Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Mariuszz1988
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariuszz1988 »

Czy może wie ktoś co się stanie jak ten pasek z procentami (nie wiem jak się nazywa) dojdzie do stanu 0% ??

kosinho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kosinho »

Do zera raczej nie dojdzie, zatrzymie się na magicznej liczbie 30 a później dostaniesz tajemniczy telefon.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Tajemniczy telefon niekoniecznie, ale na pewno pozamykają Ci się pozycje w sposób automatyczny ( odgórnie ). I to na minusie !
Solą życia jest kasa.

Mariuszz1988
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariuszz1988 »

Dziś drugi dzień walki o złoto. Zauważyłem ciekawą radę na forum aby stawiać sobie procentowe progi w wysokości 1-5% zysku i wycofać się by nie przedobrzyć (co już mi się udało :roll: )
Myślicie że mogę to wpisać na swoją listę zasad do przestrzegania? Bo zauważyłem że w pewnym momencie szło mi wręcz świetnie ale jak na chciwego żółtodzioba przystało nie potrafiłem sobie powiedzieć STOP.
Możecie coś dodać od siebie ?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Mogę polecić swój wątek ze stopki ;-)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

ej o co chodzi z tymi opcjami CFD ?? i jakieś dywidendy? OCB? jak się na tym gra i z czym to się je? jakoś nie bardzo kumam
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

kosinho pisze:Do zera raczej nie dojdzie, zatrzymie się na magicznej liczbie 30 a później dostaniesz tajemniczy telefon.
Niekoniecznie 30%. Wszystko zależy od brokera, bo ustala ten poziom indywidualnie, a tajemnicza nazwa to Margin Level natomiast punkt krytyczny Stop-out Level.

Dodano po 1 minutach:
PipsKong pisze:o co chodzi z tymi opcjami CFD ?? i jakieś dywidendy?
To CFD czy opcje? To dwa różne instrumenty. Dywidendy dotyczą CFD na akcje i są odejmowane lub dodawane do bilansu pozycji (zazwyczaj jako swapy) w momencie ich naliczania. Czym jest dywidenda to już wyjaśni Ci google...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

no dobra, skoro np. dywidenda naliczana jest we wtorek to mozna kupic taka akcje w poniedzialek a sprzedac we wtorek po naliczeniu dywidendy?
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To nie ma znaczenia, bo wysokość dywidendy jest odejmowana od kursu instrumentu i jeśli będziesz miał pozycję krótką to zyskasz na zmianie kursu (ale zostaniesz obciążony punktami swapowymi), a jeśli masz pozycję długą to stracisz na zmianie kursu ale otrzymasz dywindendę w postaci swapu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
temek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temek »

Co w większym stopniu wpływa na kurs pary eur/pln, lub innych par krzyżowych ze złotówką, dane gospodarcze z USA, czy z Polski ?
A może ważniejsza od tego jest sytuacja w regionie, skoro problemy Węgrów tam mocno ruszyły kursem ?

ODPOWIEDZ