Proszę o konkrety, przykłady, chodzi mi o wolumen. zaprezentuj te 50/50. Na chwile obecną są to tylko puste słowa. Poza tym wolumen nie jest systemem samym w sobie, jak weryfikujesz jego procent skuteczności? tak samo w oparciu o kwotowania można zbudować różne rzeczy.ForexMafiaKartel pisze:Nie trzeba znac 100%, wystarczy jeden bank i dostep do zlecen miedzybankowych. To zwykla wymiana walut i patrzac tylko na to nie wiesz czy kurs pojdzie w gore czy w dol ale łącząc to z AT hula jak ta lala, gdy wchodzą zlecenia na ponad miliard, wiedz ze cos sie dzieje![]()
co do samego wolumenu to system jak kazdy inny, patrzac na wykresie w lewo mozna dostrzec reakcje rynku, ale to samo ma miejsce patrzac na swiece, SR, LT. Patrzac w lewo znajdziemy 50% udanych i tyle samo chybionych. W kazdym razie predzej czy pozniej bankrupt
Wskaźnik wolumenu !!!
-
- Gaduła
Re: Wskaźnik wolumenu !!!
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 22:37 przez fx-emery92, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Nie zalezy mi na tym by szukac Ci przykladow, nie chce mi sie ale na szybko pokazuje screena gdzie akurat bylo zlecenie na ponad poltora miliarda eurusd / usdeur (zielony kwadracik) miedzy dwoma bankami + formacja techniczna ale na innym interwale co dalo fajny zysk.
Chcialem tez zaznaczyc ze owe poltora miliarda to tylko kropla w morzu... jesli chodzi o tamten dzien. ale grubasy lubią trzymac sie razem tak, ze wystarczy nawet owe 2-3 %.
pozdrawiam
Chcialem tez zaznaczyc ze owe poltora miliarda to tylko kropla w morzu... jesli chodzi o tamten dzien. ale grubasy lubią trzymac sie razem tak, ze wystarczy nawet owe 2-3 %.
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Co za pomocą tego pokazałeś? dosłownie nic. Tylko swoją niewiedzęForexMafiaKartel pisze:Nie zalezy mi na tym by szukac Ci przykladow, nie chce mi sie ale na szybko pokazuje screena gdzie akurat bylo zlecenie na ponad poltora miliarda eurusd / usdeur (zielony kwadracik) miedzy dwoma bankami + formacja techniczna ale na innym interwale co dalo fajny zysk.
pozdrawiam

-
- Gaduła
YYY swoją niewiedzę? Znaczy sie, ze gdy matchowałem ten deal zylem w niewiedzy? ehhh sporo nauki jeszcze przed tobą, volumen gdzie widzisz jakies smieszne kreski to lipa.... trzeba znac konkrety.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Gaduła
Tak.. słuchaj ! bo przecież forma wyświetlania wolumenu jest najważniejszaForexMafiaKartel pisze:YYY swoją niewiedzę? Znaczy sie, ze gdy matchowałem ten deal zylem w niewiedzy? ehhh sporo nauki jeszcze przed tobą, volumen gdzie widzisz jakies smieszne kreski to lipa.... trzeba znac konkrety.
pozdrawiam

ps. To chyba masz grubych kolegów.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 23:13 przez fx-emery92, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Prosze
Swoją drogą smieszą mnie czasami te artkuly na comparicu ''zlecenia duzych graczy'' czy jakos tak. przykladowo comerzbank dal longa na gbpusd na 5 mln$, wtedy sobie mysle co? 5 mln? to gdzie pozostale 1555 mln? w sumie to ja nie wiem dla kogo oni to dają? rownie dobrze mozna sobie napisac na fb ze wlasnie poszedlem zrobic kupe i zaraz wracam czyli nic nie znaczące info. prawdziwy wolumen to wiedza sekretna, nie sposób poznac go calego siedząc w domu i trejdując na FX 
pozdrawiam

pozdrawiam