Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

widzę dzień cudów...

otwieram S na gu (przy tych spadkach co były np na ej czy gj) i nagle brak neta.. no i stres bo brak sl... połączenie wznowione -45 pips o faken... zapada decyzja 2x L lecą po analizie z SL 20 na każdy za chwilę odpalam 3cią Lkę (dzięki Serol za patent) i po 30 kolejnych minutkach odrobione i zakończone trady na +17... niestety Ska zamknięta na -80 co przy moim locie stworzyło mi obsuwę na 20% konta. Ale ok dzień na plusie... pełen wrażeń ^^

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

hehe no to widzę, że nie jestem sam :). Miło i nie miło słyszeć, bo wiem jaki wnerwiony byłem :) Odrobić się odrobi szybko, na szczęście u mnie konto jest z drobną kasą. Ale no jedna wielka beka dzisiaj :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

To jak dorzucamy do longa na GBP USD 1,5090 t/p 1,5160 s/l 1,5060?
Sell EUR/USD 1,3550 t/p 1,3515 ,s/l 1,3570
i pending buy EUR/USD 1,3515 s/l 1,3490 t/p 1,3650

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

GU za wysoko panie kolego :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) no dobrze dobrze, a jak wysoko w takim razie proponujesz ?:)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

L z okolic 5020 inaczej nie wejdę to raz. Dwa .... to to że jest ~19 a teraz to ja już nie ręczę za rynek. Na pewno teraz mamy 50 na 50 że ruch będzie kontynuowany - wg mnie oczywiscie. Dla mnie gu dzis nie do gry :D

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Dla GU poczekalbym az wroci w okolice 1,5050 i jesli sie odbije dal L ale po pierwsze musi tam wrocilem a po drugie to tylko moje przypuszczenie
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ja się wytłumaczę z mojej optymistycznej wersji :) USD niedługo dostanie po nosie wg mnie i moich tam przemyśleń na temat fundamentalnej. A co do oporów i wsparć to wydaje mi się, że opór na GBP USD zdał się mocnym wsparciem podpartym fib 32.8, a kolejny mocniejszy poziom to ten 1,5160, po drodze jeszcze inni myślą o 1,5120 na t/p, ja przeszedłem na breakeven i optymistycznie czekam co będzie dalej :)
Obrazek
Myślałem też czy poziom 50 ( 1,5120) po tym moim 1.5160 nie będzie kolejny supportem na drodze do 1,5300 jako takie ramię :) lekka skolioza :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ten ruch pasuje mi z ruchem wahania na chwilę w dół po czym kontynuacją trendu w górę na EUR/USD. Co może oznacząć osłabienie USD i ruch w górę kolejny na GBP. Zaraz zresztą zobaczymy czy ten poziom na GBP/USD stał się faktycznie suportem, jeśli tak to dołożę połówkę obecnej pozycji w górę na 1,5160
P.S jak widać na obrazku lubię dozbrajać pozycję na kolejnych oporach/wsparciach 1/3 pozycji pracującej przy małych s/l dla dorzuconych.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Tego samego można było upatrywać się po ostatnim mega wzroście a po nim już tylko dołowanie. Nie sądzisz? dwa pierwsze wejścia - ciacho. Kolejny L wg mnie LOGICZNY i jakoś tam chyba sam kupowałem też.... ten ostatni ryzykowny trochę. Co do znaczenia fibo to są różne zdania - moje jest takie że mamy takie fibo jakie sobie wymierzymy :D złapię inne fibo i już mamy powiedzmy 38,2 procent korekty spadkowej... przede wszystkim interpretacja :P. Kolejna sprawa .... 5120 to takie miałem tp ale wyszło jak wyszło. Wskaźniki też dla mnie nic nie znaczą ;/ ale to dlatego że nie potrafię z nich korzystać :D

Wg mnie jak już pisałem równie dobrze możemy zahaczyć o 5120 jak i o 5020.

No i ostatnia rzecz... ostatnia weekly świeca... czemu tak sprzedawali ? nie wiem czy to rozejdzie się bez echa :)

ODPOWIEDZ