DayTrading: Poniedziałek 22.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 kwie 2019, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
2
50%
Spadek
1
25%

Liczba głosów: 4

Nendo

Re: DayTrading: Poniedziałek 22.04.2019

Nieprzeczytany post autor: Nendo »

fx-technik pisze: Każdy, kto w efekcie odda mniej, niż zarobi, będzie w efekcie do przodu.
i na tym to polega ... :564:

-- Dodano: 22 kwie 2019, 13:06 --

"hołdować takim rzeczom"? ... jakim rzeczom, jak hołdować? .. możesz wyjaśnić? bo brzmi to trochę jak komentarz na WP...

Rafał ... też odniosłem takie wrażenie że facet nie jest taki rookie jak chce wyglądać.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

fx-technik pisze:
freakout pisze:bo na tym polega trading - bierzesz swoje zyski szybko i w nogi, a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończoność :) jak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera... ileż można czytać tej klepaniny, która nic a nic nie sprawdza się w rzeczywistości... trading intraday i scalping to dwa jedyne rozwiązania jeśli ktoś chce cokolwiek zarobić na FX - reszta co najwyżej marzy o zyskach
No i wtedy, po ośmiu latach dajesz sobie spokój z tradingiem, jeżeli masz na tyle jaj, żeby to zrobić faktycznie. Jeżeli nie masz, to dalej tracisz.

Żeby było jasne, to tylko i wyłącznie dodatnie RR pozwala zyskiwać w długim terminie.
Takie pierdolenie, jak pokazuje Świeżak, zawsze się kończy w najlepszym razie kręceniem się wokół zera.

PS.
To był, po prostu fuks jednego konkursu, który trwał 21 dni.
dodatnie R:R to jeden z wielu mitów na jaki łapie się nowicjuszy ;) pamiętam jeszcze z czasów kiedy byłem na grupie TJS że byli tam goście, którzy najlepsze wyniki osiągali przy ujemnym R:R rzędu 0.5:1 lub nawet mniej - jak to wytłumaczysz? :)

mit dodatniego R:R to dokładnie to samo co pozwalanie zyskom rosnąć - w końcu zostaniesz albo z SL, albo z BE, ewentualnie na małym plusie :) co innego okołoforeksowe teorie, a co innego rynkowe realia, które są takie jakie są

Rafal154
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Rafal154 »

Nendo pisze:
fx-technik pisze: Każdy, kto w efekcie odda mniej, niż zarobi, będzie w efekcie do przodu.
i na tym to polega ... :564:

-- Dodano: 22 kwie 2019, 13:06 --

"hołdować takim rzeczom"? ... jakim rzeczom, jak hołdować? .. możesz wyjaśnić? bo brzmi to trochę jak komentarz na WP...

Rafał ... też odniosłem takie wrażenie że facet nie jest taki rookie jak chce wyglądać.
Nie znam go , nie wiem kto to jest , przeglądnąłem to rozliczenie i jest to co najmniej dziwne jak dla mnie .. :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 13:41 przez Rafal154, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:
Tomasz196407 pisze:
navik pisze:dobry

tak próbuje znaleźć odpowiedz na ten dzisiejszy wzrost ropy ...i ...może to :lol: :lol:

http://gorlice.naszemiasto.pl/artykul/p ... id,tm.html

Spokojnych Swiąt :564: :lol:
Navik wracaj do domu
też Spokojnych Swiąt
jestem w domu i "hoduje brzuch" przy stole swiątecznym :lol: ...ale jutro już rano wybywam w teren :564:
OK, odezwij się jak będziesz na miejscu
to popostujemy indeksy

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

freakout pisze:
fx-technik pisze:
freakout pisze:bo na tym polega trading - bierzesz swoje zyski szybko i w nogi, a nie jakieś tam bajdurzenie o cięciu strat i pozwalanie na rośnięcie zyskom w nieskończoność :) jak widzę czasami takie porady to mi się na wymioty zbiera... ileż można czytać tej klepaniny, która nic a nic nie sprawdza się w rzeczywistości... trading intraday i scalping to dwa jedyne rozwiązania jeśli ktoś chce cokolwiek zarobić na FX - reszta co najwyżej marzy o zyskach
No i wtedy, po ośmiu latach dajesz sobie spokój z tradingiem, jeżeli masz na tyle jaj, żeby to zrobić faktycznie. Jeżeli nie masz, to dalej tracisz.

Żeby było jasne, to tylko i wyłącznie dodatnie RR pozwala zyskiwać w długim terminie.
Takie pierdolenie, jak pokazuje Świeżak, zawsze się kończy w najlepszym razie kręceniem się wokół zera.

PS.
To był, po prostu fuks jednego konkursu, który trwał 21 dni.
dodatnie R:R to jeden z wielu mitów na jaki łapie się nowicjuszy ;) pamiętam jeszcze z czasów kiedy byłem na grupie TJS że byli tam goście, którzy najlepsze wyniki osiągali przy ujemnym R:R rzędu 0.5:1 lub nawet mniej - jak to wytłumaczysz? :)

mit dodatniego R:R to dokładnie to samo co pozwalanie zyskom rosnąć - w końcu zostaniesz albo z SL, albo z BE, ewentualnie na małym plusie :) co innego okołoforeksowe teorie, a co innego rynkowe realia, które są takie jakie są
Dużo by o tym można napisać.
Nie samo RR decyduje, tylko całokształt.
Jeżeli ktoś umie przy dużej skuteczności (90%+) iść z trendem, to wtedy ujemne RR może mu nie szkodzić,
pomimo że straci 3 trady za jednym, i jeżeli jest tego świadomy, i jeżeli swobodnie taką stratę akceptuje.
Wtedy, nadal RR wynikowe jest na jego korzyść.

Natomiast, zdecydowanie nie zgodzę się z tezą, że RR to mit!
Mitem może być dla tych, którzy nadal nie rozumieją na co patrzą.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze: Dużo by o tym można napisać.
Jeżeli ktoś umie przy dużej skuteczności (90%+) iść z trendem, to wtedy ujemne RR może mu nie szkodzić,
pomimo że straci 3 trady za jednym, i jeżeli jest tego świadomy, i jeżeli swobodnie taką stratę akceptuje.

czyli mamy dzien, ale jednak noc :shock: :shock: :shock:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

fx-technik pisze:Dużo by o tym można napisać.

dodatnie R:R w trendzie - owszem, wypali, ale rynek zdecydowaną większość czasu spędza w konsoli i nigdy nie wiesz kiedy jest początek większego ruchu, a kiedy to tylko korekta... można by o tym napisać książkę, ale z reguły wystarczy w wyszukiwarce wpisać "risk reward forex myth" żeby przekonać się ile to faktycznie ma wspólnego z rzeczywistością :) poza tym rynek też mało kiedy pozwala na szarżowanie, bo ADR jest czasami tak śmiesznie niskie, że to się ledwo na skalpowanie nadaje, a co dopiero na dodatnie R:R

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kermit pisze:
fx-technik pisze: Dużo by o tym można napisać.

czyli mamy dzien, ale jednak noc :shock: :shock: :shock:
No nie, to by było pomieszanie kontekstów.
W tej matematyce są dwa czynniki: skuteczność i stosunek zysku do strat.
Różne parametry dają różne wyniki.
Poza tym, to parametr RR jest dwojakiego rodzaju:
1. RR na poszczególnej pozycji,
2. RR wynikowe z n transakcji, czyli stosunek faktycznego zysku do faktycznej straty.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 13:57 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tomasz196407 pisze:Świeżaczku tomusiu :) podajac linki do tych rzeczy co opisywałeś wczoraj i konstruując post w postaci- a może to dobre? :) dla mnie
teraz przedstawiając i wywiad i staty nie unikniesz dodatkowych pytań!!
Dlaczego ?? możesz sie sam domyślać
jestes na fb chyba czytałeś art osatnie jest dużo kpiny, zazdrosci co niektórych, przewalania sie argumentami miedzy tzw smietanką polskiego fx
Czy dobrze ze tu na FN jest dyskusja nt ??? otóż dobrze
Ja podjałem trud zbadania jednej tylko pozycji z tego staty goscia bo są świeta
jak jest taki super jak tu kolega opisuje go
czemu nie uznac go za guru fx-owe
poprostu niech wstawia entry, sl i tp swoich pozycji przed wykonaniem na rynku
a nie po!!
dla mnie to takie troche jałowe przedstawienie tego
a jeszcze co do mojego postu skierowanego nie do Ciebie tylko do blondi
to mialem pewien cel o którym my tylko wiemy z cblondynem
Swiezaczek dalej szukaj gralla ale to chyba nie ten model
Pozdro
Marudzisz jak zwykle i narzekasz.. a ja juz wprowadziłem tą strategię w życie! :P Patrz, jak to działa 8) Teraz wystarczy poczekać. Wykres wróci tam gdzie był wiele razy. Bez SL , bo kierunek jest znany, bo jesteśmy w konsoli . Zapominam teraz o tych pozycjach i na pewno się uda. Trzeba dać też szanse wykresowi, zeby się pomylił.. 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

chwila, zaraz odpale painta cos namaluje ci :D

Zablokowany