Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

:) Zastanawiałem się czy fibo to nie użycie czynnika ludzkiego teraz. Mnóstwo osób i systemów korzysta. więc jeśli prosto wymierzone fibo od szczytu do dołka z kilku okresów się pokrywa to kumuluje się wtedy ilość osób traktujących ten poziom poważnie, jeśli zauważam przy tym opory, wsparcia a patrzę także czy są tam wejścia i wyjścia ze świec długoterminowych, to znaczy że sporo osób traktuje ten poziom poważnie. Ludzie uczą się z tym samych książek :), nie każdy wymyśla własny system, wybieramy to co się sprawdza masowo. Na EUR/USD widzę formacje, fajną kontynuację trendu w górę, tutaj widzę że ludzie mogą jednak obstawić ten poziom fibo i supportu, a ryzykuję tylko mały procent zarabiającej już pozycji. Biorę też pod uwagę impulsywność ruchu w górę, przez co wygląda trochę jak głowa i drugie ramie ( byle nie machało :) ). Co do wskaźników to ustawienia sam podrasowałem pod swój styl handlu, te są akurat podstawowymi wskaźnikami ułożonymi pod dłuższy termin bo wydają mi się wtedy praktyczniejsze. :) A świeca weekly zamknie się za 5dni ;) dopiero 2gi dzień i jest bull, więc nie bardzo kojarzę o co chodzi..

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ponowiłem także BUY na USD/JPY, poprzedni ruch był dla mnie odreagowaniem bank holiday :] i oczywiście pozabijało ludziom s/l. Kupuje więc USD/JPY przy poziomie 90.10 z s/l 89.80 i t/p 94.00 bo jeśli przebije 91.00 to zmiana trendu długoterminowego więc będę raczej doszukiwał doskoków i śledził akcje niż zamykał i otwierał. :) warto poświęcić te 20pkt na takie wejście. Co do GBP to zerknąłbym na jutrzejszy forecast.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) zresztą, a i nie polecam zerkania na twitter do mnie, bo na koncie brak środków do sensownej gry, więc się tam bawię ryzykownie. To co myślę, zapisuje tutaj. Wracam do pracy :) jak jakieś pomysły albo pytania co gdzie i dlaczego to zawsze chętnie wytłumaczę dlaczego myślę tak a nie inaczej. :) Dyskusje mile widziane :) Rady tym bardziej :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

BRING IT ON :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Rada : zdejmij tego buy stopa z gu bez sl :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Right away :)

Aaalbo :D to jest demko konkursowe z admirala :D
Oskalpuje GBP/USD z 1,5200 do 1,5300 :D

Brakuje mi jednej rzeczy na Journalu. Jeśli robię analizę to ankiete,kto jest na tak kto na nie kto się wstrzymał :D

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Powoli ale chyba dociagnie wkrotce do 5120 a potem 5160 wiec analiza trafiona wiec kolejny raz sie chyba potwierdza ze lepiej trzymac sie wlasnych zasad niz sluchac innych ;) no chyba ze jednak masz L ...

A ankieta tylko zasmieci Ci dziennik i pewnie nie raz spowoduje ze przez nia nie zagrasz dobrego sygnalu. Bardzo ladnie wszystko tutaj przedstawiasz i po prostu trzymaj sie tego przy wejsciach a bedziemy mogli gratulowac pipsow :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Się okaże, narazie optymistycznie, podciągne s/l jak będzie przy tych poziomach na bezpieczne miejsca. Zerkam co jakiś czas na wykresy, wszystko wygląda ok jeśli chodzi o moje obliczenia, zobaczymy jak dalej przy wychodzeniu danych dzisiaj. Ogólnie rachunek realny u mnie kuleje, teraz zajmuje się rachunkiem demo u Admiral Markets, gram tam agresywnie bez stop losów, kilka hedge się zdarzy, ogólnie jak najwięcej wycisnąć z rynku chce. 11 miejsce dopiero... ale daje z siebie ile mogę :) Pozdrowienia dla konkurencji :D, mogę wtopić ale raczej małe szanse są na grę nieagresywną patrząc na statementy tych którzy wygrywali.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zastanawiam się nad takimi dwoma wejściami na GBP/CHF.
Obrazek
Typowo dla mnie jest to sygnał wzrostowy na dłuższy termin. Jeśli się nic nie zmieni to rozważam dwa wejścia:
1. Kolor złoty- jeśli słowa SNB Chairman Hildebrand Speaks będą tylko słowami :), a GBP zacznie się umacniać to CHF powinno zostać zmiecione przekraczając pokolei opory falami oczywiście. Jeśli ruch w górę przekroczy pivot to supportu spodziewam się w okolicach 1.6110-1.6120 a wtedy przekroczenie kanału trendu nie powinno stanowić już problemu w ruchu do 38.2
2. To korekta w dół przed ruchem w górę, fala CD oczywiście będzie szła wtedy dosyć mozolnie ze względu na długość i opory do przebicia.
Ustawiam sobie dwa BUY oczekujące OCO :
- pierwszy na 1,5910 s/l 1,5890
- drugi na 1,6025 s/l 1,5985
t/p do śledzenia
:) To taki od tak pomysł

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Trzeci wyższy dołek na USD/JPY dokładam BUY 90.30 czekam na wybicie 91.00s/l 90.90 t/p 92-94

ODPOWIEDZ