Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Bywalec
-
- Bywalec
Dziś drugi dzień walki o złoto. Zauważyłem ciekawą radę na forum aby stawiać sobie procentowe progi w wysokości 1-5% zysku i wycofać się by nie przedobrzyć (co już mi się udało
)
Myślicie że mogę to wpisać na swoją listę zasad do przestrzegania? Bo zauważyłem że w pewnym momencie szło mi wręcz świetnie ale jak na chciwego żółtodzioba przystało nie potrafiłem sobie powiedzieć STOP.
Możecie coś dodać od siebie ?

Myślicie że mogę to wpisać na swoją listę zasad do przestrzegania? Bo zauważyłem że w pewnym momencie szło mi wręcz świetnie ale jak na chciwego żółtodzioba przystało nie potrafiłem sobie powiedzieć STOP.
Możecie coś dodać od siebie ?
Mogę polecić swój wątek ze stopki ;-)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Niekoniecznie 30%. Wszystko zależy od brokera, bo ustala ten poziom indywidualnie, a tajemnicza nazwa to Margin Level natomiast punkt krytyczny Stop-out Level.kosinho pisze:Do zera raczej nie dojdzie, zatrzymie się na magicznej liczbie 30 a później dostaniesz tajemniczy telefon.
Dodano po 1 minutach:
To CFD czy opcje? To dwa różne instrumenty. Dywidendy dotyczą CFD na akcje i są odejmowane lub dodawane do bilansu pozycji (zazwyczaj jako swapy) w momencie ich naliczania. Czym jest dywidenda to już wyjaśni Ci google...PipsKong pisze:o co chodzi z tymi opcjami CFD ?? i jakieś dywidendy?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
no dobra, skoro np. dywidenda naliczana jest we wtorek to mozna kupic taka akcje w poniedzialek a sprzedac we wtorek po naliczeniu dywidendy?
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
To nie ma znaczenia, bo wysokość dywidendy jest odejmowana od kursu instrumentu i jeśli będziesz miał pozycję krótką to zyskasz na zmianie kursu (ale zostaniesz obciążony punktami swapowymi), a jeśli masz pozycję długą to stracisz na zmianie kursu ale otrzymasz dywindendę w postaci swapu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu