Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
Ponowiłem także BUY na USD/JPY, poprzedni ruch był dla mnie odreagowaniem bank holiday :] i oczywiście pozabijało ludziom s/l. Kupuje więc USD/JPY przy poziomie 90.10 z s/l 89.80 i t/p 94.00 bo jeśli przebije 91.00 to zmiana trendu długoterminowego więc będę raczej doszukiwał doskoków i śledził akcje niż zamykał i otwierał.
warto poświęcić te 20pkt na takie wejście. Co do GBP to zerknąłbym na jutrzejszy forecast.
Powoli ale chyba dociagnie wkrotce do 5120 a potem 5160 wiec analiza trafiona wiec kolejny raz sie chyba potwierdza ze lepiej trzymac sie wlasnych zasad niz sluchac innych
no chyba ze jednak masz L ...
A ankieta tylko zasmieci Ci dziennik i pewnie nie raz spowoduje ze przez nia nie zagrasz dobrego sygnalu. Bardzo ladnie wszystko tutaj przedstawiasz i po prostu trzymaj sie tego przy wejsciach a bedziemy mogli gratulowac pipsow
A ankieta tylko zasmieci Ci dziennik i pewnie nie raz spowoduje ze przez nia nie zagrasz dobrego sygnalu. Bardzo ladnie wszystko tutaj przedstawiasz i po prostu trzymaj sie tego przy wejsciach a bedziemy mogli gratulowac pipsow
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Się okaże, narazie optymistycznie, podciągne s/l jak będzie przy tych poziomach na bezpieczne miejsca. Zerkam co jakiś czas na wykresy, wszystko wygląda ok jeśli chodzi o moje obliczenia, zobaczymy jak dalej przy wychodzeniu danych dzisiaj. Ogólnie rachunek realny u mnie kuleje, teraz zajmuje się rachunkiem demo u Admiral Markets, gram tam agresywnie bez stop losów, kilka hedge się zdarzy, ogólnie jak najwięcej wycisnąć z rynku chce. 11 miejsce dopiero... ale daje z siebie ile mogę
Pozdrowienia dla konkurencji
, mogę wtopić ale raczej małe szanse są na grę nieagresywną patrząc na statementy tych którzy wygrywali.
Zastanawiam się nad takimi dwoma wejściami na GBP/CHF.

Typowo dla mnie jest to sygnał wzrostowy na dłuższy termin. Jeśli się nic nie zmieni to rozważam dwa wejścia:
1. Kolor złoty- jeśli słowa SNB Chairman Hildebrand Speaks będą tylko słowami
, a GBP zacznie się umacniać to CHF powinno zostać zmiecione przekraczając pokolei opory falami oczywiście. Jeśli ruch w górę przekroczy pivot to supportu spodziewam się w okolicach 1.6110-1.6120 a wtedy przekroczenie kanału trendu nie powinno stanowić już problemu w ruchu do 38.2
2. To korekta w dół przed ruchem w górę, fala CD oczywiście będzie szła wtedy dosyć mozolnie ze względu na długość i opory do przebicia.
Ustawiam sobie dwa BUY oczekujące OCO :
- pierwszy na 1,5910 s/l 1,5890
- drugi na 1,6025 s/l 1,5985
t/p do śledzenia
To taki od tak pomysł

Typowo dla mnie jest to sygnał wzrostowy na dłuższy termin. Jeśli się nic nie zmieni to rozważam dwa wejścia:
1. Kolor złoty- jeśli słowa SNB Chairman Hildebrand Speaks będą tylko słowami
2. To korekta w dół przed ruchem w górę, fala CD oczywiście będzie szła wtedy dosyć mozolnie ze względu na długość i opory do przebicia.
Ustawiam sobie dwa BUY oczekujące OCO :
- pierwszy na 1,5910 s/l 1,5890
- drugi na 1,6025 s/l 1,5985
t/p do śledzenia