Luktom Visual Order Editor

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Luktom Visual Order Editor

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

domyślam się linia którą łapiesz nie jest linią z EA tylko z terminala stąd takie zachowanie, jeżeli chcesz złapać linię z VO z EA łap trochę wyżej linii ;)
nie korzystam z LVOE ale w moim narzędziu to było przyczyną takiego zachowania ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

Pierz Andrzej pisze:domyślam się linia którą łapiesz nie jest linią z EA tylko z terminala stąd takie zachowanie, jeżeli chcesz złapać linię z VO z EA łap trochę wyżej linii ;)
nie korzystam z LVOE ale w moim narzędziu to było przyczyną takiego zachowania ;)
dzieki, wszystko sie zgadza i jest dokladnie tak jak piszesz, procz tego ze ja nie moge zlapac tej lini gdzie indziej tak by dzialalo :?

Awatar użytkownika
doni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doni »

Witam.
pobrałem wersje fvoe1.6.3 ale nie chce mi działać tj. nie rysuje żadnej linii, ani po dodaniu do wykresu nie zalicza do grona wskaźników. Błędy jakie pokazuje po otwarciu Metaeditora i kompilacji tj.:
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (117, 16)
oraz
'oType' - comparison expression expected H:\MetaTrader 4 Admiral Markets AS\experts\indicators\fvoe 1.6.3.mq4 (152, 22)

bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

Bo to nie jest wskaźnik, ani EA tylko skrypt. Wrzuć do katalogu : experts>>scripts (zamiast do experts>>indicators jak to zrobiłeś wcześniej) i skompiluj a będzie działać.

PEgaz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PEgaz »

witam - mam małe problem(y) z FVOE i z góry dzięki za pomoc.
[fvoe 1.6.3 + BReTrader 4.00 Build 509]

1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SL -> ts=xx) - gdy używam ClosePart. Po zamknięciu części pozycji, reszta pozycji przestaje mieć już TrailingStopa - generowana jest jeszcze raz nazwa linii SL już bez mojego dopisku ts=xx i SL "stoi w miejscu" nie podsuwając się za ceną.

2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym" :) kierunku, i zostawać na odpowiednim poziomie gdy wykres zawracał.

3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.

pozdrawiam, piotr

FAZZI_PS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FAZZI_PS »

PEgaz pisze: 3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeżeli zostanie zrealizowane choćby jeden z poziomów CP - gdy chce zmienić ustawienia EA dla pozostałych poziomów CP linia i sama funkcjonalność CP znika. Mogę zmienić położenie linii CP na wykresie, ale gdy zacznę grzebać w ustawieniach FVOE (chcąc na przykład zmienić wielkość pozycji do zamknięcia na drugim poziomie) linia CP (i funkcja CP jako taka) znika całkowicie.
Mam podobny problem, ustawiam 3 poziomy do częściowego zamykania pozycji, jednak gdy cena dojdzie do pierwszego, to reszta tak jakby znika, wie ktoś o co chodzi ?

Awatar użytkownika
FxCraft
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxCraft »

1. przy włączonym TrailingStopie (dopisanym do linii SL -> ts=xx) - gdy używam ClosePart. Po zamknięciu części pozycji, reszta pozycji przestaje mieć już TrailingStopa - generowana jest jeszcze raz nazwa linii SL już bez mojego dopisku ts=xx i SL "stoi w miejscu" nie podsuwając się za ceną.
Nie jest przewidziane takie rozwiązanie. W najbliższym czasie wypuścimy nową wersje, w której wprowadzimy zmiany, które pozwolą na prawidłową pracę trailingu po close part.
2. zdażyło mi się to 2-3 razy już, że TrailingStop działał nie do końca tak jak powinien. Gdy pozycja zmierzała w założonym kierunku SL podsuwał się zgodnie z zadanym ts. Gdy jednak cena zmieniała kierunek, tak samo odsuwał się SL w stronę przeciwną. Inaczej mówiąc - SL był utrzymywany w stałej odległości od ceny, zamiast podsuwać się do góry zgodnie z ruchem ceny w "jedynym słusznym" :) kierunku, i zostawać na odpowiednim poziomie gdy wykres zawracał.

Nie możemy odtworzyć takiej sytuacji. Prosilibyśmy o więcej szczegółów takiego zdarzenia. Czy SL jest utrzymywany zawsze w odległości TS od ceny czy dzieje się tak tylko w jakimś szczególnym przypadku?
3. ClosePart - mam 3 poziomy CP.
Jeśli w trakcie działania fvoe chcemy zmieniać ustawienia to parametr delate_on_deinit musi być ustawiony na false. W przeciwnym wypadku otworzenie okna parametrów spowoduje, że linie i zawarte w nich informacje m. in. o częściowym zamknięciu zostają utracone.
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.

Zapraszamy do kontaktu na www

papciak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: papciak »

Kolega wczesnej pytał ale nikt nie odpowiedział, wiec ponawiam:

string ________CLOSE_PART ;
extern bool use_cp = true ;
extern bool cp_size_or_percent = true ;
extern string cp_levels = "55,105,155";
extern string cp_lots = "0.1,0.1,0.1";
extern color cp_color = Pink ;
extern int cp_style = STYLE_DASH;

Witam,
czy to są prawidłowe ustawienia LVOE ? - aby cała pozycje 0.3 :
zamykał
0.1 na +55
0.1 na +105
reszte 0.1 na +155

Awatar użytkownika
FxCraft
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxCraft »

Tak, to prawidłowe ustawienia. Szczegółowe informacje na temat funkcjonalności fvoe z przykładami można znaleźć na: http://fxcraft.biz/wp-content/uploads/2 ... VOE_pl.pdf
FxCraft - Narzędzie usprawniające handel na JForex i MT4. Programowanie strategii i wskaźników.

Zapraszamy do kontaktu na www

Reynevan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Reynevan »

Cześć,

Wybaczcie laickie pytania, ale:
- czy LVOE będzie cały czas działać, kiedy system będzie w stanie wstrzymania? (platformę oczywiście zostawię włączoną)
oraz
- czy będzie cały czas działać na jednym rachunku, kiedy na tej samej platformie przeloguję się na inny?

Z góry dzięki za wyjaśnienia

ODPOWIEDZ