ok dzięki i powodzonka życzęVinciPro pisze:Ale jego system, a dziennik jest prowadzony na potrzeby treningu dyscypliny i konsekwencji podczas szkolenia.mandrejk pisze:Jeśli to nie tajemnica to napisz kilka zdań, na jakiej podstawie wchodzisz w pozycję. To Twój dziennik a nie ZbyszkaVinciPro pisze: Jest oparty o średnie, o szczegóły pytaj Zbyszka, bo to jego system, więc on o nim najlepiej opowie
VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Koniec dywagacji Panowie, dziennik prowadzę dla utrzymania dyscypliny i samokrytyki wejść.
Drugi dzień na plus mimo tego, że dopiero zacząłem szkolenie. Zobaczymy co będzie dalej i na tym urywa się dyskusja. Oczywiście na załączonym screenie wkradło się trochę błędów, ale część powoli udaje się wyeliminować.
Pozdrawiam
Drugi dzień na plus mimo tego, że dopiero zacząłem szkolenie. Zobaczymy co będzie dalej i na tym urywa się dyskusja. Oczywiście na załączonym screenie wkradło się trochę błędów, ale część powoli udaje się wyeliminować.
Pozdrawiam
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Z nikogo nie robi matołów. Kazdy moze prowadzic dziennik i pisac w nim co chce. Nigdzie nie jest napisane ze musi ujawniac wszystkie szczegoly strategii. A jak sie czujesz zrobiony na matola to nie zagladaj do tego dziennika i juz. Problem z glowy. Jestes wolnym czlowiekiem. Korzystaj z tego.besot pisze:Nie rób z ludzi matołów, a dziennik sobie prowadź na kartce w kratkę
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Ohhhooo widzę, że powoli zaczyna się dziać jak na innych jurnalach i wątkach gdzie pojawiał się system max... , ale do tematu... powodzenia życzę
Kazdy woli coś innego... ja nim przestałemgrać bo ...wymagał odemnie ślęczenia przy kompie non stop. Wszystko byłoby by fajnie jakby to stosować na np. WIG'u od 8 do 17 i luzik, tu jest forex i trza patrzeć w różnych godzinach bo ruchy są cały czas.
Zobaczymy jak duży jest mięsień twojej konsekwencji w tym systemie i stron będzie tutaj przynajmniej z 50 ... oczywiście na temat wyników
Zobaczymy jak duży jest mięsień twojej konsekwencji w tym systemie i stron będzie tutaj przynajmniej z 50 ... oczywiście na temat wyników
"Choise, the problem is choise"
Dziś popełniłem dużo błędów. Grałem zbyt często pod prąd i wiele wynikło z mojej niecierpliwości.Wynik mógł być ujemny, ale dobrze jedna dobrze złapana okazja uratowała sytuację wobec czego dziś na +1.
Nie zamieszczam wszystkich wejść bo byłoby za dużo screenów.
Nie zamieszczam wszystkich wejść bo byłoby za dużo screenów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Good Will Hunting
- Pasjonat

Mogę wiedzieć czemu grałeś pod prąd? Przecież wektor średnich jasno wyznacza Ci kierunek ruchu. Przepraszam jeśli to pytanie w jakiś sposób uwłacza Ci jako traderowi ale jak można grać pod prąd korzystając z systemu który jest trend-followerem?
Miałeś wiązkę w dół i grałeś w górę czy jak? Bo nie rozumiem.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
-
Cadermo
- Good Will Hunting
- Pasjonat

Dał z M1, bo prawdopodobnie nie ma konta real w dukasie i transakcję zawiera u swojego brokera. Oczywiście nie chciałbym być niczyim rzecznikiem prasowym ale większość osób klikających na S10 robi w ten sposób.
Moim zdaniem to publikowane wejście jest przetrzymane, patrz dałeś sobie profit obrócić w stratę, co jakby drugi raz nie wybili w górę tylko zwyczajnie po pierwszej lekkiej negacji ruchu w górę wpadli w konsolę?
Moim zdaniem to publikowane wejście jest przetrzymane, patrz dałeś sobie profit obrócić w stratę, co jakby drugi raz nie wybili w górę tylko zwyczajnie po pierwszej lekkiej negacji ruchu w górę wpadli w konsolę?
grałem przeciw głównemu trendowi jeśli wiesz co mam na myśli.Good Will Hunting pisze:Mogę wiedzieć czemu grałeś pod prąd? Przecież wektor średnich jasno wyznacza Ci kierunek ruchu
To już było wejście na minutowymGood Will Hunting pisze:Moim zdaniem to publikowane wejście jest przetrzymane, patrz dałeś sobie profit obrócić w stratę, co jakby drugi raz nie wybili w górę tylko zwyczajnie po pierwszej lekkiej negacji ruchu w górę wpadli w konsolę?
- Good Will Hunting
- Pasjonat

Kolego po pierwsze, korzystałem i nadal w pewnym stopniu korzystam ze średnich (choć nie z systemu MAX) więc daruj sobie "jeśli wiesz co mam na myśli" i tę śmieszną enigmatyczność, bo póki co to wygląda na to że to ty nie wiesz co ja do Ciebie mówię, a nie odwrotnie. To tak w gwoli wstępu.
Proszę, żebyś miał zobrazowaną sytuację - i inni też. Oto jak, bez bawienia się w usuwanie średnich (
) z założenia systemu max powinien wyglądać Twój wykres i ułożenie na nim średnich "w trendzie".

Chodzi mi oczywiście o sytuację mającą miejsce między 26 października, a 27 października. W takim razie "jeśli wiesz co mam na myśli" kolego - czy mógłbyś mi powiedzieć jakim cudem mogłeś tutaj grać przeciw głównemu trendowi? Cały system opiera się na tym że średnie wskazują Ci trend i ty masz jak najszybciej wejść na falę i płynąć z prądem, Jeśli miałeś średnie skierowane w górę tak jak na obrazku, a wchodziłeś w S-ki tzn. że nie rozumiesz zasad systemu i zamiast za journal powinieneś się wziąć za naukę.
I nie wkręcaj mi bajek w stylu:
I "jeśli wiesz o co chodzi" to zobacz to wejście raz jeszcze na moim screenie:

Cena doszła do miejsca skąd ostatnio spadła i znów zaczęła spadać. Linia niebieska to linia Twojego wejścia. Ewidentnie widać że w miejscu zaznaczonym czerwonym kółkiem cena była poniżej więc Twoja zyskowna pozycja zamieniła się tam w stratną. I tak jak mówiłem - nie wkręcaj bajek, że na minutowym wszystko grało, bo sam przedstawiłeś screen na którym ewidentnie widać że z + przeszedłeś na - i równie dobrze co duże wyjście w górę mogłeś zaliczyć dalsze spadki.
Pozdrawiam i przemyśl co napisałem.
Proszę, żebyś miał zobrazowaną sytuację - i inni też. Oto jak, bez bawienia się w usuwanie średnich (

Chodzi mi oczywiście o sytuację mającą miejsce między 26 października, a 27 października. W takim razie "jeśli wiesz co mam na myśli" kolego - czy mógłbyś mi powiedzieć jakim cudem mogłeś tutaj grać przeciw głównemu trendowi? Cały system opiera się na tym że średnie wskazują Ci trend i ty masz jak najszybciej wejść na falę i płynąć z prądem, Jeśli miałeś średnie skierowane w górę tak jak na obrazku, a wchodziłeś w S-ki tzn. że nie rozumiesz zasad systemu i zamiast za journal powinieneś się wziąć za naukę.
I nie wkręcaj mi bajek w stylu:
bo nie jestem głupi i zdaję sobie sprawę że to wejście jak i wszystkie inne było na minutowym. Rzecz w tym że pozwoliłeś mu z zyskownego przerodzić się w stratne co jest błędem niezależnie od tego jaki system będziesz stosować.To już było wejście na minutowym a tam wszystko grało.
I "jeśli wiesz o co chodzi" to zobacz to wejście raz jeszcze na moim screenie:

Cena doszła do miejsca skąd ostatnio spadła i znów zaczęła spadać. Linia niebieska to linia Twojego wejścia. Ewidentnie widać że w miejscu zaznaczonym czerwonym kółkiem cena była poniżej więc Twoja zyskowna pozycja zamieniła się tam w stratną. I tak jak mówiłem - nie wkręcaj bajek, że na minutowym wszystko grało, bo sam przedstawiłeś screen na którym ewidentnie widać że z + przeszedłeś na - i równie dobrze co duże wyjście w górę mogłeś zaliczyć dalsze spadki.
Pozdrawiam i przemyśl co napisałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.