Wskaźnik wolumenu !!!

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Wskaźnik wolumenu !!!

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

raposo pisze:Ale my tu na kontraktach nie gramy (w sensie u brokerow z MT4), a tym samym CME to maly procent całkowitego wolumenu na walutach więc nic tu nie znaczy. Tylko po co tracić czas? ;)
Powiedz to Glinickiemu i ludziom, którym sprzedał soft ze szkoleniami a pakiecie. ;)

-- Dodano: śr 11-02-2015, 19:29 --
Tommy_Boss pisze:Jarku67 możesz wrzucić te wskaźniki o ile to nie stanowi problemu :)

Dla mnie nie stanowi. Raczej dla ciebie ponieważ zapewne nie korzystasz z danych CME.
Uprzedzając kolejne pytania. Wszystkie potrzebne informacje i wskaźniki znajdziesz na http://www.clusterdelta.com

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Mam , dzięki pominąłem poprzedni link :)
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Tego się nie da zweryfikować w praktyce, bo nie dysponujecie danymi o wolumenie. To po co sobie zawracać głowę czymś, o czym wiadomo, że jest bezwartościowe?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Jesteś w błędzie. Masz do tego prawo.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Noob pisze:Tego się nie da zweryfikować w praktyce, bo nie dysponujecie danymi o wolumenie. To po co sobie zawracać głowę czymś, o czym wiadomo, że jest bezwartościowe?
Wolumen CME to okolo 2% calosciowego wolumenu na parze EURUSD. Tak mi wyszlo porownujac dane z BIS-u pare miesiecy temu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ZielonaMgielka pisze:
Noob pisze:Tego się nie da zweryfikować w praktyce, bo nie dysponujecie danymi o wolumenie. To po co sobie zawracać głowę czymś, o czym wiadomo, że jest bezwartościowe?
Wolumen CME to okolo 2% calosciowego wolumenu na parze EURUSD. Tak mi wyszlo porownujac dane z BIS-u pare miesiecy temu.
Dokładnie. I z tego co pamiętam to jest to tendencja malejąca. Następny raport dopiero za rok.

Ale niektórzy wierzą, że obrót na giełdzie CME wskaże im zachowanie kursu na rynku Spot...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

Popieram Jarka, żyjecie w błędzie ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

fx-emery92 pisze:Popieram Jarka, żyjecie w błędzie ;)
A jakiś merytoryczny argument czy po kobiecemu "bo tak i już"? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

@raposo Rozumiem dlaczego tak myślisz bo na pewno nie praktykujesz ale będę szczery większych bredni nie słyszałem. Sprawdź najpierw w praktyce a później się wypowiadaj. Temat jest dużo bardziej złożony niż się wszystkim wydaje... i nie dotyczy tylko wolumenu CME.

@JAREK67 pan G to pozera ...
Zależy mu tylko na sprzedaży tego softu i szkolenia jednak ten soft śmiga na zasadzie uwaga sarna i tak co chwile przez cały las....

Nie polecam.

No ale każdy rynek znajdzie swoich gości ,którzy dadzą się nabrać na pozory w garniturach ...
Miedzy bogiem a prawda wystarczy sam wolumen z odpowiednich instrumentów lub lvl wyzej to dobry feed + specjalistyczne oprogramowanie (nie mowie tu o clusterdelcie bo to takie przedszkole na początek ;) )

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Silezia, ja bardzo cenię wymianę zdań. O ile jest ona czymkolwiek poparta. Tymczasem ja podaję swoje argumenty, a Ty twierdzisz, że plotę bzdury. Na tym koniec. Wiem, że nadchodzi weekend, a w dodatku szykuje się wielka kumulacja, bo i walentynki ale chętnie przeczytam lub zapoznam się z merytorycznymi przykładami, które potwierdzą Twoje zdanie ;).

Uwierz mi, że lata temu już badałem temat wolumenu i zachowania kursów w kontekście FX (spot) i to nie na platformie szytej na miarę detalistów (MT4). Podobnie też zagłębiałem się w przeróżne raporty i próbowałem cokolwiek sensownego z tego uzyskać (bez większych sukcesów), dlatego moje wnioski nie są wyssane z palca. Więc proszę nie zarzucaj mi, że nie sprawdzałem tego w praktyce skoro tego nie wiesz. I mam nadzieję, że Twój następny post będzie na tyle merytoryczny i poparty przykładami, że oczy wyjdą mi na wierzch, klepnę się w piers i z pokorą powiem "przepraszam, myliłem się", bo wierz lub nie ale jestem do tego zdolny :). O ile mnie przekonasz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ