadku polskiego brokera - oczywiście waluta rachunku - załóżmy, że inwestuje głównie eur/usd? Czy ma to wpływ? Czy ponosi się jakieś koszta z tytułu zamiany waluty? Bo przecież jeżeli mam rachunek w PLN to muszę zamienić na EUR, żeby móc wpłacić depozyt (w przypadku odpowiednich crossów). Chyba, że się mylę i depozyt jest w ekwiwalencie waluty rachunku?
Witam.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad FOREXem. Kiedyś bawiłem się w symulacje na GPW ale nie mam na tyle kasy ani czasu do spekulacji akcjami. FOREX jest szybki i można bawić się niewielkimi kwotami.
I tu rodzi się moje pytanie o szybkość. Ściągnąłem od jednego brokera platformę i założyłem demo. Bawię się drugi dzień robiąc szybkie transakcje - buy lub sell i najdłuższy okres do tej pory do zamknięcia to 3 godziny. Z 5tys demowych na starcie mam "zarobione" 750. Czy to faktycznie tak działa?
Nie zarabiam dużo na pojedynczych transakcjach ale nie mam też ogromnych wyobrażeń do zostania rentierem po tej grze ale było by dobrze wreszcie zarobić coś w tym kraju normalnego;]
Wyczytałem gdzieś tutaj, że na demach transakcje robią się "z automatu" - na normalnym koncie to tak nie wygląda, że klikam zakładam - klikam zamykam - inkasuję - gram dalej ??
Jaki zysk maja brokerzy ze mnie skoro wszędzie pisze, że nie pobierają prowizji, opłat etc. ??
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad FOREXem. Kiedyś bawiłem się w symulacje na GPW ale nie mam na tyle kasy ani czasu do spekulacji akcjami. FOREX jest szybki i można bawić się niewielkimi kwotami.
I tu rodzi się moje pytanie o szybkość. Ściągnąłem od jednego brokera platformę i założyłem demo. Bawię się drugi dzień robiąc szybkie transakcje - buy lub sell i najdłuższy okres do tej pory do zamknięcia to 3 godziny. Z 5tys demowych na starcie mam "zarobione" 750. Czy to faktycznie tak działa?
Nie zarabiam dużo na pojedynczych transakcjach ale nie mam też ogromnych wyobrażeń do zostania rentierem po tej grze ale było by dobrze wreszcie zarobić coś w tym kraju normalnego;]
Wyczytałem gdzieś tutaj, że na demach transakcje robią się "z automatu" - na normalnym koncie to tak nie wygląda, że klikam zakładam - klikam zamykam - inkasuję - gram dalej ??
Jaki zysk maja brokerzy ze mnie skoro wszędzie pisze, że nie pobierają prowizji, opłat etc. ??