Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Bywalec
Dobra, na początku tego tematu zauważyłem, że założyciel jest głodny pytań od totalnych głąbów w tym temacie więc oto pojawiam się Ja
Zainwestowałem aż 200 złotych. Wiem że ta kwota rozśmieszy co poniektórych forumowiczów ale od razu mówię że to tak dla picu, nigdy nie miałem z tym do czynienia więc wiadomo że nie zdeponuję połowy swoich oszczędności...
1. Czas- czy w pewnych godzinach, rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
2. Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??

Zainwestowałem aż 200 złotych. Wiem że ta kwota rozśmieszy co poniektórych forumowiczów ale od razu mówię że to tak dla picu, nigdy nie miałem z tym do czynienia więc wiadomo że nie zdeponuję połowy swoich oszczędności...

1. Czas- czy w pewnych godzinach, rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
2. Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??
Wpisz w google Market Depth lub Level 2. Będzie opis co to, jak czytać i do czego służy...Wirus pisze:No właśnie, możecie wytłumaczyć, jak zrobić z tego najlepszy użytek?
Od 22 do 00:00 nie pracuje żadna większa światowa giełda więc wtedy z reguły jest bardzo spokojnie. Podobnie w dni w które są jakieś światowe święta (np. Wielkanoc). Zaskakiwać może np. przy publikacji danych makro. Na te wydarzenia naprowadzi Cię dowolny kalendarz ekonomiczny.Mariuszz1988 pisze:1. Czas- czy w pewnych godzinach rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
Zależy jaką pozycję otworzysz...Mariuszz1988 pisze:2. Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Grosz to też pieniądz i też trzeba go szanowaćMariuszz1988 pisze: 200 złotych

Rynek ma różną zmienność. Największa jest w czasie trwania sesji w Londynie. Największy zastój widać (zazwyczaj ) koło godziny 21 do 1-2 nad ranem.Mariuszz1988 pisze:1. Czas- czy w pewnych godzinach rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
jeśli kupujesz np eur/usd to kupujesz euro i jeśli eur/usd rośnie to Ty zarabiasz i na odwrót ,tak na szybko .Mariuszz1988 pisze:Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??
-
- Bywalec
Dziękuję za odpowiedzi.
Widzę że na forum jest maaasa różnych linków do artykułów że raczej nie warto was katować zanim nie przeczytam co najmniej setki z nich
Może ma ktoś jakiś ciekawe namiary na "słownik" pewnych terminów używanych przez was??Mam na myśli takie słowa jak PIPS czy też natknąłem się na coś w rodzaju FRAMEING DZIENNY i TYGODNIOWY.
To ułatwi mi życie (wam również
)
Oczywiście wiem że google nie boli ale mam na myśli coś co będzie zawierało większość tych terminów w jednym miejscu
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Widzę że na forum jest maaasa różnych linków do artykułów że raczej nie warto was katować zanim nie przeczytam co najmniej setki z nich

Może ma ktoś jakiś ciekawe namiary na "słownik" pewnych terminów używanych przez was??Mam na myśli takie słowa jak PIPS czy też natknąłem się na coś w rodzaju FRAMEING DZIENNY i TYGODNIOWY.
To ułatwi mi życie (wam również

Oczywiście wiem że google nie boli ale mam na myśli coś co będzie zawierało większość tych terminów w jednym miejscu

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1663
Wpisałem w google : słownik forex,pierwszy link do tematu z forum ,trudne?
Wpisałem w google : słownik forex,pierwszy link do tematu z forum ,trudne?

4promile pisze:świeca w kształcie lizaka

http://www.forextrader.pl/portal/2010/0 ... hniki-gry/ Tu masz opisane