DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Nieprzeczytany post autor: siux »

no niby nie do końca z tym rysunkiem niżej zgodne(spadek kursu nie nastąpił z poziomu wyższego od górnej bandy trójkąta)
to samo na szwajcarze daje raczej kanał wzrostowy, a na kablu no to można powiedzieć że trójkąt

zawsze porównuję sobie pary walutowe, ale w sumie teraz to tylko kabla zaszortowałem, bo biedaczysko stało w miejscu cały dzień i nie wiedziało co czynić :)

prawdę powiedziawszy to myślałem, że edka będą wysoooko wyciągać, a tu nawrotka

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: skubacz »

Kod: Zaznacz cały

hormuztracking.com

Kod: Zaznacz cały

https://hormuzstraitmonitor.com
Aktualny stan (23 kwietnia 2026):

Iran ogłosił otwarcie 17 kwietnia na czas rozejmu, ale już następnego dnia wycofał się i wprowadził ścisłą kontrolę (IRGC).
Powód: USA utrzymują blokadę irańskich portów → Iran odpowiada ograniczeniami i atakami na statki.
Ruch w ostatnich dniach: tylko 3–5 statków na dobę (zamiast normalnych 50–60+). Dziś rano ok. 3 statki w tranzycie, przepustowość ~8% normy.
Wiele statków czeka w Zatoce Perskiej (ok. 280 jednostek, w tym 85 tankowców).
Dochodzi do ostrzałów i przejmowania statków przez IRGC.
Obrazek

siux
Pasjonat
Pasjonat

ciekawe czy to nie pomysł Trampa, jakiąś umowę wojskową zawierali ostatnio z Indonezją
Zainspirowany przez Iran indonezyjski minister skarbu Purbaya Yudhi Sadewa zasugerował, że jego kraj może zacząć nakładać opłaty na statki przepływające przez Cieśninę Malakka, jeden z najważniejszych szlaków żeglugowych na świecie, łączący Ocean Indyjski z Oceanem Spokojnym i odpowiadający za około jedną czwartą do jednej trzeciej globalnego handlu morskiego.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

siux pisze: 23 kwie 2026, 18:24 no niby nie do końca z tym rysunkiem niżej zgodne(spadek kursu nie nastąpił z poziomu wyższego od górnej bandy trójkąta)
to samo na szwajcarze daje raczej kanał wzrostowy, a na kablu no to można powiedzieć że trójkąt

zawsze porównuję sobie pary walutowe, ale w sumie teraz to tylko kabla zaszortowałem, bo biedaczysko stało w miejscu cały dzień i nie wiedziało co czynić :)

prawdę powiedziawszy to myślałem, że edka będą wysoooko wyciągać, a tu nawrotka
Falowo gra 5 -ta (3) może być wydłużona i na dodatek trójkąt zniżkowy to uzasadnia
Moze być ale nie musi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

siux
Pasjonat
Pasjonat

faktem jest że kabel już dołem ze swojego trójkąta wyleciał, szwajcar górą więc edek niech się ruszy ;)

ale najgorzej to i tak ma setka, z 35 uncji zostanie mu już niebawem tylko 34 :lol: tzn. taka będzie ich wczorajsza wartość :D

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 23 kwie 2026, 19:16 faktem jest że kabel już dołem ze swojego trójkąta wyleciał, szwajcar górą więc edek niech się ruszy ;)
Zapowiada się niezła jazda :563:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 23 kwie 2026, 19:16 ale najgorzej to i tak ma setka, z 35 uncji zostanie mu już niebawem tylko 34 :lol: tzn. taka będzie ich wczorajsza wartość :D
Kupi sobie iglaka i sobie nadpiłuje sobie z tego klonowego liścia na chleb
==============================================
Na Zorin cofnąłem datę i Cossover Trial chodzi wersja 24 po przekroczeniu 14 -dni użytkowania wiec
nadal mam dostęp do programów

siux
Pasjonat
Pasjonat

a mógł sprzedać z początkiem marca...jeździł by sobie na tych wielbłądach cały rok i tak by mu więcej zostało niż ma teraz ;)

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Silver.
Nieśmiało , delikatnie rozpoczęli wędrówkę w dol . Jak pokonają zielona średnią to powinni dostac przyspieszenia w dol. W tym samym czasie pewnie WTI wybije poziom 100, albo chociaż spróbują wybić poziom 100. Tak myśle ....
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: skubacz »

watpie aby byla jazda bez przesady... pewnie bedzie odbicie
Obrazek

ODPOWIEDZ