W jaki sposób sobie radzić ze stresem?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
kuchcik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kuchcik »

klonmarcin pisze:Najlepsze to fajna dziewczyna gotowa na wiele
Gotowa na wszystko :D :D

yetika
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yetika »

Obawiam się że jeżeli ktoś zaczyna gre na poziomie 1 lota czyli 10 $ za pips ewentualnie 10 lotów czyli 100 $ za pips, a nie ma sie doświadczenia gry takimi pozycjami to nawet fajna dziewczyna nie pomoze :D

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

wyłączyc komputer i isc spac

jakubgor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jakubgor »

zająć pozycje i odpalić sobie Warcrafta III :D zapominam o stresie i wykresikach na dobrą godzinę.
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Wg mnie mylicie się - w taki sposób jaki wy radzicie to tylko zapominamy o pozycji a to nie powoduje tego, że z czasem nauczymy się radzić ze stresem.

Wg mnie tylko bieżąca obserwacja otwartej pozycji i trenowanie w sobie silnej woli trzymania się planu może zrobić z nas twardzieli na Forex - wszystkie inne sposoby to takie oszukiwanie samego siebie.

A gdy się tego nauczymy to możemy śmiało sobie powiedzieć - mogę spokojnie obserwować pozycją za 3 loty i nie robi to na mnie wrażenia - a jaka to jest satysfakcja.

Naprawdę polecam każdemu taką metodę - na początku może być cholernie trudno ale z czasem człowiek się przyzwyczaja i to mu zostaje na dobre.

:)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

racja...natomiast jeśli widzimy już naprawde jakąś akcje HARD na wykresie...to nic tak nie pomaga jak blunt... ;)
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Kuba Brzeziński pisze:racja...natomiast jeśli widzimy już naprawde jakąś akcje HARD na wykresie...to nic tak nie pomaga jak blunt... Wink
Na takie akcje też powinna być odpowiednia procedura działania - nasza gra powinna wyglądać jak algorytm - jeśli coś idzie tak a nie inaczej to robię to a nie co innego..... itp itd. bo inaczej to szybko można zginąć.

Wszystko musi być zaplanowane - wtedy stres nie powinien występować w stopniu ekstremalnym :lol:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

naturalnie musze się zgodzić ;)

ale czasem jest tak,że naprawde dzień jest kiepski,a taki relaks ;) naprawde nikomu jeszcze nie zaszkodził...

wiesz plan to ja mam taki

jak idzie...to dobrze...muzyka relaksacyjna sobie gra...jest ok...jak nie idzie...to muzyka też gra...ale odstresowac sie jakos trzeba...nie żebym m=był uzależniony od odstresowywania się...ale naprawde człowiek po bluncie lepiej pracuje...
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Zrobili by coś takiego dla traderów :] rewelacyjnie można było by się wyładować, zwłaszcza jakby był kiepski dzień :D

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1078 ... ratek.html
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Ja znam lepszy sposób . I nie jest tak bardzo destrukcyjny , bo wątpię , żeby niszczenie czegokolwiek pomogło ukoić nerwy .
Zróbcie Sobie kartę wędkarską , kupcie Sobie trochę sprzętu i w weekend na rybki . Według mnie kontakt z naturą najlepiej działa na znerwicowanego człeka , co to nie rusza się z pomiędzy czterech ścian (wyjątek stanowią poszukiwania żywności) . A jak wypuścisz na wolność takie małe oślizgłe stworzonko , to odzyskujesz poczucie , że to od Cibie najwięcej zależy .
Kuba Brzeziński pisze:ale naprawde człowiek po bluncie lepiej pracuje
Może na początku tak , ale nie wydaje mi się , żebyś był w stanie siedzieć najarany 12h non stop i więcej przed monitorem , bez uszczerbku na skuteczności , szczególnie jeżeli grasz systemem uznaniowym .
A co to zlecenie :?:
A skąd taki stop loss :?:
Czemu mi się tam pali czerwone (na monitorze):?:
Coś mało na tym koncie :!:
Kij z tym . Idę się przespać , bo coś zmęczony jestem :?
Nec hercules contra plures .

ODPOWIEDZ