Navik wracaj do domunavik pisze:dobry
tak próbuje znaleźć odpowiedz na ten dzisiejszy wzrost ropy ...i ...może to![]()
![]()
http://gorlice.naszemiasto.pl/artykul/p ... id,tm.html
Spokojnych Swiąt![]()
też Spokojnych Swiąt
Navik wracaj do domunavik pisze:dobry
tak próbuje znaleźć odpowiedz na ten dzisiejszy wzrost ropy ...i ...może to![]()
![]()
Spokojnych Swiąt![]()
jestem w domu i "hoduje brzuch" przy stole swiątecznymTomasz196407 pisze:Navik wracaj do domunavik pisze:dobry
![]()
Spokojnych Swiąt![]()
też Spokojnych Swiąt
Te z początku np. na rzeźniku nie oddają tego jak gra. Zobacz sobie ze środaka, albo przy końcu. Kasuje zyski w ciągu dnia, szybko się odwraca za wykresem i gra dalej, mimo że ma starsze, stratne pozycje. W ogóle się nimi nie przejmuje i gra dalej.Tomasz196407 pisze:Cblondyn witam świątecznieCblondyn pisze:Widać, że nie przeczytałeś uważnie wywaiadu z tym kolesiem. Bo jak czytam takie bzdury jakie Ty wypisujesz to mi sie niedobrze robifreakout pisze: a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończonośćjak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera...
czy widziałeś te jego pozycje przedstawione w Statement tradera (PDF)
przesledź to na wykresie np pierwsza z brzegu -gu
Pozdrawiam i spokojnych Świat Wielkanocnych
Co do reagowania, to widzę jak gra.Nendo pisze:To samo co do tej pory, zamknie a zanim zamknie będzie zarabiał na odwróconych pozycjach i strata zostanie mocno ograniczona. Nie zapominajmy że gościu systematycznie wypłaca zyski w między czasie.
Co do trendów które się kiedyś zdarzą, może tak może nie. MOże jutro wpadnie pod samochów a może nie... wiesz Dadas on wprzeciwieństwie od wielu z nas jest elastyczny i odpowiednio reaguje...
JA nie potrafiłbym tak funkcjonować a on potrafi...
Mógłbym tak grać, ale musiałym zmniejszyć volumen z 10x. On też nie jest jasnowidzem, patrząc po transakcjach. Wiele SL bym przekuł na TP. Może i warto. Problemem jest >cierpliwość< .fx-technik pisze:Co do reagowania, to widzę jak gra.Nendo pisze:To samo co do tej pory, zamknie a zanim zamknie będzie zarabiał na odwróconych pozycjach i strata zostanie mocno ograniczona. Nie zapominajmy że gościu systematycznie wypłaca zyski w między czasie.
Co do trendów które się kiedyś zdarzą, może tak może nie. MOże jutro wpadnie pod samochów a może nie... wiesz Dadas on wprzeciwieństwie od wielu z nas jest elastyczny i odpowiednio reaguje...
JA nie potrafiłbym tak funkcjonować a on potrafi...
W stylu ADHD, czyli łapie zysk, cały czas się boi, że mu coś ucieknie, albo odwróci.
To nie jest psychologicznie dobre na dłuższą metę.
Poza tym, to nie przeżył jeszcze nagłej dziury w cenie.
Ostatnio, jakoś te dziury poznikały, może to kwestia rozwoju robotów?
Jakby mu cena poszła odwrotnie, nagle, to w pewnym układzie od razu traci wszystko.
Świeżak, pomyśl co by w takim wypadku u ciebie było, gdy jesteś przelewarowany.
W każdym razie, jeżeli zawsze zarobi więcej, niż odda, to będzie do przodu.Nendo pisze:Straci wszystko co ma aktualnie na koncie u brokera, to co wcześniej wypłacił zostaje ... a wypłaca wielokrotności swojej początkowej wpłaty.
Regularne wypłaty są ważnym elementem zarządzania kapitałem. On to robi. A ponieważ regularnie wieokrotnie pomnaża wielkość stanu konta nie ma opcji aby stracił więcej niż włożyl... prawda?
Co do ADHD, to polecam, o ile nie oglądałeś film Acountant" z Benem Afleckiem ... do czego ADHD-owiec może być zdolny...
Tomasz196407 pisze:Cblondyn witam świątecznieCblondyn pisze:Widać, że nie przeczytałeś uważnie wywaiadu z tym kolesiem. Bo jak czytam takie bzdury jakie Ty wypisujesz to mi sie niedobrze robifreakout pisze: a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończonośćjak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera...
czy widziałeś te jego pozycje przedstawione w Statement tradera (PDF)
przesledź to na wykresie np pierwsza z brzegu -gu
Pozdrawiam i spokojnych Świat Wielkanocnych