Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Chodzi w tym wszystkim o wyeliminowanie wejść , które będą doprowadzały do 5,6,7...i 10 fazy podwajania. Jeśli sygnał wejścia będzie dobry to transakcja skończy się max w 3 lub w 4 fazie. Jak w pierwszej to rewelacja.
Solą życia jest kasa.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

LowcaG pisze:
259 pisze:Załóżmy jednak na razie że to działa tylko w testerze i może ktoś miałby jakiś pomysł jak zrobić żeby dawał lepsze rezultaty? Oprócz optymalizacji parametrów?

Masz na myśli, zyskowność?
Tak - mam na myśli ten cholerny szmal - żeby kasa na konto płynęła jak najszerszym i stałym strumieniem przy jak najmniejszym ryzyku. To jest chyba kwintesencja tego Grala :-D
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Według mojego doświadczenia, dobry MM nie otwiera więcej niż 7 poziomów. Chociaż SIARA ustawiony na max 10 poziomów ma za zadanie czyhania na dobrą piramidę i wtedy ma skokowy przyrost zysku z takiej większej pozycji. I to są karakuły, a tak normalnie podgryza flanelkę.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Bóg zapłać Mike za Siarę, Bóg zapłać. Choć ciężko ją było chycić bo lotna:-)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

mike_05 pisze: Chociaż SIARA ustawiony na max 10 poziomów
Wydaje mi się, że określenie maksymalnej liczby zagrań dyskwalifikuje takiego bota na samym starcie. A co kiedy 10 to za mało?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Tak. 10 to sporo. Jak 10 za mało to zamyka ze stratą. Dobrze, jeśli strata jest mniejsza niż cały profit :)
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Niestety, taka jego natura, wymaga dużego zapasu depo. W zamian potrafi dobrze odpłacić.

Dodano po 1 minutach:
JAREK67 pisze:
mike_05 pisze: Chociaż SIARA ustawiony na max 10 poziomów
Wydaje mi się, że określenie maksymalnej liczby zagrań dyskwalifikuje takiego bota na samym starcie. A co kiedy 10 to za mało?
możesz próbować na mniejszych lub większych wartościach.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

personov pisze:Tak. 10 to sporo. Jak 10 za mało to zamyka ze stratą. Dobrze, jeśli strata jest mniejsza niż cały profit Smile
Sporo czasu poświęciłem na stworzenie bota, który "tylko zarabia" :lol: I z moich doświadczeń wynika że najgorsze co można zrobić to zabronić botowi (poprzez ograniczenie ilości zagrań) żeby sam wykaraskał się z kłopotów, w które się pakuje. Bo tym w istocie rzeczy również jest umożliwienie mu otworzenia tych 10 zagrań. Wg mnie takie ogranicznie jest gorsze od prób poszukiwania takich warunków gry, które skutkują zamknięciem wszystkiego z profitem :think:

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Tylko ustaw na np. 30 poziomów, i puść jakąś optymalizację na poziomy i wtedy widać, ile maxymalnie potrzeba, by zarabiał. Tu akurat wyszło 7 i więcej nie chciał.

luki791

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

Jak ja robiłem backtesty dla swojego EA to na 10 lat wstecz było max 8 pozycji uśredniających, przy ustawieniu co 30 pips.

ODPOWIEDZ