W jaki sposób sobie radzić ze stresem?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

voy pisze:
nie można mieć ciśnienia na kasę. grając 20% kapitału i 5 pips dziennie można w 3 miesiące z 30zł zrobić 14000 (wyliczone). nie jest to aż takie niebezpieczne, na USDJPY mogę godzinę trzymać pozycję, która waha się między 0pips do -5pips. jak wiem, że powinna wyjść na +, czekam. zadowalam się małymi wygranymi
Wziąłem się za wyliczanie i po tych 3 miesiącach przy twoich założeniach wyszedł mi wynik 933,61 zł. Nie jestem go pewien ale 14 000 wygląda dość astronomicznie.

Dodatkowo twój wynik pojawia się w twoich wyliczeniach już po 2 miesiącach a nie po 3.

Być może się gdzieś pomyliłem ale ...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
voy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: voy »

admkowal pisze: Wziąłem się za wyliczanie i po tych 3 miesiącach przy twoich założeniach wyszedł mi wynik 933,61 zł. Nie jestem go pewien ale 14 000 wygląda dość astronomicznie.
wiem, że wygląda astronomicznie, ale wyliczenia niby są dobre.
admkowal pisze: Dodatkowo twój wynik pojawia się w twoich wyliczeniach już po 2 miesiącach a nie po 3.
wiem, wtedy coś mi się pomyliło, może pijany byłem, nie miałem arkusza przed oczami.
admkowal pisze: Być może się gdzieś pomyliłem ale ...
Być może są błędy w arkuszu, chociaż na niższych wartościach się sprawdza,

Mistrz_Magik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mistrz_Magik »

voy pisze: może pijany byłem,
:564:

Co do stresu, to rynek walutowy nie pozwala mi rzucić palenia, chociaż przy otwartych pozycjach boję się nawet na papierosa wyjść;) jestem graczem "jedno sesyjnym"
Postanowiłem jednak od 1 października nie palić;) i zwalczyć stres w inny sposób lub wcale go nie doświadczać;)

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nnm82 »

Mistrz_Magik pisze:Co do stresu, to rynek walutowy nie pozwala mi rzucić palenia, chociaż przy otwartych pozycjach boję się nawet na papierosa wyjść jestem graczem "jedno sesyjnym"
Postanowiłem jednak od 1 października nie palić i zwalczyć stres w inny sposób lub wcale go nie doświadczać

fajki to wielkie wielkie gówno...

sam palilem wiele lat,

polecam, "allan Car Jak skutecznie rzucic palenie...

easy way to stop smoking.

nie spotkalem jeszce takiej skutecznosci,
rzzucilismy z zona, bez najmniejszego pproblemu

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

MrYogi pisze:
Ramzes pisze:ze skalpowaniem jest wlasnie ten bol ze jedna strata zabiera ci przewaznie caly zysk. Nigdy do konca nie wiadomo kiedy zamknac stratna pozycje.
Nie masz pojęcia o sclapowanie, dlatego jedna strata zabiera Tobie zysk z kilku pozycji.

dzieki za diagnoze. Teraz juz bede wiedzial czego nie robic.
I male sprostowanie. Strata nie zabiera mi zysku z kilku pozycji tylko ze wszystkich :D

Awatar użytkownika
maska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maska »

Ramzes pisze:dzieki za diagnoze. Teraz juz bede wiedzial czego nie robic.
I male sprostowanie. Strata nie zabiera mi zysku z kilku pozycji tylko ze wszystkich :D
Dobre :D
Nie musisz zwalczać swych emocji. Po prostu nie działaj pod ich wpływem...

megastyle
Uczestnik
Uczestnik

Na stres dobry sport

Nieprzeczytany post autor: megastyle »

Inwestuje na giełdzie od paru lat faktem jest że emocje nie są zbyt dobrym doradca w inwestowaniu.Moim sposobem na sters jest sport.Polecam wszstkim 30 minut biegania i odrazu umysł jasny i trafne decyzje.

Pozdrawiam serdecznie
Jarosław Bąk

Zmoderowano
MrYogi

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Mój sposób na zmniejszenie stresu: podczas obserwacji wyniku otwartych pozycji w programie MetaTrader przełączam na inną zakładkę niż "handel" gdzie na bieżąco pokazywana jest strata lub zysk. Nie widząc tych konkretnych kwot, zarobionych lub straconych jestem spokojniejszy :) Ta wartość ujemna lub dodatnia często pobudza do impulsywnych decyzji :lol:
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Panowie,nie ma co robić z siebie terminatora...siedzenie i psucie sobie wzroku przez 12-14h dziennie...to już dla mnie abstrakcja...

jak popsują się wam oczy to albo okulary za 400zł
albo operacja 2000zł za jedno oko

więc wliczcie to w straty...

blunt...nie koniecznie codziennie,daje mi jedną bardzo ważną rzecz...z którą jako trader mam problem,mianowicie dystans...czy to do siebie czy całego handlowania.podkreślam,nie ma to wpływu na skuteczność czy też świeżość umysłu...dystans do całego rynku...
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

piszcie dzienniki, niekoniecznie publicznie, zawierając kontrakty, wpisujcie powody dla których taka podjęliście decyzje.
Bardzo szybko wyłapiecie błędy, co powinno zaowocować zwiększeniem zaufania a w konsekwencji wzrostem depo.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ