Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ae5220
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ae5220 »

Pablo - gram u adminral market na koncie standart. To moje poczatki... ale dzieki za odpowiedz ze jest taka opcja...
Jestem za przyjęciem euro - przyjmę każdą ilość

Mariuszz1988
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariuszz1988 »

Dobra, na początku tego tematu zauważyłem, że założyciel jest głodny pytań od totalnych głąbów w tym temacie więc oto pojawiam się Ja :roll:
Zainwestowałem aż 200 złotych. Wiem że ta kwota rozśmieszy co poniektórych forumowiczów ale od razu mówię że to tak dla picu, nigdy nie miałem z tym do czynienia więc wiadomo że nie zdeponuję połowy swoich oszczędności... :P
1. Czas- czy w pewnych godzinach, rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
2. Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:No właśnie, możecie wytłumaczyć, jak zrobić z tego najlepszy użytek?
Wpisz w google Market Depth lub Level 2. Będzie opis co to, jak czytać i do czego służy...
Mariuszz1988 pisze:1. Czas- czy w pewnych godzinach rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
Od 22 do 00:00 nie pracuje żadna większa światowa giełda więc wtedy z reguły jest bardzo spokojnie. Podobnie w dni w które są jakieś światowe święta (np. Wielkanoc). Zaskakiwać może np. przy publikacji danych makro. Na te wydarzenia naprowadzi Cię dowolny kalendarz ekonomiczny.
Mariuszz1988 pisze:2. Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??
Zależy jaką pozycję otworzysz...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mariuszz1988 pisze: 200 złotych
Grosz to też pieniądz i też trzeba go szanować 8)
Mariuszz1988 pisze:1. Czas- czy w pewnych godzinach rynek walutowy ustaje, po to by w pewnych godzinach zaskoczyć nas cudownym zyskiem bądź też załamującą nasze portfele stratą??
Rynek ma różną zmienność. Największa jest w czasie trwania sesji w Londynie. Największy zastój widać (zazwyczaj ) koło godziny 21 do 1-2 nad ranem.

Mariuszz1988 pisze:Waluta1/Waluta2 inwestuje pewną kwotę w taką oto pozycję i dajmy na to któremu krajowi-właścicielowi danej waluty mam życzyć wzrostu wartości jego pieniądza ??
jeśli kupujesz np eur/usd to kupujesz euro i jeśli eur/usd rośnie to Ty zarabiasz i na odwrót ,tak na szybko .

Mariuszz1988
Bywalec
Bywalec

Dziękuję za odpowiedzi.
Widzę że na forum jest maaasa różnych linków do artykułów że raczej nie warto was katować zanim nie przeczytam co najmniej setki z nich :)
Może ma ktoś jakiś ciekawe namiary na "słownik" pewnych terminów używanych przez was??Mam na myśli takie słowa jak PIPS czy też natknąłem się na coś w rodzaju FRAMEING DZIENNY i TYGODNIOWY.
To ułatwi mi życie (wam również :oops: )
Oczywiście wiem że google nie boli ale mam na myśli coś co będzie zawierało większość tych terminów w jednym miejscu :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1663
Wpisałem w google : słownik forex,pierwszy link do tematu z forum ,trudne? 8)

Mariuszz1988
Bywalec
Bywalec

Dziękuję :oops:

szpiegin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpiegin »

co to jest 'pinbar' ?

Awatar użytkownika
4promile