system na szybkiego bogacza!
musisz trzymać się zasad!
- 2 miesiące testujesz rynek, nie obchodzą Cię zyski, masz inwestować i trzymać się strategi,
najlepiej załóż konto z dużą bańką!!!!
warunek: musisz skumać o co chodzi. to jest też taki motor napędowy widzisz olbrzymie zyski! ale uwaga każda bańka lubi pękać...ale też bądź wytrwały
- jak skumałeś o co Kaman zakładasz nowe konto, odwrotne do przeciwnego, to jest taka terapia przeciw wstrząsowa, zakładasz sobie konto z depo 10.000 ale uwaga tutaj warunek jeśli twoje depo spadnie do 9.000 przegrałeś, ( dobra nauczka do liczenia pipek) skoro potrafiłeś zrobić z miliona 1.5 to z łatwością zrobisz 12.000, ale tutaj tez haczyk, grasz ćwiartkami (o.25 lota - wiesz ile możesz stracić) na początku może grać dyszką ( 0.1 lota)
- gdy już dojdziesz do 12tyś, imasz większościowy zysków niż strat, zaczynasz sie bawić 1, 2, a nawet 4 LOTami ! pamiętaj jak dasz se rade na M1-do M15 to z łatwością pójdzie Tobie na H1 D1 i wyższych.
- niech nie in stresują Ciebie pipki, musi interesować Cię zysk! co z tego za na 0.01 lota zrobiłeś 150 pipek jak w przeliczeniu na złotówki to jest mniej niż 10 pipek na 1 locie

w sumie to zależy od tego czy chcesz być traderem czy zarabiać, na początki zarabiać, tarading też fajna sparwa dlatego możesz też sie bawić 0.05-0.1 lota na dłuższych transakcjach, co ci szkodzi? ale investuj, nałe pipki w dłuższe trendy, zawsze to dobra lekcja!
taki jest mój system demowy na koncie nie grał czyli bym obstawiał bym że moja ewolucja psychologiczna tradera jest w fazie "nieświadoma kompetencja", tak nim działałem tak od piątku mam na koncie dziś tylko wpadło 1.5 tysiączka!
Ciekawe jak będzie na realu. ale to dopiero w maju.
zauważyłem też, ze czasami rynek to jedna wielka niekonsekwencja (trzymaj sie swojego trendu, ale minimalizuj straty...)
tmozna to porównać do bójki na ulicy, i tak wiesz ze dostaniesz wpie... jak nie możesz uciec to co robisz?
Dodano po 31 minutach:
a tak zwany money management czy coś robimy tak.
załóżmy ze wypracowałeś już 100% depo! to extra, jesteś bez strat
więc wypłacasz sobie ten swój depo do swojej kieszeni.
skoro masz konto real to zakładam po minimum pół rocznej grze demo się znasz.
wiec to co zostało Tobie u brokera dzielisz na dwie cześć, gdzie jedną cześć przeznaczasz na agresywną grę... dalej nie będę pisał w myśl zasady "skoro traderowi taksówkarz mówi tobie kupuj akcje "terefere" to czes byś je sprzedawał"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.