DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Post autor: skubacz »

niezle odbicie na zlocie delikatne s

pewnie wycieli stop losy co juz widzieli dol i teraz jazda
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2026, 19:54 przez skubacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

siux
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: siux »

ten Cossover to właściwie tylko jakieś preinstalowane programy ma, czyli wine+to co do mt4 potrzebne. Mnie to już za bardzo nie chce się mieszać, bo komputery w formie zabawy to już się dawno znudziły(kiedyś naprawiałem software i hardware, ale to jakoś z 10 lat wstecz)

a wti to wygląda że przywaliło właśnie w niezły poziom wsparcia/opór ,mam tam jakąś dawną kreskę zaznaczoną, ale nie pamiętam już co na tym wykresie znaczyła :) ,oprócz tego wbiła do starego kanału od dołu.
Widzę solidnie od tej mojej kreski odbiła wti...

gold zanim spadło to poprzednio jak naliczyłem motało się przez 14 świeczek H4 :shock:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2026, 19:58 przez siux, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: skubacz »

zaraz odbicie przerodzi sie wybicie heh
Obrazek

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Post autor: cugan »

siux pisze: 23 kwie 2026, 19:54 ten Cossover
Przegląd od AI
CrossOver Linux to płatne, komercyjne oprogramowanie firmy CodeWeavers, bazujące na otwartym projekcie Wine. Pozwala ono na łatwe uruchamianie wielu popularnych aplikacji i gier z systemu Windows na systemach Linux, macOS oraz ChromeOS bez konieczności instalacji systemu Windows czy używania wirtualnych maszyn.
Najważniejsze cechy CrossOver Linux:

Łatwość użycia: Oferuje intuicyjny, graficzny interfejs, który automatyzuje instalację programów, co czyni go przyjaźniejszym niż surowy Wine.
Kompatybilność: Zapewnia obsługę wielu programów (np. pakietu MS Office) oraz gier, z ulepszoną obsługą instalatorów.
Oparty na Wine: Wykorzystuje technologię Wine do „tłumaczenia” komend Windows na instrukcje zrozumiałe dla Linuxa.
Wsparcie techniczne: Jest to rozwiązanie komercyjne, co oznacza dostęp do pomocy technicznej i regularnych aktualizacji.

W przeciwieństwie do darmowego Wine, CrossOver skupia się na zapewnieniu płynnego działania aplikacji typu „plug-and-play” dzięki przygotowanym skryptom instalacyjnym.
++++++++++++++++++++++++++
Cofka do bandy trójkata i powinna być dalsza jazda w dol :563:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2026, 20:06 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

siux
Pasjonat
Pasjonat

nawet ładną tą M30 narysowali na goldzie,

to kara za wyśmiewanie się z kaleki(umysłowej) ;)

czyli prawie tak jak napisałem ;) ja już dłuuugo na linux więc programy z windowsa mi zbędne(oprócz mt4)

ale gold jak już ma się zamotać to raczej na poziomie ~4630 taka konsola rzędu 50-60 dolców

kabel takie minimum co powinien spaść to jakieś 200 pipsów od szczytu, tego z m30 ,czyli u mnie prawie cały ekran :lol:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

cugan pisze: 23 kwie 2026, 20:01 Cofka do bandy trójkata i powinna być dalsza jazda w dol :563:
Pytanie czy dzisiaj ?
Jest szansa :563:
Zrobi sie formacja świecowa" kanapki bessy "
i kto wie gdzie się obudzimy rano.
Azja ma w tym interes :563:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

siux
Pasjonat
Pasjonat

z tego co ja zauważyłem to amerykańce mają wywalone na wygląd świeczek m30, nie wiem czy na wszystkim ale tak to mi utkwiło w pamięci. Czyli spokojnie mogą pojechać dalej w stronę jaką wszystko leciało.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 23 kwie 2026, 20:34 z tego co ja zauważyłem to amerykańce mają wywalone na wygląd świeczek m30, nie wiem czy na wszystkim ale tak to mi utkwiło w pamięci. Czyli spokojnie mogą pojechać dalej w stronę jaką wszystko leciało.
Zastanawiam się czy zjadą .
Bo jak zjadą dziś to muszą polecieć niżej na 1,14 z hakiem
A jak poleca jutro na 1,1570 to otworzą się w niedziele na 1,14 z hakiem
i wtedy korekta (4) w górę

mbaxster
Gaduła
Gaduła

Post autor: mbaxster »

no ok
poszły konie po betonie na dwa kije
gaz 15k
ropa
500b
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

navik
Maniak
Maniak

Post autor: navik »

skubacz pisze: 23 kwie 2026, 19:49 watpie aby byla jazda bez przesady... pewnie bedzie odbicie
Myśle ze w nocy na sesji azjatyckiej zrobią poziom 72,80-72 .
Ale fakt jest faktem ze jesteśmy w takim miejscu ze mocniejsze odbicie tez jest możliwe .
Zobaczymy . Ja w S :wink:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Zablokowany