Wskaźnik wolumenu !!!

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Re: Wskaźnik wolumenu !!!

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

ForexMafiaKartel pisze:Nie trzeba znac 100%, wystarczy jeden bank i dostep do zlecen miedzybankowych. To zwykla wymiana walut i patrzac tylko na to nie wiesz czy kurs pojdzie w gore czy w dol ale łącząc to z AT hula jak ta lala, gdy wchodzą zlecenia na ponad miliard, wiedz ze cos sie dzieje ;)

co do samego wolumenu to system jak kazdy inny, patrzac na wykresie w lewo mozna dostrzec reakcje rynku, ale to samo ma miejsce patrzac na swiece, SR, LT. Patrzac w lewo znajdziemy 50% udanych i tyle samo chybionych. W kazdym razie predzej czy pozniej bankrupt ;)
Proszę o konkrety, przykłady, chodzi mi o wolumen. zaprezentuj te 50/50. Na chwile obecną są to tylko puste słowa. Poza tym wolumen nie jest systemem samym w sobie, jak weryfikujesz jego procent skuteczności? tak samo w oparciu o kwotowania można zbudować różne rzeczy.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 22:37 przez fx-emery92, łącznie zmieniany 1 raz.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Nie zalezy mi na tym by szukac Ci przykladow, nie chce mi sie ale na szybko pokazuje screena gdzie akurat bylo zlecenie na ponad poltora miliarda eurusd / usdeur (zielony kwadracik) miedzy dwoma bankami + formacja techniczna ale na innym interwale co dalo fajny zysk.

Chcialem tez zaznaczyc ze owe poltora miliarda to tylko kropla w morzu... jesli chodzi o tamten dzien. ale grubasy lubią trzymac sie razem tak, ze wystarczy nawet owe 2-3 %.

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

ForexMafiaKartel pisze:Nie zalezy mi na tym by szukac Ci przykladow, nie chce mi sie ale na szybko pokazuje screena gdzie akurat bylo zlecenie na ponad poltora miliarda eurusd / usdeur (zielony kwadracik) miedzy dwoma bankami + formacja techniczna ale na innym interwale co dalo fajny zysk.

Chcialem tez zaznaczyc ze owe poltora miliarda to tylko kropla w morzu... jesli chodzi o tamten dzien. ale grubasy lubią trzymac sie razem tak, ze wystarczy nawet owe 2-3 %.

pozdrawiam
Co za pomocą tego pokazałeś? dosłownie nic. Tylko swoją niewiedzę ;) Co z tego że gdzieś było jakieś zlecenie? jak to ma się do całości sytuacji rynkowej? skąd wiesz że było tam poltora milarda euro, gdzie to sprawdziłeś bo na tym obrazku nic nie widać i nie wiem co ma to wspólnego z naszym wątkiem.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

YYY swoją niewiedzę? Znaczy sie, ze gdy matchowałem ten deal zylem w niewiedzy? ehhh sporo nauki jeszcze przed tobą, volumen gdzie widzisz jakies smieszne kreski to lipa.... trzeba znac konkrety.

pozdrawiam
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

ForexMafiaKartel pisze:YYY swoją niewiedzę? Znaczy sie, ze gdy matchowałem ten deal zylem w niewiedzy? ehhh sporo nauki jeszcze przed tobą, volumen gdzie widzisz jakies smieszne kreski to lipa.... trzeba znac konkrety.

pozdrawiam
Tak.. słuchaj ! bo przecież forma wyświetlania wolumenu jest najważniejsza ;) Ciesze się że tak rzeczowo nam to przedstawiłeś, teraz już wiemy z czym to się je. Dziękujemy !
ps. To chyba masz grubych kolegów.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 23:13 przez fx-emery92, łącznie zmieniany 1 raz.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Wcisnąłbym lubię to ;)
@fx-emery92 szkoda Twojego czasu...

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Prosze :) Swoją drogą smieszą mnie czasami te artkuly na comparicu ''zlecenia duzych graczy'' czy jakos tak. przykladowo comerzbank dal longa na gbpusd na 5 mln$, wtedy sobie mysle co? 5 mln? to gdzie pozostale 1555 mln? w sumie to ja nie wiem dla kogo oni to dają? rownie dobrze mozna sobie napisac na fb ze wlasnie poszedlem zrobic kupe i zaraz wracam czyli nic nie znaczące info. prawdziwy wolumen to wiedza sekretna, nie sposób poznac go calego siedząc w domu i trejdując na FX ;)

pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ