DayTrading: Poniedziałek 22.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 kwie 2019, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
2
50%
Spadek
1
25%

Liczba głosów: 4

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 22.04.2019

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:dobry

tak próbuje znaleźć odpowiedz na ten dzisiejszy wzrost ropy ...i ...może to :lol: :lol:

http://gorlice.naszemiasto.pl/artykul/p ... id,tm.html

Spokojnych Swiąt :564: :lol:
Navik wracaj do domu
też Spokojnych Swiąt

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Tomasz196407 pisze:
navik pisze:dobry

tak próbuje znaleźć odpowiedz na ten dzisiejszy wzrost ropy ...i ...może to :lol: :lol:

http://gorlice.naszemiasto.pl/artykul/p ... id,tm.html

Spokojnych Swiąt :564: :lol:
Navik wracaj do domu
też Spokojnych Swiąt
jestem w domu i "hoduje brzuch" przy stole swiątecznym :lol: ...ale jutro już rano wybywam w teren :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tomasz196407 pisze:
Cblondyn pisze:
freakout pisze: a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończoność :) jak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera...
Widać, że nie przeczytałeś uważnie wywaiadu z tym kolesiem. Bo jak czytam takie bzdury jakie Ty wypisujesz to mi sie niedobrze robi ;)
Cblondyn witam świątecznie
czy widziałeś te jego pozycje przedstawione w Statement tradera (PDF)
przesledź to na wykresie np pierwsza z brzegu -gu

Pozdrawiam i spokojnych Świat Wielkanocnych
Te z początku np. na rzeźniku nie oddają tego jak gra. Zobacz sobie ze środaka, albo przy końcu. Kasuje zyski w ciągu dnia, szybko się odwraca za wykresem i gra dalej, mimo że ma starsze, stratne pozycje. W ogóle się nimi nie przejmuje i gra dalej.
5500% i ponad 1000 trejdów to fart?? Technik, co Ty gadzasz. Inna sprawa, że on w tym okresie miał konsle na dużych interwałach. Dlatego wykres mu wracał. Przy silnym trendzie ten sposób byłby mniej skuteczny- wykres by odjechał i trzeba by ciąć stratne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Nendo pisze:To samo co do tej pory, zamknie a zanim zamknie będzie zarabiał na odwróconych pozycjach i strata zostanie mocno ograniczona. Nie zapominajmy że gościu systematycznie wypłaca zyski w między czasie.
Co do trendów które się kiedyś zdarzą, może tak może nie. MOże jutro wpadnie pod samochów a może nie... wiesz Dadas on wprzeciwieństwie od wielu z nas jest elastyczny i odpowiednio reaguje...
JA nie potrafiłbym tak funkcjonować a on potrafi...
Co do reagowania, to widzę jak gra.
W stylu ADHD, czyli łapie zysk, cały czas się boi, że mu coś ucieknie, albo odwróci.
To nie jest psychologicznie dobre na dłuższą metę.
Poza tym, to nie przeżył jeszcze nagłej dziury w cenie.
Ostatnio, jakoś te dziury poznikały, może to kwestia rozwoju robotów?
Jakby mu cena poszła odwrotnie, nagle, to w pewnym układzie od razu traci wszystko.

Świeżak, pomyśl co by w takim wypadku u ciebie było, gdy jesteś przelewarowany.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Nendo

Nieprzeczytany post autor: Nendo »

Straci wszystko co ma aktualnie na koncie u brokera, to co wcześniej wypłacił zostaje ... a wypłaca wielokrotności swojej początkowej wpłaty.
Regularne wypłaty są ważnym elementem zarządzania kapitałem. On to robi. A ponieważ regularnie wieokrotnie pomnaża wielkość stanu konta nie ma opcji aby stracił więcej niż włożyl... prawda?

Co do ADHD, to polecam, o ile nie oglądałeś film Acountant" z Benem Afleckiem ... do czego ADHD-owiec może być zdolny...
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 12:41 przez Nendo, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze:
Nendo pisze:To samo co do tej pory, zamknie a zanim zamknie będzie zarabiał na odwróconych pozycjach i strata zostanie mocno ograniczona. Nie zapominajmy że gościu systematycznie wypłaca zyski w między czasie.
Co do trendów które się kiedyś zdarzą, może tak może nie. MOże jutro wpadnie pod samochów a może nie... wiesz Dadas on wprzeciwieństwie od wielu z nas jest elastyczny i odpowiednio reaguje...
JA nie potrafiłbym tak funkcjonować a on potrafi...
Co do reagowania, to widzę jak gra.
W stylu ADHD, czyli łapie zysk, cały czas się boi, że mu coś ucieknie, albo odwróci.
To nie jest psychologicznie dobre na dłuższą metę.
Poza tym, to nie przeżył jeszcze nagłej dziury w cenie.
Ostatnio, jakoś te dziury poznikały, może to kwestia rozwoju robotów?
Jakby mu cena poszła odwrotnie, nagle, to w pewnym układzie od razu traci wszystko.

Świeżak, pomyśl co by w takim wypadku u ciebie było, gdy jesteś przelewarowany.
Mógłbym tak grać, ale musiałym zmniejszyć volumen z 10x. On też nie jest jasnowidzem, patrząc po transakcjach. Wiele SL bym przekuł na TP. Może i warto. Problemem jest >cierpliwość< .
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Świeżaczku tomusiu :) podajac linki do tych rzeczy co opisywałeś wczoraj i konstruując post w postaci- a może to dobre? :) dla mnie
teraz przedstawiając i wywiad i staty nie unikniesz dodatkowych pytań!!
Dlaczego ?? możesz sie sam domyślać
jestes na fb chyba czytałeś art osatnie jest dużo kpiny, zazdrosci co niektórych, przewalania sie argumentami miedzy tzw smietanką polskiego fx
Czy dobrze ze tu na FN jest dyskusja nt ??? otóż dobrze
Ja podjałem trud zbadania jednej tylko pozycji z tego staty goscia bo są świeta
jak jest taki super jak tu kolega opisuje go
czemu nie uznac go za guru fx-owe
poprostu niech wstawia entry, sl i tp swoich pozycji przed wykonaniem na rynku
a nie po!!
dla mnie to takie troche jałowe przedstawienie tego
a jeszcze co do mojego postu skierowanego nie do Ciebie tylko do blondi
to mialem pewien cel o którym my tylko wiemy z cblondynem
Swiezaczek dalej szukaj gralla ale to chyba nie ten model
Pozdro

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Nendo pisze:Straci wszystko co ma aktualnie na koncie u brokera, to co wcześniej wypłacił zostaje ... a wypłaca wielokrotności swojej początkowej wpłaty.
Regularne wypłaty są ważnym elementem zarządzania kapitałem. On to robi. A ponieważ regularnie wieokrotnie pomnaża wielkość stanu konta nie ma opcji aby stracił więcej niż włożyl... prawda?

Co do ADHD, to polecam, o ile nie oglądałeś film Acountant" z Benem Afleckiem ... do czego ADHD-owiec może być zdolny...
W każdym razie, jeżeli zawsze zarobi więcej, niż odda, to będzie do przodu.
Każdy, kto w efekcie odda mniej, niż zarobi, będzie w efekcie do przodu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Rafal154
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Rafal154 »

Tomasz196407 pisze:
Cblondyn pisze:
freakout pisze: a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończoność :) jak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera...
Widać, że nie przeczytałeś uważnie wywaiadu z tym kolesiem. Bo jak czytam takie bzdury jakie Ty wypisujesz to mi sie niedobrze robi ;)
Cblondyn witam świątecznie
czy widziałeś te jego pozycje przedstawione w Statement tradera (PDF)
przesledź to na wykresie np pierwsza z brzegu -gu

Pozdrawiam i spokojnych Świat Wielkanocnych

Witaj Tomasz .. :wink:

Przeglądnąłem sobie z ciekawości te Statementy i powiem ci że jakoś mi to dziwnie wszystko wygląda. :roll: .

Skuteczność oszałamiająca :) czy możliwe ? , pewnie że tak ale już utrzymanie tego przez 21 dni gdzie człowiek treiduje 24/24 bo jest kilka takich dni gdzie ma kilku godziną przerwę na 2 lub 3 dni :shock: . mało prawdopodobna .

To może wspierał się robotem ? :roll: Była by jakaś logika w danych Strata / Zysk a tam nie ma więc to wykluczam ..

Zastosowanie procentu składanego przy takiej skuteczności i twardych założeniach to super rozwiązanie ale jak na początku jest w tym jakaś logika tak póżniej :roll: ..

Scalping przez tyle godzin i zawieranie 2 pozycji na 2 różnych instrumentach w przedziale 5 SEKUND :roll: to powiem robi wrażenie :shock: :mrgreen: .

jest tam jeszcze kilka rzeczy :)

Zastanawiałem się nad tym chwile i byłem pod wrażeniem ale jak przeczytałem artykuł w którym czytam bardzo często jestem niedoświadczony , nie jestem długo na tym rynku , to przyznam że to wszystko zapachniało mi Akwizycją ..

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Rafał trzeba swoje robić, tylko!
dam Ci linki do art na FB,
bedziesz chciał to przeczytasz
a tu ta pozycja na gu jest śmieszna moze i zamieszcze ją na wykresie i dam ją tu
ale zeby hołdowac takim rzeczom,
przesada!! grubo

Zablokowany