Zastanawiałem się czy fibo to nie użycie czynnika ludzkiego teraz. Mnóstwo osób i systemów korzysta. więc jeśli prosto wymierzone fibo od szczytu do dołka z kilku okresów się pokrywa to kumuluje się wtedy ilość osób traktujących ten poziom poważnie, jeśli zauważam przy tym opory, wsparcia a patrzę także czy są tam wejścia i wyjścia ze świec długoterminowych, to znaczy że sporo osób traktuje ten poziom poważnie. Ludzie uczą się z tym samych książek

, nie każdy wymyśla własny system, wybieramy to co się sprawdza masowo. Na EUR/USD widzę formacje, fajną kontynuację trendu w górę, tutaj widzę że ludzie mogą jednak obstawić ten poziom fibo i supportu, a ryzykuję tylko mały procent zarabiającej już pozycji. Biorę też pod uwagę impulsywność ruchu w górę, przez co wygląda trochę jak głowa i drugie ramie ( byle nie machało

). Co do wskaźników to ustawienia sam podrasowałem pod swój styl handlu, te są akurat podstawowymi wskaźnikami ułożonymi pod dłuższy termin bo wydają mi się wtedy praktyczniejsze.

A świeca weekly zamknie się za 5dni

dopiero 2gi dzień i jest bull, więc nie bardzo kojarzę o co chodzi..