Witam, mógłby ktos wrzucić luktoma z ustawieniami do kwotowania 5 miejsc po przecinku? Bo mnie już krew zalewa niby mnożę wszystkie wartości *10 i nadal nie działa platforma xtb
na jednej z platform uzywam Luktoma , i ostanio pojawiaja sie mi takie zdarzenia: zawieram pozycje i po 10-15 sek dopiero na wykresie pokazuja mi sie linie (SL, TP,BE), rownoczesnie pokazuja sie SL i TP w glownym panelu... czy to jest wina Luktoma ? czy brok na chama wstrzymuje wrzucajac do DD...?
a moze to zupelnie inna przyczyna..?czy ktos mial takie zdarzenia..?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
na jednej z platform uzywam Luktoma , i ostanio pojawiaja sie mi takie zdarzenia: zawieram pozycje i po 10-15 sek dopiero na wykresie pokazuja mi sie linie (SL, TP,BE), rownoczesnie pokazuja sie SL i TP w glownym panelu... czy to jest wina Luktoma ? czy brok na chama wstrzymuje wrzucajac do DD...?
a moze to zupelnie inna przyczyna..?czy ktos mial takie zdarzenia..?
Ja sprawdzałem na VORM ie...
U innego broka trwa to -2-3 sek. (stp-ecn) u innych z 5sekund.
U niektórych MM 10-15s. Więc pewnie słuszne są Twoje podejrzenia.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
A co myślicie o dodatkowej opcji która w miarę zbliżania się do TP skracała by kroczący SL może by to zrealizować w stylu podobnym do rozwiązania CP. Czyli np ustawiamy TP 100 SL 30, po osiągnięciu 50 pipsów kroczący SL skraca się do 25pipsów a po osiągnięciu 75 pipsów SL ustawia się na 20. Albo nie skokami tylko liniowo, im bliżej TP tym mniejszy kroczący SL.
W MT4 nie ma możliwości częściowego zamykania pozycji, w związku z tym pytanie do Luktoma. Czy CP działa w ten sposób,że zamyka całe zlecenie, a następnie otwiera nowe odpowiednio mniejsze i tak aż do skutku czyli do całkowitego zamknięcia zlecenia? W związku z powyższym broker pobiera spread od całego zlecenia, później od jego mniejszej części, od jeszcze mniejszej części, czyli od jednego zlecenia jest kilka razy pobierany spread. Ja sprawę rozwiązuję tak, że zamiast jednego większego zlecenia otwieram przy pomocy skryptu kilka odpowiednio mniejszych zleceń, które mogę według swoich potrzeb dowolnie modyfikować.