nie korzystam z LVOE ale w moim narzędziu to było przyczyną takiego zachowania

dzieki, wszystko sie zgadza i jest dokladnie tak jak piszesz, procz tego ze ja nie moge zlapac tej lini gdzie indziej tak by dzialaloPierz Andrzej pisze:domyślam się linia którą łapiesz nie jest linią z EA tylko z terminala stąd takie zachowanie, jeżeli chcesz złapać linię z VO z EA łap trochę wyżej linii
nie korzystam z LVOE ale w moim narzędziu to było przyczyną takiego zachowania
Mam podobny problem, ustawiam 3 poziomy do częściowego zamykania pozycji, jednak gdy cena dojdzie do pierwszego, to reszta tak jakby znika, wie ktoś o co chodzi ?PEgaz pisze: 3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.
Nie jest przewidziane takie rozwiązanie. W najbliższym czasie wypuścimy nową wersje, w której wprowadzimy zmiany, które pozwolą na prawidłową pracę trailingu po close part.1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SLts=xx) - gdy używam ClosePart. Po zamknięciu części pozycji, reszta pozycji przestaje mieć już TrailingStopa - generowana jest jeszcze raz nazwa linii SL już bez mojego dopisku ts=xx i SL "stoi w miejscu" nie podsuwając się za ceną.
2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym"kierunku, i zostawać na odpowiednim poziomie gdy wykres zawracał.
Jeśli w trakcie działania fvoe chcemy zmieniać ustawienia to parametr delate_on_deinit musi być ustawiony na false. W przeciwnym wypadku otworzenie okna parametrów spowoduje, że linie i zawarte w nich informacje m. in. o częściowym zamknięciu zostają utracone.3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.