tak... jasne... i jak byla cena w przedziale 1.20-1.40 to tez wszyscy zarabiali... a swistak siedzi i dalej zawija sreberka....highend pisze: pewnie, że może.... ale wtedy wszyscy na FX zarobią.
DayTrading: Piątek 08.05.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- grzelulukas
- Gaduła
highend pisze: pewnie, że może.... ale wtedy wszyscy na FX zarobią. Bo cena zawsze wróci i w trendzie bocznym nie będzie przegranych.
wątpię, żeby na głównej parze walutowej pozwolili na to![]()

"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
Możesz mieć rację, wszystko zależy od:highend pisze:Ja po prostu nie widzę opcji spadku poniżej aktualnego dołka
1) powiększania się dywergencji pomiędzy gospodarkami USA i EUzone,
2) tempa powiększania się tego rozstrzału.
Żeby powiększyć dołek, musielibyśmy otrzymać jasne po temu sygnały.
Obserwując, co się działo ostatnio z edkiem, odniosłam wrażenie, że ludzie:
a) zaczęli wierzyć w optymizm Super Maria, który z pierwszych jaskółek uczynił już nawet nie wiosnę, lecz lato,
b) przyjęli "kompensatę", tzn. negatywny wpływ dla EUR związany z dodrukiem "skompensowali" sobie lepszymi danymi dla eurozony w postaci PMI itp.
Ja patrzę na to nieco ostrożniej, bo jak dla mnie PMI to na razie jaskółki, a potwierdzeniem są realne dane o gospodarce, a przynajmniej uwaga inwestorów w ostatnim czasie skupiona jest - w ślad za FEDem - na rynku pracy.
Mam pytanie do wszystkich "fundamentalnych wieszczy" poziomów <1.00. Gdzie oni byli ze swoimi QE i całym arsenałem innych odczytów gospodarczych kiedy E/U było na 1.4, a G/U na 1.7. Dobrze pamiętam dyskusje z DT z tamtego czasu, ani jeden nie przewidział zjazdu tych walut o tyle figur, mało tego, wielu wróżyło dalsze wzrosty.oiro pisze: Mam pytanie do wszystkich 'wieszczy' poziomów >1.17 jakie są do tego realne przesłanki - oprócz wróżenia z fusów typu fibo, eliot, kanały, flagi, trójkąty czy inne czary?
I nie tyczy to się tylko korzystających z AF, ale i tych działajacych tylko w oparciu o AT. Jak widać i jedna i druga może być podciągnięta do rangi "wróżenia z fusów".
Cholernie nie lubię kiedy ktoś stosujący określone metody leje ciepłym moczem na całą resztę. Zarabiasz na czymś, ok, ale przyjmij do wiadomości że twój sposób nie jest jedynym słusznym, że można inaczej, w sposób dla ciebie niepojęty.
Dla mnie AF jest zbyt skomplikowana ze swoim mnóstwem niuansów i zależności, ale nigdy nie ośmieszałem grających tylko w oparciu o nią.
Trochę poszanowania dla uczestników rynku o odmiennym spojrzeniu na niego.
Tak jak poprzednio napisałem, dla mnie to obojętne gdzie edek zawita, ale z czystej przekory chciałbym żeby dotarł do 1.2. Ciekaw jestem co wtedy pisaliby Atlanticos, Oiro, i inni.
"Rynek się pomylił"

- magura2004
- Pasjonat
Niemiec Schaeuble mówi "Niemcy zrobią wszystko, co możliwe, aby utrzymać Grecję w strefie euro"
Niemiec się zesra aby Grek mógł bimbać dalej
wolne tłumaczenie.

- atlanticos
- Maniak
czy kiedykolwiek napisalem ze "rynek sie pomylil" Nie dotrzemy do 1.20 wiec sie nie dowiesz co bym napisal... a skoro robisz cos i piszesz na tym forum nie dla zwyklej dyskusji i wymiany pogladow tylko "dla samej przekory" to dyskusje miedzy nami sie skonczyly w tym momencie bo do niczego nie doprowadza, a pozytek z nich zaden... przynajmniej dla mniec.ajto pisze:
Tak jak poprzednio napisałem, dla mnie to obojętne gdzie edek zawita, ale z czystej przekory chciałbym żeby dotarł do 1.2. Ciekaw jestem co wtedy pisaliby Atlanticos, Oiro, i inni.
"Rynek się pomylił"
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Nie wykręcaj kota ogonem kolego, ta przekora jest po to żeby utrzeć nosa zarozumiałym wszystkowiedzącym i nie znoszącym sprzeciwu.atlanticos pisze:czy kiedykolwiek napisalem ze "rynek sie pomylil" Nie dotrzemy do 1.20 wiec sie nie dowiesz co bym napisal... a skoro robisz cos i piszesz na tym forum nie dla zwyklej dyskusji i wymiany pogladow tylko "dla samej przekory" to dyskusje miedzy nami sie skonczyly w tym momencie bo do niczego nie doprowadza, a pozytek z nich zaden... przynajmniej dla mniec.ajto pisze:
"Rynek się pomylił"
Ja w przeciwieństwie do ciebie, nie jestem pewien czy E/D dotrze na 1.05, czy najpierw na 1.2. Bardziej prawdopodobnym scenariuszem na chwilę obecną IMO jest dalszy ruch w stronę 1.2.
PRAWDOPODOBNY
Ale ty wiesz, na 200%
Taka jest Ameryka:
-- Dodano: 09 maja 2015, 15:39 --
..
-- Dodano: 09 maja 2015, 15:39 --
..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mieczem wojujesz, od miecza ginieszJa po prostu nie widzę opcji spadku poniżej aktualnego dołka

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
grzelulukas pisze:highend pisze: pewnie, że może.... ale wtedy wszyscy na FX zarobią. Bo cena zawsze wróci i w trendzie bocznym nie będzie przegranych.
wątpię, żeby na głównej parze walutowej pozwolili na to![]()
z całym szacunkiem, ale teraz to piszesz dyrdymały
Może, głowa mnie boli

chodziło mi o to, że jak cena by latała od 0.85 do 1.05 to mamy 2000 pips rozrzut
ale chodzi góra dół i wraca.... więc każda "zła" pozycja wyjdzie w końcu na zysk.
Jak leciało od 1.40 w dół to wiadomo, że L od 1.20 nie zarobiło i nie wróciło.
Hipotetycznie rzecz biorąc przy 0,85 na edku ile % ludzi zapakuje eLki?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami