Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

mike_05 pisze:Opisywałem już tu podobny trauler.
Tylko on działał na początku jako stawiacz min idąc np. w dół zostawiał ZA sobą oczekujące longi. Jak wracało, to zachowuje się jak trauler i je uruchamia.
_
Ja w poszukiwaniach zatoczyłem koło i poprzez bardzo karkołomne pomysły zagrań powróciłem do stosunkowo prostych założeń bez hedżowania, oczekujących itp. Mimo że niektóre dawały naprawdę fantastyczne wyniki, to ze względu na DD nawet nie myślałem o fazie produkcyjnej. Zwłaszcza, że nie reinwestuję zysków tylko regularnie wypłacam. Chwilowo pomysły mi się skończyły. :lol:

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

vForce like EA
to ten trauler, może występować pod innymi nazwami. Na EleMeleGildzie sa zrzuty testu i demo
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

W martyngałach modyfikacje i niuanse strategii nie mają chyba aż takiego znaczenia. Najważniejszy jest dostępny kapitał. Ja próbowałem na tzw. kontach mini, gdzie 1 lot to 10000.
Mike_05 nie jestem pewien czy te roboty co wymieniłeś realizują dokładnie to co opisałem. Co prawda tylko troszkę o nich poczytałem, ale jest ich tyle wersji i mają tyle opcji, że trudno ocenić. Ja korzystałem z mgrida, znasz to? Co to jest EleMeleGildzie?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Spotkałem dzisiaj graala!

Jechał za mną.
Przyznać się, który z Was?

@matka,
nie znałem tego mgrida, ładnie kosi, ale i w pułapki też wpada.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

mike_05 pisze:nie znałem tego mgrida, ładnie kosi, ale i w pułapki też wpada.
Ja próbowałem na GBPJPY w ten sposób, że pozwalałem mu startować tylko razem z Londynem. Używałem tej podstawowej wersji 7.0. Nawet teraz z sentymentu odpaliłem sobie dla kurażu ;) Ale na dłuższą metę to chyba nie ma sensu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

Nie miałem czasu żeby przeczytać całe 129 stron postów, ale mam pytanie: czy testujecie wasze strategie automatyczne na rachunkach rzeczywistych i jak często?
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

TomekP pisze:Nie miałem czasu żeby przeczytać całe 129 stron postów, ale mam pytanie: czy testujecie wasze strategie automatyczne na rachunkach rzeczywistych i jak często?
Na rzeczywistych to już nie czas na testy. Czas na żniwa. :lol:

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Czy ktoś ćwiczy jeszcze Mizutori EA?

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Coś wątek odłogiem leży, a konkurencyjne tematy się zakładają.

Poeksperymentowałem z naszym grallem i zmieniłem warunki zakupu.
Tylko grac. Proponuje M30 i ustawienia defaultowe.

@Personov,
rozmawialiśmy o zmianie na rozdzielne TP i SL. Tutaj w wypadku Fishera bardzo by pomogło. Ustawienia z większym TP i mniejszym SL np. 100/20 myślę, ograniczyły by straty. Sygnały jednoświeczkowe często tracą.

Jakby komu się chciało i zrobił test z 1 -2 lat na dobrych danych 99%, byłbym wdzięczny za wrzutkę wyników.

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Czytam i czytam to forum i się tak zastanawiam.

Załóżmy taką hipotetyczną sytuację, że każdy user forum ma podpięte swoje statystyki publicznie.

Pewnego dnia przychodzi bogaty bankier którego dopadła choroba psychiczna i postanowił rozdać majątek ludziom ale poprzez trading.

Wyszykuje wg. statystyk osoby które niemal zawsze tracą i prosi aby stracili jego pieniądze na forex. Każdemu kto ma bardzo złe wyniki daje np. po 100.000 $ i mówi: "masz to stracić w ciągu roku" bo jak nie to..... (tutaj każdy wpisuje to co najgorszego może go spotkać w życiu).

Dodatkowo żeby nie próbować go przechytrzyć, mówi że codziennie będzie liczył koszty transakcyjne, które poniesiecie (spread+prowizje+swapy) i taką kwotę przelewał będzie dodatkowo na rachunek.

Siadacie w stresie przed komputerem i ustawiacie skrypt do realizacji zleceń. Zakładacie sobie jakiś Stop Profit i Take Loss i zaczynacie trading.

1 pozycja: k..... zaczyna zarabiać więc Stop profit i niestety 1000 zł zarobiony
2 pozycja: yes, zaczyna tracić ale zawróciła w diabły i niestety kolejne 2000 tys zł zarobione.

trzeba to teraz jakoś stracić bo potem będzie coraz trudniej, więc buch:
3 pozycja: 3 razy większa i nie ustawiamy Stop Profit może uda się jakoś stracić, no i masz, znowu zysk 7 tys.

I co teraz zrobić, już jest 10% na plusie w jeden dzień :(
I jak to teraz stracić? A jak jutro znowu nie uda się stracić to jak ja to potem stracę? Przecież jak tego nie stracę to on mi .........

Przecież zawsze traciłem a teraz nagle co się stało? Nie umiem stracić?

I co możliwe czy niemożliwe? Przecież podobno 95% traci to to jest łatwe czy trudne?

Może każdy sprawdzić zakładając np. codziennie nowe konto demo tam gdzie się da ustawiać kwotę startową i następnego dnia zakładać demo z saldem z dnia poprzedniego+doliczone wszystkie koszty transakcyjne z dnia poprzedniego.

Powodzenia w traceniu
:wink:

ODPOWIEDZ