Jaka jest szansa aby początkujący korzystał z sygnałów transakcyjnych i nie stracił kapitału,czy są wiarygodni dostawcy sygnałów ? Czy to ma jakikolwiek sens ?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Jaka jest szansa aby początkujący korzystał z sygnałów transakcyjnych i nie stracił kapitału,czy są wiarygodni dostawcy sygnałów ? Czy to ma jakikolwiek sens ?
Obawiam się, że nie ma innej drogi, jak zostać "starym wyjadaczem"...MarkoS pisze:Przy EUR USD, oprócz kalendarza makro, zachęcam do przejrzenia:
http://www.federalreserve.gov/
http://www.ecb.int/home/html/index.en.html
http://www.tradingeconomics.com/![]()
![]()
Witam
Wszystkie te dane może są czytelne dla ,,Starych wyjadaczy'' dla początkujących to czarna magia ,jak się przez to przebić ?
W ciągu dnia z reguły zwykła gra popytu i podaży uporządkowana chronologicznie - zmienność. Budowane są pozycje, ekstrema i profity oraz wywracane straty.Co powoduje zwyżki a co spadki ? Może kilka podpowiedzi - byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja.
Pozdrawiam
W dłuższym okresie czasu budowana jest ekspozycja na rynku - money flow. Różnica potencjałów i różnica tejże różnicy. Money flow rządzą dwa prawa - strach i chciwość. Jest czas budowania i realizowania zysków, a także czas ucieczki. Jak huśtawka, gdzie z jednej strony siedzi bezpieczna przystań, a z drugiej kosz pełen cukierków. A po środku balansuje stado tłustych "inwestorów"
Jest możliwość, aby narzucić Moving Average z np. M15 na H1? 
Podziel okres MA przez 4. Bo tyle kwadransów mieści się w godzinie. Jakbyś chciał wrzucić odwrotnie np. na wykres M1 MA z H1 to mnożysz okres MA razy 60.
Solą życia jest kasa.
są jakieś statystyki jaki procent luk cenowych z weekendu domyka się i na jakiej parze walutowej?
-- Dodano: 17 gru 2012, 09:55 --
i jeszcze jedno pytanie w sumie od rana,
korzystam z tego kalendarza makro:
http://pl.forexpros.com/economic-calendar/
jest bardzo czytelny dla mnie, pewnie dlatego
jak bardzo mam się sugerować tą skalą zmienności??
tzn czy pozycja z niską zmiennością może mocno ruszyć ceną a ta z "trzema łbami" nawet jej nie drgnie??
-- Dodano: 17 gru 2012, 10:02 --
w sumie odpowiedziałem sobie na to pytanie sam
jeżeli wskaźnik kosztów pracy jest publikowany raz w roku (EU) to musi mieć odzwierciedlenie na wykresie jakiekolwiek,
a wielkość tego poruszenia to już wróżenie z fusów chyba
tzn czy pozycja z niską zmiennością może mocno ruszyć ceną a ta z "trzema łbami" nawet jej nie drgnie??
jeżeli wskaźnik kosztów pracy jest publikowany raz w roku (EU) to musi mieć odzwierciedlenie na wykresie jakiekolwiek,
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "
Na FX wszystko jest możliwe 
Generalnie to jest wpływ na rynki. Dane z 3 łbami mają go statystycznie o wiele większy.rootec pisze:są jakieś statystyki jaki procent luk cenowych z weekendu domyka się i na jakiej parze walutowej?
Tyle, że sam wpływ danych to najczęściej różnica między prognozą a wynikami.
Im ona większa czyli rezultat danych bardziej zaskakujący tym większy wpływ będzie miał na rynek.
I tak nawet te mnie ważne dane, ale zaskakujące mogą mieć wpływ. Natomiast dane z 3 łbami kiedy są zgodne z prognozą nie będą mieć wpływu.
Dane, które mogą mieć ogromny wpływ na rynek, ale zwykle nie mają to poziomy stóp procentowych. Zmieniane są rzadko, jeszcze rzadziej zmiana jest niezgodna z prognozą. Ale jak już coś takiego się zdarzy to rynek szaleje.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
czy odnosząc się bezpośrednio do sytuacji w tej właśnie chwili,
cena eurousd chwilowo jakby nie wiedziała co ze sobą zrobić,
góra czy dół, mogę domniemywać że czeka na dane np o 11 dziś?
wydaje mi się że atmosfera wokół euro jest pozytywna i rynek będzie często czekał (codziennie?) na potwierdzenie tej atmosfery danymi właśnie?
trochę mnie po raz kolejny wyprowadzasz z błędu,
myślałem że za każdym razem kiedy dane będą "pozytywne" będą miały wpływ na cenę,
a w zasadzie będą miały widoczny wpływ kiedy będą się różnić znacząco od prognoz, to by miało sens
wydaje mi się że atmosfera wokół euro jest pozytywna i rynek będzie często czekał (codziennie?) na potwierdzenie tej atmosfery danymi właśnie?
myślałem że za każdym razem kiedy dane będą "pozytywne" będą miały wpływ na cenę,
a w zasadzie będą miały widoczny wpływ kiedy będą się różnić znacząco od prognoz, to by miało sens
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "
Raczej te dane o 11 wpływu mieć nie będą. To, że rynek czeka czyli konsoliduje, to raczej wpływ sporych wzrostów w piątek. Zwykle po większym ruchu jest chwila odpoczynku. Realizacja zysków, strat.rootec pisze:czy odnosząc się bezpośrednio do sytuacji w tej właśnie chwili,
Jeśli chodzi o to na co czeka rynek i jak reaguje na dane to jest taka maksyma:
Jeśli rynek ignoruje złe dane, a na dobre reaguje wzrostami to świadczy o jego sile.
Jeśli ignoruje dobre, a na złe reaguje spadkami to słaby rynek.
Z danymi nie jest tak jednoznacznie
A dzisiaj raczej patrzyłbym na przemówienie o 15:30 Draghiego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów