Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

ZielonaMgielka pisze: To totalna glupota i dziecinada zeby sie o to zakladac ale co mi tam... :)
Przyjmuje zaklad o test parytetu na parze EURUSD do konca tego roku.
Szczegoly na priv-a.
Patrząc technicznie na wykres to Zielona Mgiełka wydaje się być faworytem do wygrania zakładu. Czy będzie bogatszy o 1000PLN, to już zależy od Aspergera.

Zobaczymy, czy panowie nie rzucają słów na wiatr :wink:

Asperger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Asperger »

Nie ma sensu sie upierac na wzrosty kiedy ECB tak szczodrze zalewa rynek plynnoscia.
Predzej czy pozniej mozna sie spodziewac parytetu na tej parze.
Założę się o 1 000 zł, że aktualna polityka monetarna EBC nie doprowadzi w tym roku do parytetu na eur/usd. Przyjmujesz?
Przyjmuje ten zaklad o test parytetu na parze EURUSD do konca tego roku.
Starasz się teraz tak zmodyfikować treść zakładu aby podciągnąć pod niego na swoją korzyść podniesienie stóp procentowych przez Rezerwę Federalną. Po drugie wprowadzasz pojęcie "test", które jest nieprecyzyjne i daje pole do bardzo szerokiej interpretacji. Po trzecie nie potwierdziłeś sumy zakładu. Termin rozliczenia jeśli chcesz może być zgodny z treścią zakładu i przypadać nawet na koniec roku kalendarzowego. Forma rozliczenia to obligatoryjnie przelew bankowy.

Nie można zatem na chwilę obecną stwierdzić, że rzeczywiście przyjąłeś zakład. Raczej próbujesz być sprytny i sprawić bym wziął na siebie całe ryzyko kursowe związane z działaniem strony amerykańskiej.

P.S. Nie twierdzę, że doszło do odwrócenia trendu na EUR/USD. Na razie stoimy w miejscu i jeśli cokolwiek doprowadzi do dalszych spadków w okolice 1.04 i niżej w rejon parytetu, nie będzie to aktualna polityka luzowania ilościowego EBC tak jak twierdzisz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Asperger pisze:
Nie ma sensu sie upierac na wzrosty kiedy ECB tak szczodrze zalewa rynek plynnoscia.
Predzej czy pozniej mozna sie spodziewac parytetu na tej parze.
Założę się o 1 000 zł, że aktualna polityka monetarna EBC nie doprowadzi w tym roku do parytetu na eur/usd. Przyjmujesz?
Przyjmuje ten zaklad o test parytetu na parze EURUSD do konca tego roku.
Starasz się teraz tak zmodyfikować treść zakładu aby podciągnąć pod niego na swoją korzyść podniesienie stóp procentowych przez Rezerwę Federalną. Po drugie wprowadzasz pojęcie "test", które jest nieprecyzyjne i daje pole do bardzo szerokiej interpretacji. Po trzecie nie potwierdziłeś sumy zakładu. Termin rozliczenia jeśli chcesz może być zgodny z treścią zakładu i przypadać nawet na koniec roku kalendarzowego. Forma rozliczenia to obligatoryjnie przelew bankowy.

Nie można zatem na chwilę obecną stwierdzić, że rzeczywiście przyjąłeś zakład. Raczej próbujesz być sprytny i sprawić bym wziął na siebie całe ryzyko kursowe związane z działaniem strony amerykańskiej.

P.S. Nie twierdzę, że doszło do odwrócenia trendu na EUR/USD. Na razie stoimy w miejscu i jeśli cokolwiek doprowadzi do dalszych spadków w okolice 1.04 i niżej w rejon parytetu, nie będzie to aktualna polityka luzowania ilościowego EBC tak jak twierdzisz.
Nieprecyzyjne jest Twoje sformulowanie zakladu.
Ostatecznie ktos bedzie musial stwierdzic co doprowadzilo do ewentualnego testu parytetu (FED, ECB, Grecja itd...) a to juz pozostawia wiele miejsca na interpretacje i moze sie skonczyc przeciagajacym sie sporem.

Prosty zaklad binarny ... czemu nie :) ... ale to tutaj wyglada na zwykla strate czasu i energii.
Jesli chcesz dalej dyskutowac to prosze pisz na priv-a.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Panowie. Na tym dzienniku dozwolone sa zaklady od 5000pln wzwyz ;) proponuje dopisac jedno zero do kwoty 1000pln
Bedzie ciekawie i wiecej emocji :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Rynki finansowe to mają do siebie, że lubią zaskakiwać. Wielu z nas widziało już parytet, gdy edek zbliżył się do 1,05. Było tuż tuż. Tymczasem wbrew danym kurs jest wyżej. Potrzeba bankructwa Grecji by podołłać temu zadaniu. Ewentualne przetrwanie Grecji to wyskok pow. 1,1 ale to tylko moje zdanie. Na szczęście nie gram na wysokich interwałach.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Wrzucam Teslę z fibami (moja firma - konik ;))
jestem niestety nadal za spadkami - ale pokazałem kilka wariantów.

A niestety bo lubię tą firmę i życzę im jak najlepiej.

Natomiast jak spadki się potwierdzą to tam w dołkach zapakuję grube L - premiera Modelu X już w tym roku i pierwsze dostawy do klientów też. To powinno mocno wybić akcje na UP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Platyna podejście drugie.
Pozycję otworzyłem już w piątek. Miałem buy limit, ale nauczony nauczką na miedzi (nie wszedł - brakło dosłownie tyci tyci) - otworzyłem pozycję z Palca.

No i prosze jak ładnie idzie. SL na BE i... czekamy. Widzicie jaki tam jest spread do d**y? czerwona linia to cena ASK.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

edit: aktualny wykres platyny chyba mówi sam za siebie ;)

a Panowie powyżej - robicie ten zakład czy nie? Nawet się zgodze nie brać prowizji od zwycięzcy :d :p

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

TESLA - dwa posty wyżej wrzucałem. Teraz imho w grę wchodzi już tylko granatowy scenariusz :)

Zobaczymy czy dobrze myślę.... Jeśli ma spadać to będzie z hukiem.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

cześć highend,

Pomyślałem że cie może zainteresować - nie wiem czy to widziałeś:

http://forex-nawigator.biz/forum/overni ... t5919.html

Jak widać ktoś już też podobnie wyznaczał cele :)...
Co ciekawe ja doszedłem również do tego, że cena wybija poziomy sesji azjatyckiej z nocy i można śmiało wchodzić.

Jak widać, chyba wszystko zatacza koło :wink: .

ODPOWIEDZ