IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

benek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IC Markets

Post autor: benek »

Klientów IC z lat 2017 -2025 którzy mieli straty na cfd

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: dopra »

a podacie szczegóły? ICM skarży klientów czy co?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

dopra pisze: 20 paź 2025, 12:38 a podacie szczegóły? ICM skarży klientów czy co?
W skrócie firma prawnicza z Australii twierdzi, że IC Markets AU nie informowało odpowiednio o ryzyku (chodzi np. o klauzule na stronie), i przez to klienci tracili. Jak było? O tym zdecyduje sąd zapewne w ciągu kolejnych paru lat lub co bardziej prawdopodobne, skończy się to ugodą (prawnicy biorą % od ustalonej kwoty). Co ważne, dotyczy to tylko ICM AU / Australia (ASIC), a nie Global (Seszele) czy EU (Cypr).

To nie pierwszy taki przypadek w Australii. Jakiś czas temu podobną sprawę miało IG Markets.
https://piperalderman.com.au/class-acti ... ss-action/
www.ForexClub.pl

:!!: Aktualności i edukacja -> Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto

:!!: Forex Club Tools -> dla MT4 i MT5

:!!: Program Podatek -> oblicz podatek od zagranicznego brokera

Zakarkili
Gaduła
Gaduła

Post autor: Zakarkili »

raposo pisze: 20 paź 2025, 13:06
dopra pisze: 20 paź 2025, 12:38 a podacie szczegóły? ICM skarży klientów czy co?
W skrócie firma prawnicza z Australii twierdzi, że IC Markets AU nie informowało odpowiednio o ryzyku (chodzi np. o klauzule na stronie), i przez to klienci tracili. Jak było? O tym zdecyduje sąd zapewne w ciągu kolejnych paru lat lub co bardziej prawdopodobne, skończy się to ugodą (prawnicy biorą % od ustalonej kwoty). Co ważne, dotyczy to tylko ICM AU / Australia (ASIC), a nie Global (Seszele) czy EU (Cypr).

To nie pierwszy taki przypadek w Australii. Jakiś czas temu podobną sprawę miało IG Markets.
https://piperalderman.com.au/class-acti ... ss-action/
Hej, jak to teraz jest z tym IC Markets.com. Miałem tam konto z 10 lat, teraz za każdym razem mnie wyrzuca, nie przychodzi mail do resetu hasła, jak włącze vpn, to resetują mi hasło ale kolejny raz jak się próbuję logować znowu to samo. Jest jakaś możliwość żeby to obejść i mieć dźwignie 1:500?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Ciężko powiedzieć jaka jest przyczyna w Twoim przypadku - musiałbyś się skontaktować z obsługą. Po drodze broker zmieniał jurysdykcje, nazwy, a finalnie utworzona została nowa marka - IC Trading -> https://forexclub.pl/ic-trading/

Stare konto, jeśli długo nie było używane, pewnie zostało zarchiwizowane i często wtedy jest nie do wskrzeszenia ale tu pomóc może tylko support.
www.ForexClub.pl

:!!: Aktualności i edukacja -> Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto

:!!: Forex Club Tools -> dla MT4 i MT5

:!!: Program Podatek -> oblicz podatek od zagranicznego brokera

Zakarkili
Gaduła
Gaduła

Post autor: Zakarkili »

raposo pisze: 31 mar 2026, 17:36 Ciężko powiedzieć jaka jest przyczyna w Twoim przypadku - musiałbyś się skontaktować z obsługą. Po drodze broker zmieniał jurysdykcje, nazwy, a finalnie utworzona została nowa marka - IC Trading -> https://forexclub.pl/ic-trading/

Stare konto, jeśli długo nie było używane, pewnie zostało zarchiwizowane i często wtedy jest nie do wskrzeszenia ale tu pomóc może tylko support.
Dzięki za odpowiedź. Tu jest tak że konto było używane cały czas, ale raz nie włączyłęm VPN, że jestem z Australii i od tego czasu zaczeły się problemy. Czy jak przejdę na IC traiding, to mogę mieć tam normalie dostęp do dzwigni 1:500? Bo to że oni już wiedzą że używam vpn i jestem z Polski przekreśla mie u nich?

Forex-trader
Gaduła
Gaduła

Post autor: Forex-trader »

Zakarkili pisze: 31 mar 2026, 18:04
raposo pisze: 31 mar 2026, 17:36 Ciężko powiedzieć jaka jest przyczyna w Twoim przypadku - musiałbyś się skontaktować z obsługą. Po drodze broker zmieniał jurysdykcje, nazwy, a finalnie utworzona została nowa marka - IC Trading -> https://forexclub.pl/ic-trading/

Dzięki za odpowiedź. Tu jest tak że konto było używane cały czas, ale raz nie włączyłęm VPN, że jestem z Australii i od tego czasu zaczeły się problemy. Czy jak przejdę na IC traiding, to mogę mieć tam normalie dostęp do dzwigni 1:500? Bo to że oni już wiedzą że używam vpn i jestem z Polski przekreśla mie u nich?
bez znaczenia. ja nie uzywam vpn i mam konto w icm i w ic trading z wyzszym lewarem ale w icm to stare konto z przed wielu lat. teraz jak nowe to tylko ic trading

ODPOWIEDZ