WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szkoda, że na tym forum nie ma profesjonalnego opisu 10 najlepszych brokerów bo takie ankiety przy brokerach nic nie mówią.
Masz rację.Kiedyś dokładnie ten sam temat starałem się ruszyć aby
wyselekcjonować z 10 najlepszych brokerów.Niestety nic z tego nie wyszło.
Moim zdanim
1- Interactivebrokers
2-Saxo Bank
3-GFT
4-UBS
5-D/B
6-Dukascopy- ECN
7-FX-Pro
8-Sprawdzić BOSSAFX
9-Interbank- REUTERS to w zasadzie powinno być pierwsze
10-Barclays Bank

Pozdrawiam.

Ps. jeszcze raz ruszę ten temat w dziale platformy.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Tak teraz patrze piszesz że plus500 wisi na czarnej liście ostrzegawczej a tu na forum wiewają się ich banerki. Gdzie tu logika?

Dodano po 2 minutach:
zz pisze:
Szkoda, że na tym forum nie ma profesjonalnego opisu 10 najlepszych brokerów bo takie ankiety przy brokerach nic nie mówią.
Masz rację.Kiedyś dokładnie ten sam temat starałem się ruszyć aby
wyselekcjonować z 10 najlepszych brokerów.Niestety nic z tego nie wyszło.
Moim zdanim
1- Interactivebrokers
2-Saxo Bank
3-GFT
4-UBS
5-D/B
6-Dukascopy- ECN
7-FX-Pro
8-Sprawdzić BOSSAFX
9-Interbank- REUTERS to w zasadzie powinno być pierwsze
10-Barclays Bank

Pozdrawiam.

Ps. jeszcze raz ruszę ten temat w dziale platformy.
Świetnie tylko najważniejsze zrobić do nich porządne opisy dlaczego powinni być na 1-2-3-4 id miejscu tym samym powinna być czarna lista brokerów i też dlaczego powinni być na niej.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

matka pisze:Choć być może coś pominąłem w toku rozumowania.. może ktoś coś dopowie?
Można by spytać na innych forach, czy ktoś miał podobny przypadek. Możliwe że to nie jedyny.
forexpolska pisze:Tak po za tematem to powiem wam, że przy takich jazdach jak są od kilku tygodni wielu brokerów może już tego nie przetrwać Sad
Też borykam się z jednym brokerem, w sumie nie wiadomo co robić kiedy twój mejl jest tylko plikiem a przez telefon mówią, że "próbujemy rozwiązać ten problem i proszę być cierpliwym".
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 21:13 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dziękuję bardzo za taką merytoryczną odpowiedź. Postaram się to wszystko wykorzystać w mojej sprawie.

Tak po za tematem to powiem wam, że przy takich jazdach jak są od kilku tygodni wielu brokerów może już tego nie przetrwać :(

Dodano po 4 minutach:

Dodam jeszcze, że jestem godzien sprawę skierować do sądu jeżeli to nie przekroczy wartości straty i jak jest więcej niż 50% szans na sukces
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Villager
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Villager »

Tak po za tematem to powiem wam, że przy takich jazdach jak są od kilku tygodni wielu brokerów może już tego nie przetrwać Sad
Konkretnie jakich?

Jestem wręcz wstrząśnięty tym co piszesz. Uzasadnienie brokera dotyczące rzekomego włamania z wietnamskiego IP i sposób w jaki traktuje sprawę jest karygodne.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

forexpolska pisze:Dodam jeszcze, że jestem godzien sprawę skierować do sądu jeżeli to nie przekroczy wartości straty i jak jest więcej niż 50% szans na sukces
Obawiam się, że to niestety nie ma sensu chyba, że masz znajomego prawnika (czy kogoś z rodziny) kto poprowadzi Ci sprawę za darmo, czy za jakąś symboliczną kwotę.
Brutalna prawda jest taka, że bez dobrego prawnika nie masz żadnych szans, a dobry prawnik bierze tyle, że jego wynagrodzenie wyniesie tyle co wartość sporu, albo więcej ...

Wiem, że moje pytanie wiele nie wniesie, ale po cholerę trzymałeś tylę kasy u brokera? Po tym pierwszym przypadku nie przyszło Ci do głowy, że lepiej część kasy trzymać na koncie w banku?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Mike_Scofield pisze:
forexpolska pisze:Dodam jeszcze, że jestem godzien sprawę skierować do sądu jeżeli to nie przekroczy wartości straty i jak jest więcej niż 50% szans na sukces
Obawiam się, że to niestety nie ma sensu chyba, że masz znajomego prawnika (czy kogoś z rodziny) kto poprowadzi Ci sprawę za darmo, czy za jakąś symboliczną kwotę.
Brutalna prawda jest taka, że bez dobrego prawnika nie masz żadnych szans, a dobry prawnik bierze tyle, że jego wynagrodzenie wyniesie tyle co wartość sporu, albo więcej ...

Wiem, że moje pytanie wiele nie wniesie, ale po cholerę trzymałeś tylę kasy u brokera? Po tym pierwszym przypadku nie przyszło Ci do głowy, że lepiej część kasy trzymać na koncie w banku?

Powiem ci tak, że jak masz taką kwotę to gra się dużo bezpieczniej i można sobie pozwolić na granie bez SL i podkupowanie bo nie ma szans na rozwałkę konta oczywiście w danym stylu gry i umiarze.

Dodano po 2 minutach:

Ja bym był skłonny żeby taką sprawę udało się wyjaśnić w jedną czy w drugą stronę bo pomijając, że sprawa dotyczy mnie ale będzie to wskazówka dla innych na przyszłość

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

To jest ważny temat brokerów ale do innego tematu żeby nie mieszać o czym tu piszemy i żeby ten kto to czyta mógł w razie potrzeby sobie zobaczyć co było powiedziane.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

forexpolska pisze:a tu na forum wiewają się ich banerki
To są banerki które wiewają się są na wszystkich stronach o forex na całym świecie. Program reklamowy google, właściciele witryn też pewnie woleliby oglądać inne reklamy.

Co do listy zz, brakuje mi np:
Currenex
LavaFX (FXall)
HotSpotFX
GAIN Capital (z STP-em GAIN GTX)
...i pewnie parę innych. Tylko co z tego, że my sobie tu pogadamy. Pamiętacie historię Refco? Ostatnie historie z Cytrynowymi Braćmi i Cheopsem Madoffem? Za mało wiemy, aby komukolwiek bezgranicznie ufać. To się nazywa kryzys zaufania. Z drugiej strony nie dajmy się zwariować, przecież gotówką w kantorze nie będziemy trejdować ;)

Edit: forexpolska Sorki, post pisałem, jeszcze przed Twoim ostatnim wpisem.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz afery są były i będą ale zawsze opisanie roomu zwiększy bezpieczeństwo. Bo wielu mogło tracić kwoty do 300-500$ i takie kwoty są kieszonkowe względem kwot gdzie min depozyty zaczynają się od 5000$ a wiadomo że większość ładuje większą kasę.

Mój znajomy też gra na avafx i zlecił w piątek wypłatę i coś ciężko im idzie wypłacenie jej. Dla mnie ja k broker się ociąga i tak ja kw moim przypadku nie interesuje się oszustwem okradnięciem konta i mówi komuś, że było włamanie do konta i ktoś z IP z Wietnamu tego dokonał i sugeruje że mogłem przekazać dane do konta to jest uczciwy broker?

Pytam się po co ktoś się włamuje na konto forex by sobie pograć ? Zagrywa mega lotami po to żeby się pobawić? Nie tak na spokojnie teraz patrzę to widzę kurde ewidentne zjechanie konta do 0.

Dodano po 4 minutach:
matka pisze:
Villager pisze:
Tak po za tematem to powiem wam, że przy takich jazdach jak są od kilku tygodni wielu brokerów może już tego nie przetrwać Sad
Konkretnie jakich?
chodzi oczywiście o konkurs xtb i jego hipotetyczny związek z tym małym zamieszaniem w zeszły czwartek :twisted:

Nie chodzi mi o konkurs XTB takie konkursy to może być temat na inną rozmowę.

Chodzi o to, że jak tak wielu brokerów gra przeciwko klientom to może im zabraknąć kasy. Przykładowo jakby ten zjazd w stanach 9% nie został wycofany dla wielu brokerów mógłby to być już koniec chyba, że wydymali by klientów

ODPOWIEDZ