Jako ze w xtb czesto (za czesto) wylaczaja prad, szukalem jakiejs dobrej platformy, zagraniczna mi nie lezy, wiec zakrecilem sie kolo polskich.
Znajomy mi ja polecal wiec wytestowalem demo. Pierwsze wrazenia z jak najlepszej strony. Jedyna wada jest troche pogmatwana platforma (cos na wzor z saxobanku) , ale do niej mozna sie przyzwyczaic.
HIT to malutkie depo pobierane na kontraktach na zloto i srebro, co dla poczatkujacych z malym kapitalem i gleboko zainteresowanych tym rynkiem jest mocno na reke . Otoz na XTB na 0.05 lota pobierano 1000zl depo zabez. gdzie jeden pips byl wart prawie 30zl, co przy koncie 1500zl(a nawet 5000zl) momentalnie czysci depo .Tutaj mozna zaczac od ..... 100JEDNOSTEK !!!! co oznacza 0.001lota . Depo zabezpieczajace jest smieszne bo kolo 37zl a jeden pips wart 3zl.
Na zlocie mozna kupic jeszcze mniej bo 50JEDNOSTEK co oznacza 0.0005lota!!! Depo zabezpieczajace jest wieksze, mozecie na demo sprawdzic(spread 60pipsow [xtb-bodajze 90pipsow]) , wartosc pipsa okolo 1,5zl
Natomiast forex , spready normalne 3pipsy podstawowe pary, dalsze po 4-5pipsow.
Wkurza troche metoda naliczania swapow, tzn. na kazdej prawie parze i po kazdej stronie rynku punkty sa minusowe. Ale mysle ze intradayowcom (wiekszosci) to nie szkodzi.
Polecam zapoznanie sie z platforma, a moze Wy sie na nia natkneliscie? Piszcie uwagi i komentarze.
Konta mozna zalozyc
Konto STANDARD - 7500pln min wplata .. chyba 160par walut, 200 towarów i surowców!!!! , zloto srebro, indeksy, akcje
Konto MINI - 1500 min wplata 20par walut, zloto srebro,indeksy.
STRONKA http://www.idmtrader.pl/PL/default.asp
(pisze to z mysla o tych ktorzy lubia grac na towarach i indeksach a trzyma ich tylko xtb)
Nievinny wiem ze lubisz miedz rope i kontrakty, wiec nie czekaj zakladaj demo i probuj. Admina prosze o zrobienie z posta "PRZYKLEJONY "

pozdro