IDM TRADER - Polska Platforma

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
zeusik
Gaduła
Gaduła

IDM TRADER - Polska Platforma

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

Witam!!

Jako ze w xtb czesto (za czesto) wylaczaja prad, szukalem jakiejs dobrej platformy, zagraniczna mi nie lezy, wiec zakrecilem sie kolo polskich.

Znajomy mi ja polecal wiec wytestowalem demo. Pierwsze wrazenia z jak najlepszej strony. Jedyna wada jest troche pogmatwana platforma (cos na wzor z saxobanku) , ale do niej mozna sie przyzwyczaic.

HIT to malutkie depo pobierane na kontraktach na zloto i srebro, co dla poczatkujacych z malym kapitalem i gleboko zainteresowanych tym rynkiem jest mocno na reke . Otoz na XTB na 0.05 lota pobierano 1000zl depo zabez. gdzie jeden pips byl wart prawie 30zl, co przy koncie 1500zl(a nawet 5000zl) momentalnie czysci depo .Tutaj mozna zaczac od ..... 100JEDNOSTEK !!!! co oznacza 0.001lota . Depo zabezpieczajace jest smieszne bo kolo 37zl a jeden pips wart 3zl.

Na zlocie mozna kupic jeszcze mniej bo 50JEDNOSTEK co oznacza 0.0005lota!!! Depo zabezpieczajace jest wieksze, mozecie na demo sprawdzic(spread 60pipsow [xtb-bodajze 90pipsow]) , wartosc pipsa okolo 1,5zl
Natomiast forex , spready normalne 3pipsy podstawowe pary, dalsze po 4-5pipsow.
Wkurza troche metoda naliczania swapow, tzn. na kazdej prawie parze i po kazdej stronie rynku punkty sa minusowe. Ale mysle ze intradayowcom (wiekszosci) to nie szkodzi.

Polecam zapoznanie sie z platforma, a moze Wy sie na nia natkneliscie? Piszcie uwagi i komentarze.

Konta mozna zalozyc

Konto STANDARD - 7500pln min wplata .. chyba 160par walut, 200 towarów i surowców!!!! , zloto srebro, indeksy, akcje

Konto MINI - 1500 min wplata 20par walut, zloto srebro,indeksy.

STRONKA http://www.idmtrader.pl/PL/default.asp

(pisze to z mysla o tych ktorzy lubia grac na towarach i indeksach a trzyma ich tylko xtb)
Nievinny wiem ze lubisz miedz rope i kontrakty, wiec nie czekaj zakladaj demo i probuj. Admina prosze o zrobienie z posta "PRZYKLEJONY " :)

pozdro

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Założyłem, potestuję, aczkolwiek brak MT4 jest dla mnie dotkliwy. Pożyjemy zobaczymy ;)

PS Platforma jakby żywcem z Saxobanku
Trade what you see, NOT what you hear or think

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Wkurza troche metoda naliczania swapow, tzn. na kazdej prawie parze i po kazdej stronie rynku punkty sa minusowe.
To jakis kant jest :x

zeusik
Gaduła
Gaduła

Baton pisze:
Wkurza troche metoda naliczania swapow, tzn. na kazdej prawie parze i po kazdej stronie rynku punkty sa minusowe.
To jakis kant jest :x
kazdy dom maklerski ma inne punkty, przed chwila podpatrzylem- nie jest tak zle, wychodzi w proporcji okolo 60/40 minusowe - dodatnie pkt swapowe.

Dla mnie tez brak MT4 jest bolączką, ale jesli na xtb beda dalej takie opoznienia(glupkowate wchodzenie zlecenia po pojsciu nie w ta strone) i wylaczanie pradu to przejscie na inna platforme nie bedzie zadnym problemem. Zwlaszcza ze gdzie indziej jest o wiele taniej.

Probujcie i piszcie.

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

"Dla transakcji na rynku walutowym poniżej minimalnych kwot progowych jest doliczana dodatkowa opłata w wysokości 10USD, która pokrywa koszty administracyjne" :D

"w przypadku dużej zmienności spread może być również rozszerzony. Dla pewnej kategorii klientów, spread może być rozszerzony o 2 pipsy. Spready odpowiednie dla twojego konta będą pokazane w IDM Trader"
Podział na lepszych i gorszych klientów. :)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Aroon pisze:"Dla pewnej kategorii klientów, spread może być rozszerzony o 2 pipsy.
Mój kolega pracuje w IDM i szczerze nie poleca tego brokera. Powyższy zapis dotyczy losowych klientów. (na chybił-trafił jak im pasuje). W praktyce wyższy spread mają niemal wszyscy z mini kontem.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

zeusik
Gaduła
Gaduła

wszedzie rozszerzaja

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Czy w IDM jest możliwość traderki z jednego rachunku zarówno na walutach jak i na GPW chodzi mi głównie o FW20. Byłoby to interesujące rozwiązanie.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Janek Trader pisze:Czy w IDM jest możliwość traderki z jednego rachunku zarówno na walutach jak i na GPW chodzi mi głównie o FW20. Byłoby to interesujące rozwiązanie.
musialbys wypytac pracownikow. jednak przy pomocny jednej platformy na pewno nie.
dla fw20 maja sidome, dla walut idm trader'a.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Odgrzewam temat; jakieś nowe uwagi, spostrzeżenia, wnioski, itd. itp. dotyczące tego brokera?

ODPOWIEDZ