nie korzystam z LVOE ale w moim narzędziu to było przyczyną takiego zachowania
Luktom Visual Order Editor
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum

Re: Luktom Visual Order Editor
domyślam się linia którą łapiesz nie jest linią z EA tylko z terminala stąd takie zachowanie, jeżeli chcesz złapać linię z VO z EA łap trochę wyżej linii 
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
dzieki, wszystko sie zgadza i jest dokladnie tak jak piszesz, procz tego ze ja nie moge zlapac tej lini gdzie indziej tak by dzialaloPierz Andrzej pisze:domyślam się linia którą łapiesz nie jest linią z EA tylko z terminala stąd takie zachowanie, jeżeli chcesz złapać linię z VO z EA łap trochę wyżej linii
Witam.
pobrałem wersje fvoe1.6.3 ale nie chce mi działać tj. nie rysuje żadnej linii, ani po dodaniu do wykresu nie zalicza do grona wskaźników. Błędy jakie pokazuje po otwarciu Metaeditora i kompilacji tj.:
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (117, 16)
oraz
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (152, 22)
bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
pobrałem wersje fvoe1.6.3 ale nie chce mi działać tj. nie rysuje żadnej linii, ani po dodaniu do wykresu nie zalicza do grona wskaźników. Błędy jakie pokazuje po otwarciu Metaeditora i kompilacji tj.:
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (117, 16)
oraz
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (152, 22)
bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Bo to nie jest wskaźnik, ani EA tylko skrypt. Wrzuć do katalogu : experts>>scripts (zamiast do experts>>indicators jak to zrobiłeś wcześniej) i skompiluj a będzie działać.
witam - mam małe problem(y) z FVOE i z góry dzięki za pomoc.
[fvoe 1.6.3 + BReTrader 4.00 Build 509]
1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SL
ts=xx) - gdy używam ClosePart. Po zamknięciu części pozycji, reszta pozycji przestaje mieć już TrailingStopa - generowana jest jeszcze raz nazwa linii SL już bez mojego dopisku ts=xx i SL "stoi w miejscu" nie podsuwając się za ceną.
2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym"
kierunku, i zostawać na odpowiednim poziomie gdy wykres zawracał.
3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.
pozdrawiam, piotr
[fvoe 1.6.3 + BReTrader 4.00 Build 509]
1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SL
2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym"
3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.
pozdrawiam, piotr
Mam podobny problem, ustawiam 3 poziomy do częściowego zamykania pozycji, jednak gdy cena dojdzie do pierwszego, to reszta tak jakby znika, wie ktoś o co chodzi ?PEgaz pisze: 3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Nie jest przewidziane takie rozwiązanie. W najbliższym czasie wypuścimy nową wersje, w której wprowadzimy zmiany, które pozwolą na prawidłową pracę trailingu po close part.1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SLts=xx) - gdy używam ClosePart. Po zamknięciu części pozycji, reszta pozycji przestaje mieć już TrailingStopa - generowana jest jeszcze raz nazwa linii SL już bez mojego dopisku ts=xx i SL "stoi w miejscu" nie podsuwając się za ceną.
2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym"kierunku, i zostawać na odpowiednim poziomie gdy wykres zawracał.
Nie możemy odtworzyć takiej sytuacji. Prosilibyśmy o więcej szczegółów takiego zdarzenia. Czy SL jest utrzymywany zawsze w odległości TS od ceny czy dzieje się tak tylko w jakimś szczególnym przypadku?
Jeśli w trakcie działania fvoe chcemy zmieniać ustawienia to parametr delate_on_deinit musi być ustawiony na false. W przeciwnym wypadku otworzenie okna parametrów spowoduje, że linie i zawarte w nich informacje m. in. o częściowym zamknięciu zostają utracone.3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.
Zapraszamy do kontaktu na www
Kolega wczesnej pytał ale nikt nie odpowiedział, wiec ponawiam:
string ________CLOSE_PART ;
extern bool use_cp = true ;
extern bool cp_size_or_percent = true ;
extern string cp_levels = "55,105,155";
extern string cp_lots = "0.1,0.1,0.1";
extern color cp_color = Pink ;
extern int cp_style = STYLE_DASH;
Witam,
czy to są prawidłowe ustawienia LVOE ? - aby cała pozycje 0.3 :
zamykał
0.1 na +55
0.1 na +105
reszte 0.1 na +155
string ________CLOSE_PART ;
extern bool use_cp = true ;
extern bool cp_size_or_percent = true ;
extern string cp_levels = "55,105,155";
extern string cp_lots = "0.1,0.1,0.1";
extern color cp_color = Pink ;
extern int cp_style = STYLE_DASH;
Witam,
czy to są prawidłowe ustawienia LVOE ? - aby cała pozycje 0.3 :
zamykał
0.1 na +55
0.1 na +105
reszte 0.1 na +155
Tak, to prawidłowe ustawienia. Szczegółowe informacje na temat funkcjonalności fvoe z przykładami można znaleźć na: http://fxcraft.biz/wp-content/uploads/2 ... VOE_pl.pdf
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.
Cześć,
Wybaczcie laickie pytania, ale:
- czy LVOE będzie cały czas działać, kiedy system będzie w stanie wstrzymania? (platformę oczywiście zostawię włączoną)
oraz
- czy będzie cały czas działać na jednym rachunku, kiedy na tej samej platformie przeloguję się na inny?
Z góry dzięki za wyjaśnienia
Wybaczcie laickie pytania, ale:
- czy LVOE będzie cały czas działać, kiedy system będzie w stanie wstrzymania? (platformę oczywiście zostawię włączoną)
oraz
- czy będzie cały czas działać na jednym rachunku, kiedy na tej samej platformie przeloguję się na inny?
Z góry dzięki za wyjaśnienia