widzę dzień cudów...
otwieram S na gu (przy tych spadkach co były np na ej czy gj) i nagle brak neta.. no i stres bo brak sl... połączenie wznowione -45 pips o faken... zapada decyzja 2x L lecą po analizie z SL 20 na każdy za chwilę odpalam 3cią Lkę (dzięki Serol za patent) i po 30 kolejnych minutkach odrobione i zakończone trady na +17... niestety Ska zamknięta na -80 co przy moim locie stworzyło mi obsuwę na 20% konta. Ale ok dzień na plusie... pełen wrażeń ^^
Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
Ja się wytłumaczę z mojej optymistycznej wersji
USD niedługo dostanie po nosie wg mnie i moich tam przemyśleń na temat fundamentalnej. A co do oporów i wsparć to wydaje mi się, że opór na GBP USD zdał się mocnym wsparciem podpartym fib 32.8, a kolejny mocniejszy poziom to ten 1,5160, po drodze jeszcze inni myślą o 1,5120 na t/p, ja przeszedłem na breakeven i optymistycznie czekam co będzie dalej 

Myślałem też czy poziom 50 ( 1,5120) po tym moim 1.5160 nie będzie kolejny supportem na drodze do 1,5300 jako takie ramię
lekka skolioza 

Myślałem też czy poziom 50 ( 1,5120) po tym moim 1.5160 nie będzie kolejny supportem na drodze do 1,5300 jako takie ramię

Ten ruch pasuje mi z ruchem wahania na chwilę w dół po czym kontynuacją trendu w górę na EUR/USD. Co może oznacząć osłabienie USD i ruch w górę kolejny na GBP. Zaraz zresztą zobaczymy czy ten poziom na GBP/USD stał się faktycznie suportem, jeśli tak to dołożę połówkę obecnej pozycji w górę na 1,5160
P.S jak widać na obrazku lubię dozbrajać pozycję na kolejnych oporach/wsparciach 1/3 pozycji pracującej przy małych s/l dla dorzuconych.
P.S jak widać na obrazku lubię dozbrajać pozycję na kolejnych oporach/wsparciach 1/3 pozycji pracującej przy małych s/l dla dorzuconych.
Tego samego można było upatrywać się po ostatnim mega wzroście a po nim już tylko dołowanie. Nie sądzisz? dwa pierwsze wejścia - ciacho. Kolejny L wg mnie LOGICZNY i jakoś tam chyba sam kupowałem też.... ten ostatni ryzykowny trochę. Co do znaczenia fibo to są różne zdania - moje jest takie że mamy takie fibo jakie sobie wymierzymy
złapię inne fibo i już mamy powiedzmy 38,2 procent korekty spadkowej... przede wszystkim interpretacja
. Kolejna sprawa .... 5120 to takie miałem tp ale wyszło jak wyszło. Wskaźniki też dla mnie nic nie znaczą ;/ ale to dlatego że nie potrafię z nich korzystać
Wg mnie jak już pisałem równie dobrze możemy zahaczyć o 5120 jak i o 5020.
No i ostatnia rzecz... ostatnia weekly świeca... czemu tak sprzedawali ? nie wiem czy to rozejdzie się bez echa

Wg mnie jak już pisałem równie dobrze możemy zahaczyć o 5120 jak i o 5020.
No i ostatnia rzecz... ostatnia weekly świeca... czemu tak sprzedawali ? nie wiem czy to rozejdzie się bez echa