Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Michal87
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Nie mogą . Jednym z podstawowych warunków jest ukończenie 18 roku życia . Osoby przed 18 rokiem życia posiadają ograniczoną zdolność do czynności prawnych.

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

:mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: Witam
Dzięki za info- młody niech się uczy na demo - poczeka

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

Konta mogą być otwierane przez osoby niepełnoletnie.
Potrzebny jest Ci opiekun ustawowy który wraz z Tobą złoży podpisy na umowie. Większa rozkmina jest tylko ze składaniem dyspozycji (czyli z handlem). Kiedyś pytałem jak rozwiązać prawnie nabywanie/zbywanie papierów (na GPW) przez osobę niepełnoletnią i uzyskałem informację, że każde nabycie musi być potwierdzone sądownie :D
Co do Forex to podejrzewam, że jest podobnie, chociaż kto zaewidencjonuje Twoje zakupy np, u brokera cypryjskiego?

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaroslav »

MarkoS pisze::mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: Witam
Dzięki za info- młody niech się uczy na demo - poczeka
Gosc chce juz w liceumie na Bently podjezdzac :wink: Jak zwykle myszle ze "kurde trace tylko czas a juzbym mogleby miljonami przewracac" Bez obraz :D
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

witam serdecznie,
prosiłbym o krótką radę a w zasadzie lekcje ;)

załączam jpg oczywiście,
jestem mocno początkujący, na prawdę forex to dla mnie nowość ale miłość wybuchła od pierwszego wejrzenia ;)
będę się trzymał PA i NakedTrade'ing do bólu aż opanuję bo bardzo do mnie przemawia,

powiedzcie mi proszę; chodzi mi tylko oczywiście o to czy moje domysły i prognozy mają powiedzmy poprawne powody,

czy na tym wykresie (aktualne eurousd) mam prawo widzieć początek jakiejś średnio czy też długo terminowej konsolidacji na D1?
czy bazując na mojej skromnej AT mogę sądzić że opór z września zostanie obroniony i zagrać short od pon?
i w końcu, jeśli opór zostanie obroniony, czy mam prawo założyć że powiedzmy w dłuższym okresie czasu cena będzie miała tendencje spadkową do listopadowego wparcia?

wielkie dzięki za każdą wskazówkę,
dołączam pozdrowienia dla tubylców ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Po 1 można uznać, że to może być konsola. Może, ale nie musi.

Przede wszystkim trzeba jak to w PA zaczekać co się stanie. Nie zakładasz, że opór zostanie obroniony, Ty czekasz aż będzie w miarę jasny układ, że został on obroniony. Jakaś formacja świecowa odwrócenia trendu na oporze to już coś.
Natomiast nie wolno starać się wróżyć i zgadywać co się stanie. Na razie to świeca dzienna nie świadczy zupełnie o tym, że opór zostanie odrzucony.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

wielkie dzięki, wasze wskazówki są dla mnie bardzo ważne,
dawno nie spotkałem się z takim skupiskiem specjalistów od danej konkretnie nakreślonej branży,
i mówię to całkiem poważnie, jestem pod ogromnym wrażeniem,
myślę że dużo trade'erów z tego forum zanim rozpoczęli przygodę na Foreign Exchange wcześniej mieli raczej wątpliwy kontakt z makroekonomią a teraz prezentują imponujący poziom umiejętności np scalpowania, dawno tak nic nie chciałem jak chcę dołączyć do tego grona hehhe ;)

zaczynam łapać się na tym że chyba podświadomie sugeruję się opiniami i komentarzami "fachowców" z tvn cnbc, onet waluty itd które śledzę, przestaje w ogóle obserwować te insynuacje ;)
zostaje przy suchych danych, kalendarz makro, niewymierzalna encyklopedia wiedzy czyli to forum i własna analiza

na którym interwale formacja świec zawrócenia w dół będzie najbardziej wiarygodna w stosunku do czasu, żeby zareagować odpowiednio szybko ale dosyć pewnie M15?

siedzę na forex prawie drugi tydzień, pochłaniam naprawdę gromady informacji, próbuję to zdrowo hamować bo wszytko musi mieć swój czas i miejsce ale przyjemność którą czerpię z tego jest zbyt silna a czasu mam ogrom hehe ;)
pierwsze kompulsywne zachowania odnotowuję :D

w tym tygodniu już się chyba nie powstrzymam i pogram real money, jakieś skromne kwoty typu 300PLN,
konto demo traktuję bardzo poważnie ale chyba faktycznie nauka w tym wypadku musi zaboleć odpowiednio ;)

myślę że ostatecznie ARMADA MARKETS, przyglądałem się jeszcze PLUS500, FXSALT i ADMIRAL MARKETS, ale wymieniony w pierwszej kolejności broker chyba wygrywa rzetelnością, opinią użytkowników, dostępnością wpłat/wypłat, brakiem opóźnień z tego co wyczytałem w realizacji zleceń, kładę nacisk na scalping także to ważne, poza tym np FXSALT nie posiada platformy na Androida i to go ostatecznie zdyskwalifikowało, w tych czasach to nie wybaczalny brak, szkoda że ARMADA nie posiada kart do rachunków ale konta w polskich bankach to rekompensują ;)
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Tylko na prawdę ostrożnie z zarządzaniem kapitałem. Od początku warto o tym myśleć, bo to podstawa tego biznesu. Można mieć super system i zbankrutować.

Co do brokerów ideału nie ma. Każdy ma jakieś plusy, każdy ma też swoje minusy.

Odpuść sobie na pewno brokera z liczbą w nazwie ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

hehe, tak, owiany sławą broker dla mocno początkujących nie może się równać tylko ze swoją opinią ;)

a propos ryzyka, ułożyłem sobie mur w psychice pt. gram tylko na mikrolotach 0.01 itd
do czasu uzyskania jakiejś tam regularności przewagi zysków nad stratami, na razie utrzymuję tygodniową średnią ;)
patrzę sobie sam na ręce i jetem swoim bezlitosnym obserwatorem niczym Macierewicz na rynku trotylu...

zastanawiam się mocno nad polityką SL, mam wrażenie że wąski stop poza tym że chroni od strat, chroni również od zysków,
widziałem statsy gracza który miał bardzo duży SL i dlatego właśnie miał dużą skuteczność, miał kilka głębszych wtop i mnóstwo drobnych zysków

-- Dodano: 15 gru 2012, 11:03 --

mówiłem o tym w ramach ścisłości :)
rootec pisze: 13 gru 2012, 13:55

expedient warzywniaka pisze:
Ciekawy typek. Łapie mnóstwo małych zysków i kilka ogromnych strat. Ale 600% w 4-5 miesięcy wytargał.
http://www.mt4i.com/users/atala12

PS. L do 3080

Wąski TP i szeroki SL. Strategia skuteczna, ciekawe jaki ma momenty wejścia i wyjścia.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaroslav »

Jak zaczniesz chandlowac na realu to wtedy zrozumiesz ze te twoje mocne nerwy i nie takie juz mocne jak myszlales! A ogulnie to o SL i TP, trzeba ustawiac ich od wzgledu jak zamiezasz chandlowac, to ze waski SL to masz racje lepiej nie stosowac bo wybije szybko, ale stosowac SL koniecznie tszeba, to jedna z podstav jaka Ci uratuje od straty wszystkiego w dosc szybkim czasie! Niechce straszys ale i tak stracisz pierwszy depozyt, tylko ze kwestja czy zrobisz stego wnioski czy nie! Jak nie zrezegnujesz i nadal bedziesz prubowac to wtedy uda sie mozliwie! Apropo brokerow, nie radze tego z liczba!
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

ODPOWIEDZ