Kolego po pierwsze, korzystałem i nadal w pewnym stopniu korzystam ze średnich (choć nie z systemu MAX) więc daruj sobie "jeśli wiesz co mam na myśli" i tę śmieszną enigmatyczność, bo póki co to wygląda na to że to ty nie wiesz co ja do Ciebie mówię, a nie odwrotnie. To tak w gwoli wstępu.
Proszę, żebyś miał zobrazowaną sytuację - i inni też. Oto jak, bez bawienia się w usuwanie średnich (

) z założenia systemu max powinien wyglądać Twój wykres i ułożenie na nim średnich "w trendzie".
Chodzi mi oczywiście o sytuację mającą miejsce między 26 października, a 27 października. W takim razie "jeśli wiesz co mam na myśli" kolego - czy mógłbyś mi powiedzieć jakim cudem mogłeś tutaj grać przeciw głównemu trendowi? Cały system opiera się na tym że średnie wskazują Ci trend i ty masz jak najszybciej wejść na falę i płynąć z prądem, Jeśli miałeś średnie skierowane w górę tak jak na obrazku, a wchodziłeś w S-ki tzn. że nie rozumiesz zasad systemu i zamiast za journal powinieneś się wziąć za naukę.
I nie wkręcaj mi bajek w stylu:
To już było wejście na minutowym a tam wszystko grało.
bo nie jestem głupi i zdaję sobie sprawę że to wejście jak i wszystkie inne było na minutowym. Rzecz w tym że pozwoliłeś mu z zyskownego przerodzić się w stratne co jest błędem niezależnie od tego jaki system będziesz stosować.
I "jeśli wiesz o co chodzi" to zobacz to wejście raz jeszcze na moim screenie:
Cena doszła do miejsca skąd ostatnio spadła i znów zaczęła spadać. Linia niebieska to linia Twojego wejścia. Ewidentnie widać że w miejscu zaznaczonym czerwonym kółkiem cena była poniżej więc Twoja zyskowna pozycja zamieniła się tam w stratną. I tak jak mówiłem - nie wkręcaj bajek, że na minutowym wszystko grało, bo sam przedstawiłeś screen na którym ewidentnie widać że z + przeszedłeś na - i równie dobrze co duże wyjście w górę mogłeś zaliczyć dalsze spadki.
Pozdrawiam i przemyśl co napisałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.