VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

VinciPro pisze:
mandrejk pisze:
VinciPro pisze: Jest oparty o średnie, o szczegóły pytaj Zbyszka, bo to jego system, więc on o nim najlepiej opowie ;)
Jeśli to nie tajemnica to napisz kilka zdań, na jakiej podstawie wchodzisz w pozycję. To Twój dziennik a nie Zbyszka :)
Ale jego system, a dziennik jest prowadzony na potrzeby treningu dyscypliny i konsekwencji podczas szkolenia.
ok dzięki i powodzonka życzę :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Koniec dywagacji Panowie, dziennik prowadzę dla utrzymania dyscypliny i samokrytyki wejść.

Drugi dzień na plus mimo tego, że dopiero zacząłem szkolenie. Zobaczymy co będzie dalej i na tym urywa się dyskusja. Oczywiście na załączonym screenie wkradło się trochę błędów, ale część powoli udaje się wyeliminować.

Pozdrawiam
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

besot pisze:Nie rób z ludzi matołów, a dziennik sobie prowadź na kartce w kratkę
Z nikogo nie robi matołów. Kazdy moze prowadzic dziennik i pisac w nim co chce. Nigdzie nie jest napisane ze musi ujawniac wszystkie szczegoly strategii. A jak sie czujesz zrobiony na matola to nie zagladaj do tego dziennika i juz. Problem z glowy. Jestes wolnym czlowiekiem. Korzystaj z tego.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Ohhhooo widzę, że powoli zaczyna się dziać jak na innych jurnalach i wątkach gdzie pojawiał się system max... , ale do tematu... powodzenia życzę :) Kazdy woli coś innego... ja nim przestałemgrać bo ...wymagał odemnie ślęczenia przy kompie non stop. Wszystko byłoby by fajnie jakby to stosować na np. WIG'u od 8 do 17 i luzik, tu jest forex i trza patrzeć w różnych godzinach bo ruchy są cały czas.

Zobaczymy jak duży jest mięsień twojej konsekwencji w tym systemie i stron będzie tutaj przynajmniej z 50 ... oczywiście na temat wyników ;)
"Choise, the problem is choise"

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Dziś popełniłem dużo błędów. Grałem zbyt często pod prąd i wiele wynikło z mojej niecierpliwości.Wynik mógł być ujemny, ale dobrze jedna dobrze złapana okazja uratowała sytuację wobec czego dziś na +1.

Nie zamieszczam wszystkich wejść bo byłoby za dużo screenów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Mogę wiedzieć czemu grałeś pod prąd? Przecież wektor średnich jasno wyznacza Ci kierunek ruchu. Przepraszam jeśli to pytanie w jakiś sposób uwłacza Ci jako traderowi ale jak można grać pod prąd korzystając z systemu który jest trend-followerem? :lol: Miałeś wiązkę w dół i grałeś w górę czy jak? Bo nie rozumiem.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja nie rozumiem tylko czemu dałeś screena z M1 ,skoro dziennik dotyczy interwału 10 sek. ? Chyba ,że to dziennik dla wszystkich metod jakimi grasz ,tak? Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dał z M1, bo prawdopodobnie nie ma konta real w dukasie i transakcję zawiera u swojego brokera. Oczywiście nie chciałbym być niczyim rzecznikiem prasowym ale większość osób klikających na S10 robi w ten sposób.

Moim zdaniem to publikowane wejście jest przetrzymane, patrz dałeś sobie profit obrócić w stratę, co jakby drugi raz nie wybili w górę tylko zwyczajnie po pierwszej lekkiej negacji ruchu w górę wpadli w konsolę?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:Mogę wiedzieć czemu grałeś pod prąd? Przecież wektor średnich jasno wyznacza Ci kierunek ruchu
grałem przeciw głównemu trendowi jeśli wiesz co mam na myśli.
Good Will Hunting pisze:Moim zdaniem to publikowane wejście jest przetrzymane, patrz dałeś sobie profit obrócić w stratę, co jakby drugi raz nie wybili w górę tylko zwyczajnie po pierwszej lekkiej negacji ruchu w górę wpadli w konsolę?
To już było wejście na minutowym ;) a tam wszystko grało.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Kolego po pierwsze, korzystałem i nadal w pewnym stopniu korzystam ze średnich (choć nie z systemu MAX) więc daruj sobie "jeśli wiesz co mam na myśli" i tę śmieszną enigmatyczność, bo póki co to wygląda na to że to ty nie wiesz co ja do Ciebie mówię, a nie odwrotnie. To tak w gwoli wstępu.

Proszę, żebyś miał zobrazowaną sytuację - i inni też. Oto jak, bez bawienia się w usuwanie średnich ( :lol: ) z założenia systemu max powinien wyglądać Twój wykres i ułożenie na nim średnich "w trendzie".

Obrazek

Chodzi mi oczywiście o sytuację mającą miejsce między 26 października, a 27 października. W takim razie "jeśli wiesz co mam na myśli" kolego - czy mógłbyś mi powiedzieć jakim cudem mogłeś tutaj grać przeciw głównemu trendowi? Cały system opiera się na tym że średnie wskazują Ci trend i ty masz jak najszybciej wejść na falę i płynąć z prądem, Jeśli miałeś średnie skierowane w górę tak jak na obrazku, a wchodziłeś w S-ki tzn. że nie rozumiesz zasad systemu i zamiast za journal powinieneś się wziąć za naukę.

I nie wkręcaj mi bajek w stylu:
To już było wejście na minutowym a tam wszystko grało.
bo nie jestem głupi i zdaję sobie sprawę że to wejście jak i wszystkie inne było na minutowym. Rzecz w tym że pozwoliłeś mu z zyskownego przerodzić się w stratne co jest błędem niezależnie od tego jaki system będziesz stosować.

I "jeśli wiesz o co chodzi" to zobacz to wejście raz jeszcze na moim screenie:

Obrazek

Cena doszła do miejsca skąd ostatnio spadła i znów zaczęła spadać. Linia niebieska to linia Twojego wejścia. Ewidentnie widać że w miejscu zaznaczonym czerwonym kółkiem cena była poniżej więc Twoja zyskowna pozycja zamieniła się tam w stratną. I tak jak mówiłem - nie wkręcaj bajek, że na minutowym wszystko grało, bo sam przedstawiłeś screen na którym ewidentnie widać że z + przeszedłeś na - i równie dobrze co duże wyjście w górę mogłeś zaliczyć dalsze spadki.

Pozdrawiam i przemyśl co napisałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ