Ja w poszukiwaniach zatoczyłem koło i poprzez bardzo karkołomne pomysły zagrań powróciłem do stosunkowo prostych założeń bez hedżowania, oczekujących itp. Mimo że niektóre dawały naprawdę fantastyczne wyniki, to ze względu na DD nawet nie myślałem o fazie produkcyjnej. Zwłaszcza, że nie reinwestuję zysków tylko regularnie wypłacam. Chwilowo pomysły mi się skończyły.mike_05 pisze:Opisywałem już tu podobny trauler.
Tylko on działał na początku jako stawiacz min idąc np. w dół zostawiał ZA sobą oczekujące longi. Jak wracało, to zachowuje się jak trauler i je uruchamia.
_
Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
W martyngałach modyfikacje i niuanse strategii nie mają chyba aż takiego znaczenia. Najważniejszy jest dostępny kapitał. Ja próbowałem na tzw. kontach mini, gdzie 1 lot to 10000.
Mike_05 nie jestem pewien czy te roboty co wymieniłeś realizują dokładnie to co opisałem. Co prawda tylko troszkę o nich poczytałem, ale jest ich tyle wersji i mają tyle opcji, że trudno ocenić. Ja korzystałem z mgrida, znasz to? Co to jest EleMeleGildzie?
Mike_05 nie jestem pewien czy te roboty co wymieniłeś realizują dokładnie to co opisałem. Co prawda tylko troszkę o nich poczytałem, ale jest ich tyle wersji i mają tyle opcji, że trudno ocenić. Ja korzystałem z mgrida, znasz to? Co to jest EleMeleGildzie?
Ja próbowałem na GBPJPY w ten sposób, że pozwalałem mu startować tylko razem z Londynem. Używałem tej podstawowej wersji 7.0. Nawet teraz z sentymentu odpaliłem sobie dla kurażumike_05 pisze:nie znałem tego mgrida, ładnie kosi, ale i w pułapki też wpada.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie miałem czasu żeby przeczytać całe 129 stron postów, ale mam pytanie: czy testujecie wasze strategie automatyczne na rachunkach rzeczywistych i jak często?
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803
Coś wątek odłogiem leży, a konkurencyjne tematy się zakładają.
Poeksperymentowałem z naszym grallem i zmieniłem warunki zakupu.
Tylko grac. Proponuje M30 i ustawienia defaultowe.
@Personov,
rozmawialiśmy o zmianie na rozdzielne TP i SL. Tutaj w wypadku Fishera bardzo by pomogło. Ustawienia z większym TP i mniejszym SL np. 100/20 myślę, ograniczyły by straty. Sygnały jednoświeczkowe często tracą.
Jakby komu się chciało i zrobił test z 1 -2 lat na dobrych danych 99%, byłbym wdzięczny za wrzutkę wyników.
Poeksperymentowałem z naszym grallem i zmieniłem warunki zakupu.
Tylko grac. Proponuje M30 i ustawienia defaultowe.
@Personov,
rozmawialiśmy o zmianie na rozdzielne TP i SL. Tutaj w wypadku Fishera bardzo by pomogło. Ustawienia z większym TP i mniejszym SL np. 100/20 myślę, ograniczyły by straty. Sygnały jednoświeczkowe często tracą.
Jakby komu się chciało i zrobił test z 1 -2 lat na dobrych danych 99%, byłbym wdzięczny za wrzutkę wyników.
- mariusz911
- Stały bywalec

Czytam i czytam to forum i się tak zastanawiam.
Załóżmy taką hipotetyczną sytuację, że każdy user forum ma podpięte swoje statystyki publicznie.
Pewnego dnia przychodzi bogaty bankier którego dopadła choroba psychiczna i postanowił rozdać majątek ludziom ale poprzez trading.
Wyszykuje wg. statystyk osoby które niemal zawsze tracą i prosi aby stracili jego pieniądze na forex. Każdemu kto ma bardzo złe wyniki daje np. po 100.000 $ i mówi: "masz to stracić w ciągu roku" bo jak nie to..... (tutaj każdy wpisuje to co najgorszego może go spotkać w życiu).
Dodatkowo żeby nie próbować go przechytrzyć, mówi że codziennie będzie liczył koszty transakcyjne, które poniesiecie (spread+prowizje+swapy) i taką kwotę przelewał będzie dodatkowo na rachunek.
Siadacie w stresie przed komputerem i ustawiacie skrypt do realizacji zleceń. Zakładacie sobie jakiś Stop Profit i Take Loss i zaczynacie trading.
1 pozycja: k..... zaczyna zarabiać więc Stop profit i niestety 1000 zł zarobiony
2 pozycja: yes, zaczyna tracić ale zawróciła w diabły i niestety kolejne 2000 tys zł zarobione.
trzeba to teraz jakoś stracić bo potem będzie coraz trudniej, więc buch:
3 pozycja: 3 razy większa i nie ustawiamy Stop Profit może uda się jakoś stracić, no i masz, znowu zysk 7 tys.
I co teraz zrobić, już jest 10% na plusie w jeden dzień
I jak to teraz stracić? A jak jutro znowu nie uda się stracić to jak ja to potem stracę? Przecież jak tego nie stracę to on mi .........
Przecież zawsze traciłem a teraz nagle co się stało? Nie umiem stracić?
I co możliwe czy niemożliwe? Przecież podobno 95% traci to to jest łatwe czy trudne?
Może każdy sprawdzić zakładając np. codziennie nowe konto demo tam gdzie się da ustawiać kwotę startową i następnego dnia zakładać demo z saldem z dnia poprzedniego+doliczone wszystkie koszty transakcyjne z dnia poprzedniego.
Powodzenia w traceniu

Załóżmy taką hipotetyczną sytuację, że każdy user forum ma podpięte swoje statystyki publicznie.
Pewnego dnia przychodzi bogaty bankier którego dopadła choroba psychiczna i postanowił rozdać majątek ludziom ale poprzez trading.
Wyszykuje wg. statystyk osoby które niemal zawsze tracą i prosi aby stracili jego pieniądze na forex. Każdemu kto ma bardzo złe wyniki daje np. po 100.000 $ i mówi: "masz to stracić w ciągu roku" bo jak nie to..... (tutaj każdy wpisuje to co najgorszego może go spotkać w życiu).
Dodatkowo żeby nie próbować go przechytrzyć, mówi że codziennie będzie liczył koszty transakcyjne, które poniesiecie (spread+prowizje+swapy) i taką kwotę przelewał będzie dodatkowo na rachunek.
Siadacie w stresie przed komputerem i ustawiacie skrypt do realizacji zleceń. Zakładacie sobie jakiś Stop Profit i Take Loss i zaczynacie trading.
1 pozycja: k..... zaczyna zarabiać więc Stop profit i niestety 1000 zł zarobiony
2 pozycja: yes, zaczyna tracić ale zawróciła w diabły i niestety kolejne 2000 tys zł zarobione.
trzeba to teraz jakoś stracić bo potem będzie coraz trudniej, więc buch:
3 pozycja: 3 razy większa i nie ustawiamy Stop Profit może uda się jakoś stracić, no i masz, znowu zysk 7 tys.
I co teraz zrobić, już jest 10% na plusie w jeden dzień
I jak to teraz stracić? A jak jutro znowu nie uda się stracić to jak ja to potem stracę? Przecież jak tego nie stracę to on mi .........
Przecież zawsze traciłem a teraz nagle co się stało? Nie umiem stracić?
I co możliwe czy niemożliwe? Przecież podobno 95% traci to to jest łatwe czy trudne?
Może każdy sprawdzić zakładając np. codziennie nowe konto demo tam gdzie się da ustawiać kwotę startową i następnego dnia zakładać demo z saldem z dnia poprzedniego+doliczone wszystkie koszty transakcyjne z dnia poprzedniego.
Powodzenia w traceniu