WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:Mój znajomy też gra na avafx i zlecił w piątek wypłatę i coś ciężko im idzie wypłacenie jej.
Nie przesadzaj ... jak zlecił w piątek to może się jej spodziewać pewnie koło przyszłego piątku - dziś wtorek więc jeszcze nie ma o co "kwasić" ....

forexpolska pisze:Nie chodzi mi o konkurs XTB takie konkursy to może być temat na inną rozmowę.
Nie zrozumiałeś aluzji Matki :)
Green
Obrazek
Obrazek

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

fakt.....to jakaś nowa jakość albo inaczej-nowa świecka tradycja żeby komuś wejść na konto w celu bezinteresownego wyzerowania konta.....dla mnie to śmierdzi "zabawą" brokera raczej.....to musiałby być nieźle zryty pirat żeby chcieć to zrobić bez powodu więc nie wykluczam.....powiem tylko że zawsze się obawiałem że ktoś mi to zrobi na moim rachunku :?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Więc tak zapytanie zgodnie z instrukcją poszło do nich jutro jak odpiszą zamieszczę na forum żeby można było śledzić cały czas sprawę.

Tu taką propozycję dostałem, żeby przygotować dla postraszenia ich fikcyjny pozew do sądu itp Co wy na to?

Dodano po 21 minutach:
Ava group is one of the world’s leading on-line forex trading brokers, with over 100,000 registered customers worldwide and volumes of more than $20 billion a month. Founded in 2006 by a team of financial professionals and experts in Internet technology, Ava is dedicated to creating the ultimate on-line trading experience.

What makes Ava unique in the world of on-line trading is its user-oriented perspective. While many other trading sites are merely on-line extensions of banking institutions, Ava FX was designed by retail traders who understand the needs of this new and growing market sector. From our multi-lingual, 24-hour support center to our advanced interface design, Ava FX is built around the user. Our proprietary software includes Metatrader 4 platform, and leverages the power of the world’s leading banks and financial institutions while providing consumers with an easy-to-use yet functionally rich trading environment.

Ava FX is backed by a major financial institution with over $17 billion in assets under management and is rated “A+” by an S&P affiliated rating agency. Our company is dedicated to the highest standards of integrity and security and we spare no effort in protecting our customers’ funds, using a thorough understanding of Internet banking technology to do so.

The Ava Group ‘s 100% owned subsidiary, Ava Capital Markets Ltd located in the EU services EU customers .It is regulated to the highest and exacting standards of the EU by the Financial Regulator of Ireland.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

przykra sprawa, dzięki za uświadomienie forexpolska, nigdy bym nie pomyślał, że może dojść do takich rzeczy, kolejna ciemna strona forexu :( dla mnie wygląda to na robotę brokera, mają pewnie specjalną super-tajną komórkę, która zajmuje się hakowaniem kont osób, którym za dobrze idzie, prosty przekręt i trudno cokolwiek udowodnić, ale mam nadzieję, że w jakiś sposób uda Ci się odzyskać pieniądze od tych złodziei bo inaczej ich nie można nazwać :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za dobre słowa. Jak widać w ich powitalnym tekście szczycą się bezpieczeństwem środków ich klientów. Jak by się udało przechylić szalę na moją stronę to zażądam zwrotu też środków z tamtego włamania.

Dodano po 6 minutach:

Jeszcze dodam taka refleksje jaka się nasunęła jednemu użytkownikowi w rozmowie na pw. Po co ktoś ma się narażać i tracić czas po to tylko żeby się pobawić na koncie na którym nie ma możliwości wypłaty środków ?

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

dzięki forexpolska za przestrogę.
Z sądem wg. mnie to sprawa nie opłacalna. Szybciej kasę odbijesz.
Ale anty reklamę możesz im zrobić. Tu już mają, ale w temacie powinna być nazwa brokera i startuj do następnych np. forexfactory.com
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Wczoraj wysłałem zapytanie do nich z wyjaśnieniami całej sytuacji. Do tej pory nic nie dostałem zobaczymy co będzie dalej jak sprawa będzie się rozwijała. Będę na pewno chciał poruszyć sprawę na większych portalach i forach o forexie. Bo tu tylko mamy zasięg dla użytkowników Polski a obawiam się że to im by za dużo nie zaszkodziło.

Boli mnie bardzo, że nawet nie padło słowo sprawa zostanie sprawdzona itp nic kompletna ignorancja

Dodano po 2 minutach:

Jeszcze jedno pytanie czy może poruszyć sprawę w tvncnbc może ich poprosić o pomoc w tej sprawie. Zawsze tv mogą się bać... Co wy na to?

banki7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: banki7 »

Witam.
Podłączę się do tematu.Wyrazy współczucia dla gracza który stracił kasę . NIE PODDAWAJ SIĘ,WALCZ . Oni doskonale wiedzą że musieli by Tobie wypłacić tę kasę więc rozwiązali to w inny sposób. UKRADLI JĄ. nękaj ich emaliami z masa pytań. W temacie że ktoś to zrobił z IP "wietnamskiego" to od razu piszę LIPA!! Sprawdź sobie taką przeglądarkę "xB Browser" wersja v2.0.0.20c. skoro handel prowadzisz przez stronę www powinna mieć rozszerzenie https! Jest to przeglądarka która pozwala imitować inne położenie oglądającego treść poprzez nadawanie na sfałszowanym lub skopiowanym IP. W dowolności ustawienia mogę nawet w tej chwili przeglądać stronę z IP Niemca chociaż na prawdę siedzę pod Białoruska granicą.( zobacz screena). Tak ze ich twierdzenie o pochodzeniu włamania z Wietnamu są "mocno naciągane" a jest to i tak dość prymitywny program. Podeślij im to i niech się do tego odniosą. Sam często walczę z brokerem CMS UK bo ciągle mają jakieś wpadki ostatnimi czasy zmienili oprogramowanie (uaktualnili !! ) i platforma gubi sygnał zawiesza się i działa niestabilnie. Jak zawiesi się to jestem pewien że po odzyskaniu połączenia mój stan konta zostaje uszczuplony przez "pozycje stratne" choć miałem pozycje mocno zyskowne . Tacy pseudo brokerzy doją nas .Ich tłumaczenia są "wiarygodne' bo zanim zrobią przekręt przygotowują go. Ja od jakiegoś czasu nie mogę przebić się przez granice 500$ zysku . Zawsze jak mam zysk na poziomie 500 - 600$ "coś sie dzieje" a to zawiesza sie platforma np; w Piatek o 18 i nie mogę odzyskać kontroli do Poniedziałku wtedy to juz mam resztki zysku albo wykres "ściga moje SL" albo pozycje są zamykane przez kogoś w CMSUK i nawet śladu na raporcie z konta po tym nie ma!!! Choć pozycja utrzymana np; dwa dni uszczupliła by konto CMSUK. MIEJMY TĄ ŚWIADOMOŚĆ ŻE MY I BROKER TO SĄ PRZECIWNICY NIE SOJUSZNICY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tomaszk
Uczestnik
Uczestnik

Wielkie oszustwo Brokera

Nieprzeczytany post autor: tomaszk »

Drodzy forumowicze jestem zaskoczony tak małym odzewem na taką przykrą sprawe jaka dotknela jednego z Nas !! grona graczy Rynku Forex .
Taka sytuacja mogla spotkac kazdego z Nas !!!! i dlatego w zwiazku z powyzszym cos z powyzszym faktem powinnismy zrobic .Nie wiem czy stworzyc jakis Związek Pokrzywdzonych czy cos w tym rodzaju przez Brokerow lub nieautoryzowane wejscia jak mialo miejsce w tym przypadku ,aby skutecznie przeciwdzialac takim sytuacjom w przyszlosci.?? !!!
Ponadto jestem zdegustowany brakiem współpracy ze strony Brokera w celu wyjasnienia sprawy. Uwazam że dla dobra Klienta jak równiez dobrego wizerunku Firmy sprawa winna byc wyjasniona.Ja osobiscie mialem z podobnym przypadkiem wejscia na moj rachunek w Netellerze przez nieautoryzowane wejscie i przelew pieniedzy z mojego rachunku na inny bez mojej zgody / sprawa toczy sie dalej/. Wniosek jest taki ze niestety nasze środki nie sa odpowiednio zabezpieczone i w przypadku takich sytuacji jestesmy bezradni . Dlatego powinnismy zrobic Ranking solidnych Brokerów którym zalezy na kontakcie z Klientem i wyjasnianiu spraw i problemow a nie na lekcewazeniu Nas graczy Rynku Forex.
ps pozdrawiam i licze ze sprawa sie wyjasni na Twoja korzysc

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

banki7 pisze:Witam.
Podłączę się do tematu.Wyrazy współczucia dla gracza który stracił kasę . NIE PODDAWAJ SIĘ,WALCZ . Oni doskonale wiedzą że musieli by Tobie wypłacić tę kasę więc rozwiązali to w inny sposób. UKRADLI JĄ. nękaj ich emaliami z masa pytań. W temacie że ktoś to zrobił z IP "wietnamskiego" to od razu piszę LIPA!! Sprawdź sobie taką przeglądarkę "xB Browser" wersja v2.0.0.20c. skoro handel prowadzisz przez stronę www powinna mieć rozszerzenie https! Jest to przeglądarka która pozwala imitować inne położenie oglądającego treść poprzez nadawanie na sfałszowanym lub skopiowanym IP. W dowolności ustawienia mogę nawet w tej chwili przeglądać stronę z IP Niemca chociaż na prawdę siedzę pod Białoruska granicą.( zobacz screena). Tak ze ich twierdzenie o pochodzeniu włamania z Wietnamu są "mocno naciągane" a jest to i tak dość prymitywny program. Podeślij im to i niech się do tego odniosą. Sam często walczę z brokerem CMS UK bo ciągle mają jakieś wpadki ostatnimi czasy zmienili oprogramowanie (uaktualnili !! ) i platforma gubi sygnał zawiesza się i działa niestabilnie. Jak zawiesi się to jestem pewien że po odzyskaniu połączenia mój stan konta zostaje uszczuplony przez "pozycje stratne" choć miałem pozycje mocno zyskowne . Tacy pseudo brokerzy doją nas .Ich tłumaczenia są "wiarygodne' bo zanim zrobią przekręt przygotowują go. Ja od jakiegoś czasu nie mogę przebić się przez granice 500$ zysku . Zawsze jak mam zysk na poziomie 500 - 600$ "coś sie dzieje" a to zawiesza sie platforma np; w Piatek o 18 i nie mogę odzyskać kontroli do Poniedziałku wtedy to juz mam resztki zysku albo wykres "ściga moje SL" albo pozycje są zamykane przez kogoś w CMSUK i nawet śladu na raporcie z konta po tym nie ma!!! Choć pozycja utrzymana np; dwa dni uszczupliła by konto CMSUK. MIEJMY TĄ ŚWIADOMOŚĆ ŻE MY I BROKER TO SĄ PRZECIWNICY NIE SOJUSZNICY.

Ja im nie mogę pokazywać takiego screna. Ponieważ zaraz powiedzą tak to pewnie ty sam sobie zrobiłeś taki numer. Ja od nich będę żądał zwrotu kasy z tego włamania i z poprzedniego. To oni powinni poprowadzić dochodzenie co i jak a nie wypiąć się teraz mamy 13:30 a odpowiedzi od wczoraj brak i to mnie martwi bo ile czasu można sprawdzać co się stało jak wczoraj zajęło im to aż 15 minut.

Jak na razie ten nadzór Finansowy z irlandi też nie odpisał i to wszystko mnie martwi, że tak sprawa się nie rusza do przodu.

Dodano po 7 minutach:

Dodam jeszcze, że też miałem takie odczucie jak dochodziłem do pewnej kwoty to był atak. Dlaczego od razu nie załatwili ataku po jakimś tygodniu czy kilku tylko tyle czekali bo odrobiłem kasę i znów niby włamanie.

W sumie to mogę powiedzieć że miałem 3 włamania jak oni twierdzą tylko te pierwsze było w dzień około 17 gdzie ja wtedy miałem otwartą platformę dziwne, że w tym samym czasie ktoś inny mógł też się logować. Wtedy miałem hedza stratnego chyba 800-900$ i nagle patrze hedż zamknięty pisze do nich oni mi mówią, że to ja zamknąłem to ja wierząc im myślałem sobie tak. kurde może i coś dotknąłem na klawiaturze i się zamknęły. Tej nocy po tym zdarzeniu już nie miałem wątpliwości, że to nie ja coś dotknąłem tylko to było znów takie włamanie i wtedy poszło około 7000$ w sumie jestem do tyłu u nich 19.0000$

ODPOWIEDZ